badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...
|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopad 09, 2008, 18:25:02 » |
|
Ladne mi sie podoba  Brawo Nowa fotka z dzisiaj dodana
|
|
|
|
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
ryba243
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #16 : Listopad 10, 2008, 13:17:38 » |
|
piękne rośliny tylko obsada troszke za mała :)ale ogólnie piekne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopad 10, 2008, 13:59:16 » |
|
piękny busz, ciekawe kiedy moje tak zarośnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopad 10, 2008, 19:27:32 » |
|
Napisz coś o tej pokrywie  Podoba mi się Twoje akwarium, co do ilości ryb jak dla mnie ok - nie lubię jak w akwarium wszystko śmiga w lewo, w prawo, górę i dół mozna oczopląsów dostać. Takie pralki to w zoologicznych mozna pooglądac a u Ciebie wszystko jest pozytywnie stonowane aż miło 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #19 : Listopad 10, 2008, 20:33:11 » |
|
akwa masz świetne...ale wiesz co? śmiesznie wygląda ta zieleń i w rogu ta szara roślinka...nie pasuje do reszty  ale ogólnie jest ładnie 
|
|
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
badrass
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #20 : Listopad 11, 2008, 15:32:02 » |
|
Napisz coś o tej pokrywie  Podoba mi się Twoje akwarium, co do ilości ryb jak dla mnie ok - nie lubię jak w akwarium wszystko śmiga w lewo, w prawo, górę i dół mozna oczopląsów dostać. Takie pralki to w zoologicznych mozna pooglądac a u Ciebie wszystko jest pozytywnie stonowane aż miło  Pokrywa jak pokrywa. Wykonana z blachy aluminiowej, o gr. 3 mm. Boki zostały połączone przy pomocy uciętych na wymiar profili, które jednocześnie pełnią rolę wysokościomierza. Wszystko połączone na wkręty M4 po to, aby można było luźno założyć na baniak. Potem lekko podokręcałem, żeby nie była za luźna. Wieko to też blacha alu 3 mm, gdzie zamontowane są zaczepy do świetlówek. Poprzez wyprowadzone otwory na tylnej sciance zamontowane są stateczniki. Projekt jeszcze nie jest dopracowany, ponieważ wieko lekko opada środkiem i muszę uszczelnić tylną ściankę, bo otwierając wieko skroplona woda ścieka za akwarium na ścianę.  i w rogu ta szara roślinka...nie pasuje do reszty  ale ogólnie jest ładnie  Ta szara roślinka to Cryptocoryna, moja najstarsza roślina, która była bardzo marna po1,5 roku mam jej ze 20 szczepek, więc mam do niej sentyment. Mogę wszystkie inne wywalić, a ja zostawie.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2008, 18:46:49 wysłane przez badrass »
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
badrass
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #21 : Listopad 11, 2008, 15:38:14 » |
|
Poza tym wszystko wakazuje na to że jednak mam 3 samce gurami. Wszystkim trzem rośnie ostra płetwa grzbietowa i ostro się nawalają.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2008, 15:41:01 wysłane przez badrass »
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
 |
« Odpowiedz #22 : Listopad 11, 2008, 15:48:01 » |
|
masz możliwość to zamień w sklepie - jak kupowałem mozaikowe nie można było odróżnić płci ale sprzedawca poinformował mnie, że jakby co zamieni? może ktoś na forum się wymieni?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andrzej72
|
 |
« Odpowiedz #23 : Listopad 11, 2008, 16:50:28 » |
|
badrass baniak fajnie zarósł, ładnie wygląda, a po roślinach widać, że wszystko nieźle funkcjonuje. I na tym koniec cukrowania... kosiarka w łapki i do roboty 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopad 11, 2008, 16:57:03 » |
|
zgłaszam się po roślinki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #25 : Listopad 11, 2008, 18:29:16 » |
|
masz możliwość to zamień w sklepie - jak kupowałem mozaikowe nie można było odróżnić płci ale sprzedawca poinformował mnie, że jakby co zamieni? może ktoś na forum się wymieni?
No tak, akurat...Jak zapytałem w sklepie to patrzyli na mnie jak na wariata. Tak samo pytałem w sprawie roslin czy by nie zamienili za jakis pokarm...-odpowiedź NIE! Bo my mamy umowę z hurtownikiem....To nie... badrass baniak fajnie zarósł, ładnie wygląda, a po roślinach widać, że wszystko nieźle funkcjonuje. I na tym koniec cukrowania... kosiarka w łapki i do roboty  Jak się serce wkłada to zawsze coś wychodzi. Poza tym są to rośliny szybko rosnące. Ja jednak będę chciał przejść na "zielsko" bardziej wymagające. zgłaszam się po roślinki  Właśnie przed chwilka zrobiłem wycinkę prawie pół miski poszło do kibla  . Dam Ci znać przy następnej wycince tak za tydzień dwa. Wtedy mogę Ci zrobić wysyłkę.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2008, 18:33:08 wysłane przez badrass »
|
|
|
|
|
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
 |
« Odpowiedz #26 : Listopad 11, 2008, 18:43:53 » |
|
świetne 
|
|
|
|
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech 
|
|
|
|
marcinl
|
 |
« Odpowiedz #27 : Listopad 11, 2008, 20:20:17 » |
|
łobuz, nie wyrzucaj roślinek! na to zawsze są chętni! niektórzy co chwilę sprzedają na allegro nadwyżki jeśli będziesz miał zbędne to chętnie się piszę oczywiście pokrywam koszty wysyłki i pakowania
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin14
|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopad 18, 2008, 16:18:21 » |
|
łobuz, nie wyrzucaj roślinek! na to zawsze są chętni! niektórzy co chwilę sprzedają na allegro nadwyżki jeśli będziesz miał zbędne to chętnie się piszę oczywiście pokrywam koszty wysyłki i pakowania
Ja też chętnie bym przyjął roślinki bo moje akwa wygląda jak pustynia chociarz powoli zarasta. A 'u mnie' roślinki są baardzo drogie 
|
|
|
|
|
|
250L słodkie 540L + 112L morskie
|
|
|
Orion
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #29 : Listopad 23, 2008, 20:07:39 » |
|
Akwarium bardzo fajne. Rośliny w porządku, ryby w porządku. Nic dodać, nic ująć.
Marcin14 ja swoje rośliny kupiłem w sklepie internetowym holenderskie.nazwa.pl. Rośliny są w dobrym stanie o wiele taniej niż w zoologicznym
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|