Angler
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #105 : Październik 20, 2008, 19:25:31 » |
|
Może mu też brakować bodźca w postaci widoku innych ryb tego samego gatunku (za szybą), po kilku dniach powinien się przyzwyczaić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #106 : Październik 20, 2008, 19:38:51 » |
|
Nie denerwuj się, on się głodem nie zamorzy. Oczywiście trzeba próbować i myślę, że wodzień to dobry pomysł.
|
|
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
kingolek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #107 : Październik 20, 2008, 19:48:53 » |
|
Okej. Kupię mu jutro wodzień mrożony. żywego nie moge ponieważ mama by mnie zabiła jak by zobaczyła żywe ROBALE w lodówce. matka siedzi z tyłu ja rozumiem że jesteś ze mnie dumna xD:) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #108 : Październik 20, 2008, 19:54:05 » |
|
Dobrze rozumiesz  Co do robali - ja tez się zarzekałam, że u mnie, w lodówce - NIGDY!!! A teraz nie wyobrażam sobie, że miałabym nie mieć żywca dla moich rybek. No ale to nie jest tak naprawdę konieczne, mrożonki w zupełności wystarcza, tylko pamiętaj, żeby nie dawać za dużo, a przed podaniem rybce trzeba dokładnie rozmrozić i wypłukać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kingolek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #109 : Październik 20, 2008, 20:42:08 » |
|
Akwarium ma temperaturę 27 stopni. Aż się dziwię że ta mała grzałka daje rade ohmy.gif A mam jedno pytanie. Bo Wiciu ma pionowe paski. Nie wiem co to. Czy to oznaka że jest zdrowy i mu dobrze czy że jest chory?? A i jeszcze. Czy Akwarium musi stać na jakiejś podstawie, bo nie którzy pisali że musi mieć podstawę żeby nie pękło. Ono może pęknąć? Akwa stoi na moim biurku gdzie mam kkomputery 2 (laptopy) i wiele kabli, nie chcę żeby się jakaś masakra stała ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Nie było by za fajnie. Proszę o pomoc wink.gif
Pozdrawiam!! laugh.gif
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #110 : Październik 20, 2008, 20:45:37 » |
|
na podstawce może stać by się nie poobijały rogi akwa...i żeby mebla nie porysować  paski ma na 100% pionowe?? nie poziome? poziome oznaczają stres, pionowe, gotowość do tarła (paski występują tylko u samic...czasem u młodych samców) dziwne..to oznacza że twój wiciu to wicia  czy w miejscu gdzie " robi kupę" ma białą wypukłą kropkę?
|
|
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #111 : Październik 20, 2008, 20:53:23 » |
|
Ale skoro akwarium już zalane, to nie bardzo widzę podkładanie teraz podstawki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #112 : Październik 20, 2008, 20:54:00 » |
|
też prawda 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kingolek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #113 : Październik 20, 2008, 21:00:38 » |
|
Nagle paski zrobiły się poziome, były pionowe ale się zrobiły poziome. Kurczę... Już nie wiem o co chodzi. A czy pod akwarium mogę wsadzić chociaż ręcznik? Coś to pomoże???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #114 : Październik 20, 2008, 21:02:53 » |
|
paski ma na 100% pionowe?? nie poziome? poziome oznaczają stres, pionowe, gotowość do tarła (paski występują tylko u samic...czasem u młodych samców) dziwne..to oznacza że twój wiciu to wicia  czy w miejscu gdzie " robi kupę" ma białą wypukłą kropkę? odpowiedz na pytanie proszę cię...prawdopodobnie witek to dziewczyka i jest teraz zestresowana  pod akwarium możesz wsadzić ręcznik, nic się nie powinno stać...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arek0402
|
 |
« Odpowiedz #115 : Październik 20, 2008, 21:05:40 » |
|
Ale skoro akwarium już zalane, to nie bardzo widzę podkładanie teraz podstawki Co za problem podnieść 25kg ? Aqwa na pewno coś takiego wytrzyma, 15l nie raz przenosiłem a 112l stoi na komodzie która się lekko wygięła, więc stoi tylko na bokach i jakoś się kupy trzyma.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kingolek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #116 : Październik 20, 2008, 21:15:22 » |
|
To jest on! Ma strasznie długą płetwę. Nie ma nic białego. I poziome paski! Na pewno!. zobaczcie zdjęcie na www.wicekwitolgibon.pupile.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #117 : Październik 20, 2008, 21:18:51 » |
|
są długopłetwe samice (chyba) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #118 : Październik 20, 2008, 21:22:10 » |
|
No właśnie tak mi się zdawało, że paski są poziome, a nie pionowe, ale mnie zmyliłaś  To znaczy, że jest zestresowany, powinno mu to minąć jak się oswoi z nowym akwarium. Ma prawo być zdenerwowany, w końcu przeżył w ciągu kilku dni dwie przeprowadzki. Samiec czy samiczka, wszystko jedno, w każdym razie rybka jest bardzo ładna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny