|
dwight 18
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 05, 2009, 10:11:05 » |
|
jak dla mnie super  jak mają być paletki(chociaż nie polecił bym ich początkującemu) to już niczego więcej nie dodawaj , jak na te ryby zbiornik jest już gotowy , dyskowce nie zbyt lubią zarośnięte zbiorniki z jaskrawym oświetleniem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bartekw
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 06, 2009, 20:29:05 » |
|
wysoko kolega stawia sobie poprzeczke jak na poczatek (paletki), radzil bym sie troszke zastanowic i poczytac o paleciach , oczywiscie to niesa jakies ryby z inne planety ale warto o nich conieco wiedziec , i raczej niesa dla poczatkujacego akwarysty , a jesli juz to ; niepotrzeba wiecej roslin chyba ze niskorosnacych , pomyslec by trzeba o jeszcze jednym filtrze np wewnetrz o przepustowosco 500-800l\h , bo jednak paletki brudza wode (odchody ,dosc spore i duzo) niemniej zycze powodzenia , akwa calkiem interesujace , fakt bedzie lepiej z obsada 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olowaw
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 07, 2009, 09:46:18 » |
|
Obsada wybrana i zameldowana: 30 x neon czerwony, 10 x kirys, 4 x zbrojnik, 6 x skalar (skalary narazie malutkie, dlatego taka ilość - w miarę wzrostu zmniejszenie obsady) 3 x krewetka filtrująca
Z paletek wyleczony - moja Pani ufundowała mi skalary.
Upgrade foto (po małej przebudowie) wieczorem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek74
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 07, 2009, 11:38:03 » |
|
Fajne akwarium jak na początkującego życzę powodzenia!
|
|
|
|
|
|
akwarium 200 l : 10 x kirysek pstry 3 x kirysek panda 4 x bocja wspaniała 2 x czarna molinezja 3 x skalar 10 x neon innesa 3 x ślimak ampularia
|
|
|
|
bartekw
|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 07, 2009, 18:34:56 » |
|
fajna obsada , powalcz ze skalarami niech ci ikre zloza i za dwa lata poprubuj z paletkami 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
macciek
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudzień 07, 2009, 21:42:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lwica79
|
 |
« Odpowiedz #21 : Grudzień 07, 2009, 22:01:00 » |
|
Ładnie wygląda akwarium po aktualizacji, jednak z takim tłem nawet i w pierwszej fotce robiło wrażenie  . Również była bym za tym co niektórzy, by nie zasłaniać go za bardzo. No chyb że bardzo chciał byś roślinniak, to wówczas tło bym w ogóle wyjęła by było więcej miejsca dla rybek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vivivaldi
Moje akwa
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudzień 09, 2009, 13:45:48 » |
|
Obsada wybrana i zameldowana: 30 x neon czerwony, 10 x kirys, 4 x zbrojnik, 6 x skalar (skalary narazie malutkie, dlatego taka ilość - w miarę wzrostu zmniejszenie obsady) 3 x krewetka filtrująca
Z paletek wyleczony - moja Pani ufundowała mi skalary.
Upgrade foto (po małej przebudowie) wieczorem
ale akwarium dojrzewało??? kiedy wystartowałeś?? bo pierwszy wpis widzę z 3 grudnia minimum trzy tygodnie powinno stać, dopiero potem rybki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olowaw
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #23 : Grudzień 09, 2009, 21:12:26 » |
|
Od zalania do zamieszkania minęło dwa tygodnie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
 |
« Odpowiedz #24 : Grudzień 09, 2009, 21:37:03 » |
|
Od zalania do zamieszkania minęło dwa tygodnie
to dość krótko, robiłeś testy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Akwarysta_glonojad
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #25 : Grudzień 10, 2009, 17:50:37 » |
|
Zbiornik świetnie się zapowiada,więcej roślin jak napisał przedmówca. Czy tło jest kupne,czy własnej roboty,bardzo fajne Po co cytujesz cały pierwszy post? Przecież wiadomo o co chodzi...Cytat usunąłem.Tło jak myślę jest kupne.Chciałem kupić takie same na allegro iany w efektowny piaskowiec. Zaczynam z akwarium, i wszelkie skazówki co do pielęgnacji chętnie bym przyczytał. akwarium 240l
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #26 : Grudzień 10, 2009, 19:47:03 » |
|
Po 2 tygodniach powinno ci skoczyć NO 2, jeśli będzie wykrywalne to nie ominą ciebie częste podmiany wody i silne napowietrzanie. Niedojrzały zbiornik to wspaniałe siedlisko dla glonów wszelkiej maści także mniej się na baczności
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olowaw
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #27 : Grudzień 10, 2009, 20:02:20 » |
|
Tło jest drogie ale rewelacyjnie oddaje rzeczywistość...drugi problem...zabiera dość dużo miejsca...ale i tak warto. Akwarysta_glonojad - to też jest mój początek..starałem się dużo czytać na forum i zbierać info. Więc jeśli Ci sie przyda opis wyosażenia w pierwszym poście...to służę radą. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izago1
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #28 : Grudzień 10, 2009, 21:22:00 » |
|
Swietnie sie zapowiada. Ja bym tam jakies pielegnice widziala, np akare niebieska (no ale ja jak zwykle z pielegnicami). Szkoda, ze juz masz malutkie rybki tam. Ale ze skalarami tez bedzie ladnie. 
|
|
|
|
|
|
 54l 6xneon czerwony 3xgupik endlera 5xotosek 5xkirysek pando podobny 2+1 pielegniczka ramirezi 
|
|
|
olowaw
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #29 : Grudzień 16, 2009, 09:11:28 » |
|
Nie chcę zakładać nowego tematu, a mam pytanko co do obsady... Na górze mojego tła (tuż pod powierzchnią wody), pojawaiły się glony. Czy nie będzie kolidowało z dotychczasową obsadą dokoptowanie Otosków (wyczytałem że na glony nie ma lepszych). Co o tym sądzicie i ewentualnie ile ich dokupić? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|