Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie ryby do szkolnego akwarium ?  (Przeczytany 11893 razy)
kozak-93
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Marzec 25, 2009, 17:19:17 »

No to dokup jeszcze z 3 w  celu dobrania się pary , tak jak pisałem wyżej.

Astronotus ocellatus i drobnica.
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #16 : Marzec 25, 2009, 23:17:23 »

szczerze akwarium jest okropne i odstrasza dzieci  Roll Eyes Niech Pani dołoży oświetlenie zmieni obsadę dokupi pełno roślin zeby to jakoś wyglądało  Grin Prosze przejrzeć akwaria np Emi ,Górala czy Sebastiana  Cheesy akwarium powinno być naturalne obsada dobrana do litrazu i stawiać na jakoś a nie na ilość i przy okazji bd uczyło nowych małych akwarystów  Cheesy  <good>pozdrawiam

ps przepraszam za jezyk ale jestem zmęczony juz po 23 xD Cheesy jeszcze raz życzę powodzenia

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
rzymek1995
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Marzec 26, 2009, 08:09:37 »

Juz coraz lepiej dokup zywych roslin by wyglodało naturalnie.

aaa
Stały użytkownik

(^^,)

« Odpowiedz #18 : Marzec 26, 2009, 08:52:02 »

fajne takie szkolne akwa Wink u mnie to nawet 25l nie mamy Sad

Wróciłam! Haaa! 200l! xdd
lucynamak
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Marzec 26, 2009, 08:53:15 »

To nie takie proste -dołożyć obsadę , dokupić więcej roślin ,12 worków żwirku ,tło a nawet skalary  -jak myślicie , kto za to wszystko zapłacił ?
Wczoraj dokupiłam korzeń to zakupy z ostatnich 2 miesięcy,też mnie dzisiejszy stan akwa nie zadowala .Ale małe rośliny widać ,że rosną .
Oświetlenie to 2 świetlówki 30 W .
A dzieci nauczyły się , że ryb nie wolno straszyć ,iż wystraszone  mogą sobie zrobić krzywdę (jak sumy rekinie},po co często robić podmiany wody,nazwy i zwyczaje ryb ,itp.. Bardzo cenię sobie Wasze rady - będzie lepiej. Grin
                Serdecznie pozdrawiam- Lucyna
aaa
Stały użytkownik

(^^,)

« Odpowiedz #20 : Marzec 26, 2009, 09:22:05 »

zawsze można poszukać używanego sprzętu czy rybek na allegro ;p może akurat się coś komuś rozmnożyło. Poszukaj też na forumowej giełdzie, może akurat coś dostaniesz ;p

rzymek1995
Bywalec

« Odpowiedz #21 : Marzec 26, 2009, 19:42:38 »

Dodawaj zdjecia jak cos zmienisz oki?

aaa
Stały użytkownik

(^^,)

« Odpowiedz #22 : Marzec 26, 2009, 19:44:24 »

hymm.... ale jak tak myśle sobie ... zainwestuj w 3 gupiki . zawsze troszke kolorów, a gupiki nie są drogie ...

Adiz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #23 : Marzec 26, 2009, 20:19:13 »

Najtaniej to poszukać używanych rybek na allegro Cheesy

lucynamak powinnas kupić najtańsze ryby nie sprawiające kłopotu i na tym się zatrzymać + jakiś większy slimak.
I tak nie wiadomo jak długo przetrwa całość i co znajdziesz na dnie przy odmulaniu  Cheesy może być nawet but.
aaa
Stały użytkownik

(^^,)

« Odpowiedz #24 : Marzec 26, 2009, 20:21:27 »

a masz jakieś nowe ? Grin

Adiz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #25 : Marzec 26, 2009, 20:28:29 »

A owszem w tej chwili ponad 100 narybku i podrostków z Tanganiki.
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #26 : Marzec 26, 2009, 20:29:29 »

lucynamak powinnas kupić najtańsze ryby nie sprawiające kłopotu i na tym się zatrzymać + jakiś większy slimak.
I tak nie wiadomo jak długo przetrwa całość i co znajdziesz na dnie przy odmulaniu  Cheesy może być nawet but.
Lucyna ma rękę do ryb i nie generuje błędów. Oglądam to akwarium od początku. Ryby nie padają, dorastają do sędziwych rozmiarów, a to przecież nie każdemu wychodzi. Widzę ukryty i marnujący się potencjał!  Cheesy Niech ktoś tylko zasponsoruje, a w szkole będzie akwarium morskie.
Adiz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #27 : Marzec 26, 2009, 20:33:14 »

Ja tego bynajmniej nie kwestionuje, problem w tym że w koło "toksyczne" dzieciaki  Wink
Więc szkoda ryzykowac droższe ryby i większy wkład pracy.
Przecież nie zabierze tego do domu na wózku  Wink
lucynamak
Nowy
*

« Odpowiedz #28 : Marzec 28, 2009, 17:10:50 »

Moi drodzy, dziękuję za ciepłe słowa.
3 skalary dobrze  czują się w akwa, jeden goni drugiego a trzeci ma wszystko w ; nosie;.Matko kochana ,jakie one są żarłoczne.Czy  mogły być sprawcami wycięcia małych roślin przy korzeniu(anubiasy) ?
Czy mogę im dokupić mniejszego towarzysza -maja ok 5cm długości.
Większy zbrojnik ciagle ugania małego a oba uporczywie  ssą suma indyjskiego( zrobiłam mu kryjówke pod korzeniem) . Dzieje się tak głównie przy karmieniu ,potem leżą sobie milutko główka przy główce.  Zadam dziwne pytanie ,jak oddam jednego z nich to drugiemu nie będzie smutno ? Wink
Mam marzenie zbrojniki ,te co są , gibciu i plekciu , 4 skalary , 8-10 tetr różowych - Ameryka.
                                                                                                  Pozdrowionka. Lucyna.ś
Pavilon
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #29 : Marzec 28, 2009, 17:29:26 »

A czemu oddasz jednego? Oddaj wszystkie i te glonojady też a kup zbrojniki niebieskie nie rosną takie duże i nie będzie im ciasno...

Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: