Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak odmulić dno?  (Przeczytany 9910 razy)
emem18
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Listopad 26, 2004, 21:05:20 »

ja go uzywam do małego akwarium  a podmieniam częsć wody raz na tydzień/dwa

Puma
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Listopad 27, 2004, 11:41:10 »

Tak to jest jak sie ma zwirek. Gdy ja go mialem [ przed wymiana na piaseczek ] to niby czyscilem i wszystko w pozadku. Mam odmulacz tetry bardzo dobry nie wciaga kamieni czy cos... a tak wogule to z tym nabieraniem wody do weza to za duzo zabawy. "Tube" wkladamy do wody koncuwke weza do buzi... :lol:  zasysamy i szybko z buzi do wiaderka i po sprawie...  Ja osobiscie polecam piasek. wszystko widac jak na dloni i mozna wyczyscic latwo... a ze zwirkiem to tylko syf... PzDr

60 l : 6 akar z maroni , 2 zebry , 2x kirysek pstry 2x kirysek spizowy . filtr Aqua Szuta 300/h
Puma
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Listopad 27, 2004, 11:42:00 »

Tongue

60 l : 6 akar z maroni , 2 zebry , 2x kirysek pstry 2x kirysek spizowy . filtr Aqua Szuta 300/h
przechyl
Stały użytkownik

http://www.akwa-zoo.intelishop.pl/

« Odpowiedz #18 : Listopad 27, 2004, 18:04:29 »

proponuje zrobic sobie automatyczne odmulanie dna:moja metoda
jest taka w zwirku zakopane sa rurki pcf,polaczone ze soba w podkowe.na szerokosci 60cm,co 5 cm rurka.Rurki maja nawiercone otworki 3mm,nastepnie koniec odmulacza jest sprsezony z kaskadowtm filtrem mini,ktory pracuje tylko jako pompa odmulacza i zbiornik na mul.Odmulacz temn pracuje w zbiorniku 1100l,ale w mniejszej wersji moze pracowacf w kazdym zbiorniku,tylko trzeba by go dostosowac 100%skuteczny!
'

prowadze mala hodowle pielegnic
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Listopad 27, 2004, 18:33:58 »

Fajnie by było gdybyś to opisał bardziej szczegółowo i zamieścił w dziale Zrób to sam Smiley
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: