Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: mlodyvip Pielęgnice 450l  (Przeczytany 6272 razy)
Hubikopter
Super aktywny

Moje skromne 620l 200x40x77

« Odpowiedz #15 : Styczeń 12, 2010, 18:51:51 »

Litraż jest troche mały jak na te ryby, ale mam w planach 1300l, z tolerancją jest badzo ciężko,po lata praktyki i niestety sporej straty w rybach udało mi sie dobrać kilka osobników które sie tolerują ale to i tak nic pewnego, Jak sie nie poświęci odpowiedniej uwagi rybą to pewnego dnia zapalimy światło i zostanie tylko jedna Wink

Zgadzam się u mnie tez jest tylko "elita", która i tak czasem się wykrusza Wink.

PS: czoło tej ryby to - garb tłuszczowy raczej mózgu to ona nie ma Wink

Fizycznie ryby mają mózg Wink. Jest on podzielony na części. Pierwszą stanowi przodomóżdże, którego przednią część stanowią płaty węchowe. Druga część to słabo rozwinięte międzymóżdże z dwoma wypuklinami: od góry szyszynką, a od dołu przysadką mózgową. Kolejne części, czyli śródmożdże i tyłomóżdże (móżdżek) są już dość silnie wykształcone. Piątą część stanowi rdzeń przedłużony, zwany inaczej zamóżdżem. Przechodzi on w rdzeń kręgowy ciągnący się wzdłuż całego ciała. Z mózgu i rdzenia odchodzą nerwy obwodowe. Wyróżniamy dwa typy takich nerwów: czuciowe, przewodzące impulsy do mózgu i ruchowe, przewodzące impulsy od mózgu do narządów wykonawczych. U ryb zbierają się one we wspólny nerw czuciowo-ruchowy.

Ale nie znajduje się on w garbie tłuszczowym Wink.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2010, 19:46:42 wysłane przez Hubikopter » Zapisane
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Styczeń 12, 2010, 21:30:09 »

Litraż jest troche mały jak na te ryby,

no właśnie tak myślałem,

ale mam w planach 1300l,

no i trzymam kciuki aby się udało postawić Cheesy

btw daj foty wszystkich mieszkańców.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
mlodyvip
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Styczeń 12, 2010, 21:34:03 »

postawić to sie da tylko kase zbieram (a troche potrzeba)

foty może jutro dam bo coś mi aparat szfankuje jak nie to wstawie filmik z aktualną całościa zbiornika
Hubikopter
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 08, 2010, 14:28:20 »

postawić to sie da tylko kase zbieram (a troche potrzeba)

Widzę, że chyba nie postawiłeś nowego zbiornika, skoro sprzedajesz obsadę.. http://www.allegro.pl/item1068445416_pielegnice_stadko_pielegnica_vieja_festae.html
mlodyvip
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 12, 2010, 09:57:04 »

Padła mi moja największa Vieja, i postanowiłem zmienić obsadę na channy
Hubikopter
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 12, 2010, 13:52:08 »

Największa tj. ile ich masz?? Co do stosowania nazwy "Vieja" to zerknij tu: http://www.akwarium.net.pl/forum/ameryka/vieja-paratheraps/?topicseen
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: