Luana
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #60 : Wrzesień 23, 2008, 10:03:58 » |
|
mnie się te piaskowce nie podobają - lepiej jakbyś dołożył kilka naprawdę malutkich kawałków korzenia. albo zrobił trawniczek z gałęzatki a jakiekolwiek pielęgniczki do bojownika to raczej nie - ze względu na terytorializm i agresję jeśli przystąpią do tarła. ale jako że masz długi zbiornik to tak ze 3 piskorki? jakieś 4-5 otosków? albo jakiś mały gatunek kirysków? a ten korzeń przy filtrze możesz obsadzić mchem to zasłoni sprzęt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #61 : Wrzesień 23, 2008, 10:11:07 » |
|
no wlasnie juz korzeni nie mam:/ chyba ze JESLI przeniose tam bojownika - wtedy bede mial jeden wolny korzen  na mech tez czekam ale dopiero dzis ma byc wyslany poczta:/ w pon wyjezdzam na 2 tyg wiec wiele sie tym aqwa nie naciesze:/ a inni zagladajacy tu co sądzą o piaskowcach na fotce 2 posty wyzej? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #62 : Wrzesień 23, 2008, 10:24:37 » |
|
Mnie się podobają. Pasują do tapety.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Patu$1117
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #63 : Wrzesień 23, 2008, 18:51:57 » |
|
Barzdo ładne akwarium wydaje mi sie ze jest w nim więcej niż 60l ale to chyba tylko optycznie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Okrass
Zainteresowany

FotograF / StarY WilK MorskI =)
|
 |
« Odpowiedz #64 : Wrzesień 24, 2008, 12:45:22 » |
|
Czekam na dalsze foty!  Tylko tło... może jakieś jasne by pasowało? tz. jednolite bez żadnych namalowanych roślin itp. 
|
|
|
|
|
|
AQWA 51l 7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi) Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus) 2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis) 2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher) 3 x Krewetki Amano Krewetka Filtrująca Świderki =)
|
|
|
Patu$1117
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #65 : Wrzesień 24, 2008, 13:54:52 » |
|
Ami się to tło bardzo podoba  czekam na fotki jak wpuścisz rybcie i dalsze przeróbki zrobisz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #66 : Wrzesień 24, 2008, 17:32:41 » |
|
Dzisiaj poczynilem dalsze kroki choc nei jest to jeszcze wszystko, w I poscie uzupelnilem obsade i linki do fotek ale tu zrobie to samo:) Kupilem 3 ramirezki + kiryska spizowego.....ale po wpuszczeniu stwierdzilem ze to malo i dorzucilem jeszcze parke mieczykow:) http://img90.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0509ox4.jpghttp://img297.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0510ux8.jpgDo pelni szczescia brakuje mi jeszcze roslin na ktore wciaz czekam - na pewno mchu na korzenie/skaly - mam nadzieje ze jutro dojdzie Szkoda ze nie mam akurat porzadnego aparatu bo live wszystko wyglada ladniej - nie ma takiego bicia od bieli itp a i rybki wygladaja duuuuzo ladniej:) Czy jak wpuszcze tutaj bojownika z drugiego aqwa...to bedze z tego heca?  bo zbrojnika 2,5 cm chyba tu przełoże Co wywalic lub co dodac? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Patu$1117
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #67 : Wrzesień 24, 2008, 17:55:32 » |
|
hmmmm te remizerki jakieś takie dziwne wydaje mi sie ze są albo zestresowane albo same samice a kiryski są stadne więc dokup ze 3 albo 4 pandy bo spiżowe trochę chyba nie mogą byc w takim akwarium ....PS:Fajnie ci to wyszło sam bym chciała mieć takie akwarium tylk bym dodała kilka samców gupików ale każdy ma inny gust 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 18:01:19 wysłane przez Patu$1117 »
|
|
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #68 : Wrzesień 24, 2008, 18:01:09 » |
|
No wlasni ete ramirezki ...... ksztalt rybki taki sam jak na fotkach ramirezek ALE pletwy maja takie czerwoniutkie, nie zolte, kropka na ciele jest czarna, czubek glowy czarny, koncowki grzbietu i ogonka - czerwonawe:) I raczej na zywo wyglada jak 3 samce;) ale podobno jest to 1+2 - a dlugo wybieralismy ze sprzedawca, ale jesli to bybyly same samce - to wszystkie u niego w sklepie cale 20-30 musialoby byc samcami:/ Zestresowane juz nie sa - badaja cale aqwa - swietnie przy tym sie poruszaja - z gracją;) chyba ze po opisie ktos wnioskuje ze to cos innego - nie ramirezy
Na mieczyki hm... mam nadzieje ze 70 cm dlugosci jednej parce wystarczy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Patu$1117
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #69 : Wrzesień 24, 2008, 18:04:24 » |
|
remirezy tak wyglądają : http://www.akwarium.info.pl/konkurs/mjx2.jpg hmmmm na mieczyki mogły być poczekaj na opinię barzdiej doświadczonego a nie mogę stwierdzić czy to twoje to remirezy bo zdaleka i trochę zamazane
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #70 : Wrzesień 24, 2008, 20:21:12 » |
|
Nie znam się zbytnio na ramirezach, ale wydaje mi się, że nie hoduje się ich w haremach, tylko w parach, które dobierają się na całe życie. Wiec nie wiem, czy 3 sztuki to dobra decyzja.
Poza tym stanowczo zbyt wcześnie zacząłeś zarybiać akwarium. Jest niedojrzałe i może to zaszkodzić rybom. Ramirezy są bardzo wrażliwe na związki azotu i w ogóle wymagają miękkiej wody doskonałej jakości. Czy Ty w ogóle czegokolwiek się o nich dowiedziałeś przed zakupem?
Mieczyki i ramirezy zupełnie do siebie nie pasują pod względem wymagań (mieczyki woda pH 7-7,5, ramirezy pH 4,5-6,5).
Porobiłeś zakupy w ogóle bez pomyślunku.
Sorry, ale już się po prostu wkurzyłam. Siedzisz na forum, masz możliwość zaczerpnięcia wszelkich informacji o zakładaniu akwarium i kompletowaniu obsady, a robisz takie rzeczy.
Wstyd.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 20:58:45 wysłane przez matka siedzi z tyłu »
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #71 : Wrzesień 24, 2008, 20:32:16 » |
|
Czytalem dosc sporo o ramirezach, podobnie gadalem z gosciem ktory trzyma je w wodzie jaka mamy z wodociagow:/
Ogolnie pytalem na forum w swoich 2-3 tematach o ramirezy to nikt konkretow nie powiedzial niestety:/
Akwarium moze rzeczywiscie zbyt wczesnie obsadzone....ale 4 dni postalo a ja chcialem to juz zobaczyc
najgorsze jest to, ze nie wiem czy nie mam przypadkiem 3 samcow:/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #72 : Wrzesień 24, 2008, 20:41:33 » |
|
Ogolnie pytalem na forum w swoich 2-3 tematach o ramirezy to nikt konkretow nie powiedzial niestety:/
Za twarda woda na proporce, na ramirezy zresztą też.
|
|
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #73 : Wrzesień 24, 2008, 20:49:25 » |
|
Ja mysle ze sa w stanie dac rade:/ teraz juz nie ma wyjscia...poza tym skad mozna wziasc wode o ph 5? powaznie ktos ma taka w kranie? matka siedzi z tyłu powiedz cos optymistycznego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #74 : Wrzesień 24, 2008, 20:52:22 » |
|
.poza tym skad mozna wziasc wode o ph 5? powaznie ktos ma taka w kranie?  http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=6947.0
|
|
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15  160l na ziemi!
|
|
|
|