Witam wszystkich, jako że to mój pierwszy post. Nie mam za wiele doświadczenia, znaczy się w ogóle nie mam

Kupiłem zestaw akwariowy i właśnie go urządzam.
Akwarium o wymiarach 80x35x40 cm
Filtr wewnętrzny Hailea 700 BT
Jako podłoże idzie, ActiSubstrate - Aquael i zwykły żwir akwariowy. Do tego nabyłem następujace rosliny:
1. Bacopa Lanigiera - 2 szt
2. Hygrophila Polysperma - 3 szt
3. Bacopa Amplexicaulis - 2 szt
4. Lisimachia - 3 szt
5. Hygrophilia Sacylipholia - 1szt
6. Hygrophilia Thailand - 1 szt
7. Egeria Najas - 2 szt
8. Cabomba Caroliana - 2 szt
9. Ludwigia Repens - 2 szt
10. Gymnocoronis Spilanthoides - 1 szt
11. Hydrocotyle Laucephala - 2 szt
12 Hygrophila Difformis - 1 szt
13. Eleocharis parvula 15 szt.
Jesteście tu wszyscy zdecydowanie bardziej niż ja obeznani w temacie więc doradźcie jakie ryby i w jakiej ilości do takiego zbiornika. Aha oświetlenie standard T8 2 x 18 wat.
A i koniecznie w obsadzie musi być glonojad, mojej żonie bardzo się podobają

. Ja wiem że powinienem coś więcej napisać o swoich preferencjach co do ryb jakie chciałbym mieć, ale im dłuzej czytam fora tym bardziej głupieję. Mogę powiedzieć tyle bardziej podobają mi się ryby duże niż małe, choć gromadka neonów Innesa robi cudne wrażenie. A co do konsultacji w zoologicznych to w moim mieście powiatowym tez lekka kaszana bo jak się pytam o ryby to często sprzedawcy nie potrafią mi nic mądrego powiedzieć. Jeden na przykład proponował mi kilka skalarów i jeszcze inne ryby, a ja akurat tyle wiem że to akwarium trochę małe dla kilku skalarów nie mówiąc już o innych rybach. Więc mam wrażenie że moi sprzedawcy są bardziej nastawieni na drenaż mojej kieszeni niż pomoc
Nie wiem czy to wystarczająco dużo informacji, ale mam nadzieję że ktoś będzie umiał i chciał mi coś podpowiedzieć.
Pozdrawiam Paweł