lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #45 : Wrzesień 22, 2008, 14:50:08 » |
|
nawet fajnie (uparłeś się na ten czarno-biały żwirek co  ?) ja bym dała 5 otosków i 1 samca i 2 samice ramirez 
|
|
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
początkująca20
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #46 : Wrzesień 22, 2008, 14:53:10 » |
|
Fototapeta tez za bardzo nie pasuje  fajnie by wygladal czarny bristol  jeszcze do tych kamyczkow bylby cud miód 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #47 : Wrzesień 22, 2008, 14:56:50 » |
|
początkująca20 nie podoba Ci sie to tło? Moim zdaniem wyglada bardzo fajnie i pasuje do calosci mebli razem ze zbiornikiem  .
|
|
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15  160l na ziemi!
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #48 : Wrzesień 22, 2008, 15:04:11 » |
|
Tlo nie oddaje pelni jeszcze BO akqwa jest na wpol wysuniete - czyli tlo jest teraz ze 30 cm od tylnej szyby - dosune wszystko w srode jak skoncze:)
Nawet przez chwile myslalem by dac tylko czarne kamyki ALE.....ale sie skonczyly w tym miejscu dokad siegaja:) a ze mialem jeszcze 2,5 worka bialych - 5 kg - to dodalem takich:) poczatkowo mialem dac tylko biale - stad mialem ich zapas juz od piatku;), w ostatniej chwili pomyslalem o tylko czarnych.... i wyszedl czarno-bialy TV;)
Bardzo chcialbym dac tam ramirezy, tymbardziej ze namierzylem juz sklep blisko mnei gdzie sa po 3 pln/sztuke:) i gosc je trzyma w nieuzdatnianej wodzie z tej samej sieci wodociagow ktora mnie zaopatruje - i twierdzi ze zyją;)
Co byscie proponowali jeszcze tam dorzucic z dekoracji itp?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #49 : Wrzesień 22, 2008, 15:24:57 » |
|
zasłoń filtr kamykiem,korzonkiem albo roślinką 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #50 : Wrzesień 22, 2008, 15:29:27 » |
|
Na pewno tak zrobie jak jutro - mam nadzieje - dojda rosliny:)
Tak na powaznie - co byscie w takim aqwa hodowali - ale nie stado - nie chce 10 jednakowych neonow itp - wolalbym 3-4 ryby takie zeby sie wyroznialy a nie stado czegokolwiek - jakies indywidualnosci bym wolal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #51 : Wrzesień 22, 2008, 15:31:15 » |
|
moje ukochane proporczyki!!!  nadają się do twego litrażu i są SUPER 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
 |
« Odpowiedz #52 : Wrzesień 22, 2008, 15:49:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech 
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #53 : Wrzesień 22, 2008, 16:11:37 » |
|
dla dobranej parki starczy (nie pomyślałam o tej trzeciej  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #54 : Wrzesień 22, 2008, 18:31:01 » |
|
proporczykowiec z kap lopez - albo prop. dwupregi - te sa rzeczywiscie calkiem ladne:) po ile chodzą:P powiem szczerze ze chyba nigdzie ich nie widzialem - lub nie zwracalem wczesniej uwagi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #55 : Wrzesień 22, 2008, 18:35:22 » |
|
ja widziałam dzisiaj w zielonej górze i sama kupuję do 30l. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Luana
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #56 : Wrzesień 22, 2008, 22:25:12 » |
|
żebym nie widziała na fotce filtra to powiedziałabym że akwarium jest znacznie większe niż te 30l. izgadzam się z lauri24 - musisz koniecnzie zasłonić sprzęt. i wpuść tam tego cudnego bojka - niech się wypływa  a nie męczy w kieliszku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #57 : Wrzesień 22, 2008, 22:31:06 » |
|
proporczykowiec z kap lopez - albo prop. dwupregi
Osobiście nie sprawdzałam, ale czytałam, że proporczykowce to nie jest najlepsze towarzystwo dla bojownika
|
|
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #58 : Wrzesień 23, 2008, 08:45:13 » |
|
Za twarda woda na proporce, na ramirezy zresztą też. Może lepiej puścić tam pielęgniczkę żółtą (borelli)? Poza tym dolej wody 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #59 : Wrzesień 23, 2008, 08:59:54 » |
|
Mi tez ten zbiornik wydaje sie z 10 razy wiekszy na fotce:P ze wzgledu na spora dlugosc i duzo rzeczy w nim ktore go optycznie powiekszaja:) Filtr zaslonie jutro (obym miał czym;)??), jutro tez doleje wody - nie moge wczesniej by nie przelac wody przy operacjach;) musze tez obsadzic go bardziej roslinami:) dodalem tez 3 piaskowce na przod - zeby nie bylo takiej "pustyni" Pielegniczka zolta tez ladna - i moze miec ph 8;) ale nie wiem czy ja tu dostane u siebie - posprawdzam I sie tak zastanawiam - czy do takich pielegniczek moge spokojnie wpuscic tam swojego bojownika? Glonojada nie atakuje hehe no ale nie wiem co bedzie z innymi rybami...?? Po dorzuceniu 3 malutkich piaskowcow wyglada to tak - choc jeszcze mam zamiar dodac rosliny: http://img228.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0505cs9.jpg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|