-litrażu akwarium 10l
-obsady zbiornika bojownik
-pokarm suchy płatki kuleczki i w żelu larwy komara
-temperatury wody i jej parametrów 29*/30*
-opieka (podmiany, odmulanie etc.) raz w tygodniu 50% ostatnio częściej
-zmian w zachowaniu ryby praktycznie brak rybka jest wesoła i aktywna ma apetyt
-zmian na jej ciele białe kropeczki na dolnej płetwie wydaje mi się że są różnej wielkości ale są małe to ewidentnie kropki od początku choroby utrzymują się tylko na tej jednej płetwie
opisze co do tej pory robiłam : kupiłam MFC nie byłam pewna czy to ospa niestety kuracja MFC nic nie dała

rybce jeszcze bardziej postrzępiły się płetwy kropeczki zostały na dolnej płetwie ale nie rozprzestrzeniły się na resztę ciała, wystraszyłam się i postanowiłam kupić coś na martwice płetwy wyglądały źle jeden z forumowiczów poradził mi Sera Omnipur niestety nie dostałam

kupiłam Sera Baktopur(przed dodaniem leku wymieniłam częściowo wodę) martwice wyleczyłam w ciągu 3 dni, próbowałam odstawić chemię i tydzień trzymałam temperaturę 31* 32* i podmieniałam codziennie 30% wody i żadnego efektu oczywiście poza tym że rybka odpoczęła od chemii co jest dużym plusem ale kropki nadal są po zakończeniu tygodnia podmian i temperatury zastosowałam sera costapur dałam 4 dawki 0 zmian odstawiłam lek podmieniłam wodę i dodałam liścia migdałecznika (znów wystrzępiły się płetwy wyciągnęłam liść) przed dodaniem costapur byłam pewna że to ospa ale teraz całkowicie się zamotałam czytałam że na wiele pasożytów stosuje się sól niejodowaną np. kąpiele zrobiłam mu jedną nie ma różnicy może to trzeba robić codziennie przez jakiś okres

nie chce bez sensu męczyć rybki będę wdzięczna za pomoc co to może być?dałam bojownikowi bactopur direct nie zadziałał po1 dniu podmieniłam wode jestem kompletnie skołowana nic nie działa , mam parametry (testy paskowe)
NO3 - 0/01,
NO2 - 0,
TWARDOŚĆ - 120,
ALKALICZNOŚĆ - 120,
PH - 7,0 nie dodaje zdjęć bo wychodzą mi niewyraźne i nie widać na nich tych kropek , rybka nadal ma apetyt i jest żywotna, co to może być to już 5 tydzień choroby