dilayla
Stały użytkownik

|
 |
« : Kwiecień 06, 2009, 14:48:30 » |
|
Witam! Wiem że to o czym teraz napisze będzie MOCNO skrytkowane musze nastawić sie psychiczne ... o juz jest Ok  No więc mam akwa 112 l i chciałabym go zmienić tak aby naprawde mi sie podobało  Więc tak: akwarium 112l osprzęt:filtr Halilea,grzałka z termostatem Halilea Co2: obecnie zesuty z tetry  obsada : ok.:55 narybku mix ( platki,molinezje,gupiki) 1xmieczyk 2x tetra czarna 7xdanio mix 1xglonojad złoty (chyba) 8xneon innesa 1 x krewetka filtrująca o i prawie zapomniałam mój ukochany karlik szponiasty  2xkiryski podłoże : białe kamyczki,brązowy żwirek,okoliczne wygotowanie kamienie i troche koralowca  korzeń Roślinek: BRAK Jaki jest mój problem?Chce to wszystko zmienić! No może oprócz danio,kirysków,karlika i tetr czarnych Prosze o podpowiedzi i propozycje 
|
|
|
|
|
|
Jostein Gaard Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!
|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 06, 2009, 14:52:21 » |
|
Jak akwarium funkcjonowało bez roślin?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 06, 2009, 15:11:03 » |
|
Prosze o podpowiedzi i propozycje  Z pewnoscia musisz sporo poczytac o wymaganiach ryb i zakladaniu akwarium. Bo to co masz w tej chwili to pojemnik z woda i duzo za duzo i za roznorodnych stworzen - a piszac o nim misz-masz to bardzoo delikatne okreslenie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tymothy
Bywalec

Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 06, 2009, 15:28:39 » |
|
Musisz koniecznie dać rosliny! Poza tym ogranicz liczbę gatunków ryb. Zamiast wielu gatunków po kilka ryb, daj kilka gatunków, ale po wiele ryb z każdego. 
|
|
|
|
|
|
Moje akwaria: 50l Obsada: 1 Samiec Bojownika 1 Anentome Helena 3 Samice Bojownika 3 Krewetki Amano 12 Neonków Innesa 2 Ramirezy
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 06, 2009, 16:09:33 » |
|
Muchomorek: rośliny były ale jakieś marne odszczepki
gina2006:tak właśnie myślałam :/
|
|
|
|
|
|
Jostein Gaard Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 06, 2009, 18:53:59 » |
|
no więc nasuwa się moje kolejne pytanie : jakie rybki to obsady (oczywiście teraz wszystko wizualnie  ) : 3xtetra czarna 7x danio mix 7 kirysków mix 1x karlik szponiasty i może jeszcze 12x neon innesa co o tym myślicie? i kolejne pytanie jakie rośliny?chce kupic jakiś duży zestaw roślin na allegro lub na holenderskie.nazwa.org Co otym myślicie? I do tego musze dokupić duuużo żwirku bo teraz mam jakieś 2 cm żwirku  czarnego czy białego? Co myślicie o takim pomyśle i jakie rośliny polecacie? 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2009, 18:56:10 wysłane przez dilayla »
|
|
|
|
|
Tymothy
Bywalec

Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)
|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 06, 2009, 19:20:24 » |
|
Rośliny to se kup Cabomby, Anubiasy, Moczarki. Są mało wymagające.
|
|
|
|
|
|
Moje akwaria: 50l Obsada: 1 Samiec Bojownika 1 Anentome Helena 3 Samice Bojownika 3 Krewetki Amano 12 Neonków Innesa 2 Ramirezy
|
|
|
|
dwight 18
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 06, 2009, 20:44:51 » |
|
Rośliny to se kup Cabomby, Anubiasy, Moczarki. Są mało wymagające.
nie powiedziałbym że kabomba jest mało wymagająca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 07, 2009, 06:08:03 » |
|
za nie długo ide do zoologicznego oddać ten narybek molinezjii,platek i gupików bo on jest w wieku pomiędzy młodzieżą a dorosłym 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik

www.turysci-ropczyce.go.pl
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 07, 2009, 08:41:50 » |
|
Oddaj narybek, kup jakiś zestaw roślin, dosyp ciemnego żwirku. Miejmy nadzieję, że wszystko się uda. Powoli małymi kroczkami, wszystkiego naraz nie zrobisz Proponuje Ci: 6xtetra czarna 7 kiryski 1x karlik szponiasty 12x neon innesa 10xotosek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 07, 2009, 12:56:54 » |
|
macieksoko dziękuje za rade z chęcią z skorzystam  ale wolałabym zostawić moje danio bo są śliczne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 07, 2009, 19:04:21 » |
|
Danio sa bardzo ruchliwe, nie pasują za bardzo do żałobniczek i neonek  Są szybkie, dużo pływają... a akwarium nie za duże  Jeśli je lubisz to zostaw. Ostatnio na allegro kupiłem ciekawy zestaw roślin za 30 zł, na PW wysyłam Ci link do tego zestawu, zobaczysz może Ci się spodoba. U mnie w wątku z moim akwarium możesz zobaczyć zdjęcie po dosadzeniu tych roślin (zobaczysz ile tego było za te 30 zł). Trzymamy kciuki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 07, 2009, 19:06:44 » |
|
Dzięki  Ja mieszkam w Sosnowcu a tam jest sklep Malawi za pare dni ide zobaczyć tam roślinki...Może znajde coś ciekawego.  Dziękuje za wsparcie :*
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 07, 2009, 19:08:19 » |
|
Nie zapomnij później opisać akwarium  Wtedy też dostaniesz trochę rad od osób, które się lepiej znają. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 07, 2009, 19:18:38 » |
|
jasne  może wymusze od brata żeby mi pożyczył swoją lustrzanke 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|