Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: 112 l Misz-masz :)  (Przeczytany 4049 razy)
bobek77
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 08, 2009, 13:51:29 »

Hej

Dwie uwagi.

Nie robiłbym mixu z kirysków. To rybki stadne i chyba lepiej kupić 7 takich samych. Sam zrobiłem mixa i nie podziałało, każdy gatunek trzyma się oddzielnie.

Co do roślin to kupowałem na holenderskie.nazwa.cośtam i przyszły w przyzwoitym stanie. Różnica do ceny z akwarystycznego jest taka, że warto chyba u nich kupić, posadzić i jak Ci coś padnie to najwyżej wywalić a i tak będziesz zarobiony. Zobaczysz też jakie roślinki ładnie u Ciebie rosną i jakie Ci się podobają i najwyżej już potem w sklepie dokupić już za inne pieniądze roślinkę lub dwie.
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 08, 2009, 15:01:06 »

hm...to dziwne bo ja mam dwa kiryski albinosa i pstrego i nie ruszają sie bez siebie nawzajem Smiley miałam jeszcze do nich spiżowego i też trzymał sie z nimi

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
bobek77
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 08, 2009, 16:48:46 »

Widzisz.... A u mnie oddzielnie pandy,oddzielnie lamparcie a pstry tworzy stado ze zbrojnikiem niebieskim Smiley
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 08, 2009, 17:45:23 »

widocznie moje mają inny charakter Smiley

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
snake 030
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 08, 2009, 20:57:02 »

Miałem kiedyś zbrojnika niebieskiego i ta rybka gryzła mi kiryski pstre.
(w starym akwa 160l. już niemam tego akwa...)
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 08, 2009, 21:05:37 »

snake 030 a to dziwne zbrojniki to z reguły spokojne rybki (chyba)

Jostein Gaard
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 13, 2009, 20:45:13 »

sorki że post po postem ale jakoś tak wyszło Smiley

więc taka obsada (musze sie upewnić):

6xtetra czarna
7xkiryski
1x karlik szponiasty
12x neon innesa
10xotosek
6x danio

Pozdrawiam!  Kiss

Jostein Gaard
bobek77
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 14, 2009, 08:11:47 »

Witam

Nie mam przekonania do danio. Sam mam, bo żona chciała Smiley Wydaje mi się jednak, że płoszą neony i od tego czasu neonki mam bardziej niespokojne. Może jakieś krewetki, ja ostatnio jestem fanem red cherry, do bardziej chodzą mi po akwarium i mniej się chowają niż amano i jeszcze podobno dość łatwo się mnożą, nawet w akwarium towarzyskim. Nie znam tetr i karlika, czy to aby nie zje Ci tych malutkich krewetek, ale jeśli nie to polecam wywalić danio i kupić np 7 red cherry.

Pozdrawiam
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 14, 2009, 08:14:56 »

Gdybym byla na Twoim miejscu zwiekszylabym ilosc neonkow w miejsce tych danio - taka duza lawica naprawde jest piekna

dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 14, 2009, 09:47:41 »

hm...Moje danio pływają spokojnie nie gonią neonek i są pozytywnie nastawione do innych rybek Smiley I są śliczne! Raczej z krewetkami sie powstrzymam.
A i nie moge trzymać krewetek karłowatych z karlikiem bo by je zjadł Sad.

Jostein Gaard
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: