Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopad 27, 2007, 10:31:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Aniape
Super aktywny

gg 13198444
|
 |
« Odpowiedz #16 : Listopad 27, 2007, 19:10:15 » |
|
Cieszę się  Teraz mam spiżowe weloniaste, są przeboskie  Zauważyłem, że nie róznią się tylko wyglądem, ale i zachowaniem. Dzięki welonowym płetwom dużo i chętnie pływają, pokarm to z powierzchni wody pobierają, z ręki też  I łatwo mi się je karmi. Raffy? A możesz wrzucić fotkę albo tu albo mi na prv, jak wygląda kirysek weloniasty?  Bardzo jestem ciekawa. z góry wielkie dzięks Hmmm..... czy to te na zdjęciu? Nie wiem, czemu przegapiłam  Moje kiryski nie chcą jeść ani vipachips sery anie WaferMix Tetry  Wcinają tylko "kiryska" Tropicala i od czasu do czasu TabiMin Tetry, o ile wredna mieczykowa ich nie przegoni  Lubią też dafnie w galarecie 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 19:12:06 wysłane przez Aniape »
|
|
"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
|
|
|
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopad 27, 2007, 19:34:12 » |
|
A moje Pandzie jak leję wodę do akwa (przy podmiance) to się w kolejkę ustawiają i przepływają prez to super to wygląda  .Co do Corydoras weitzmani to kiedyś widziałem na allegro za około 90zł/szt.  .Choć może źle zapomniałem ale coś koło 90zł.Ja swoje kiryski pandę karmię "Kiryskiem" Tropicala i mrożonym cyklopem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny

gg 13198444
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopad 27, 2007, 19:40:10 » |
|
Też je widziałam na allegro  Tylko nie skojarzyłam, że to właśnie te. Zapytałam nawet gostka, który je sprzedawał czy się nie pomylił i czy nie miało być 9,80 pln  Napisał, że nie w tonie, jakbym go strasznie obraziła 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #19 : Listopad 27, 2007, 20:45:45 » |
|
Wietzmani jest sliczny ale IMHO adolfoi to dopiero ładny okaz   Zdjęcie pochodzi ze strony: http://www.nettaigyo.com
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 21:30:44 wysłane przez Emi »
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny

gg 13198444
|
 |
« Odpowiedz #20 : Listopad 27, 2007, 20:48:10 » |
|
Seboos!!!! To takie widziałam w Niemczech  Dokładnie te!!!! I one właśnie kosztowały ponad 16 eurosów za sztukę. Cudo! Ania p.s. Masz takowe? Przeżyją 10-12 godzin w samochodzie?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 20:50:36 wysłane przez Aniape »
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #21 : Listopad 27, 2007, 20:54:04 » |
|
Raffy? A możesz wrzucić fotkę albo tu albo mi na prv, jak wygląda kirysek weloniasty?  Bardzo jestem ciekawa. z góry wielkie dzięks Hmmm..... czy to te na zdjęciu? Nie wiem, czemu przegapiłam  Tak, są to te na fotce  Niezbyt widać ich płetwy [tak się poustawiały], ale na drugiej fotce dobrze widać ostatniego w kolejce po prawej stronie kiryska i jego okazały ogonek 
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #22 : Listopad 27, 2007, 21:20:14 » |
|
A moje Pandzie jak leję wodę do akwa (przy podmiance) to się w kolejkę ustawiają i przepływają prez to super to wygląda  .Co do Corydoras weitzmani to kiedyś widziałem na allegro za około 90zł/szt.  .Choć może źle zapomniałem ale coś koło 90zł.Ja swoje kiryski pandę karmię "Kiryskiem" Tropicala i mrożonym cyklopem oooo dżizes  a ja narzekam że sterbai są drogie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopad 30, 2007, 22:27:14 » |
|
Normalnie nie wiadomo gdzie oko zawiesić 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|
|
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #26 : Grudzień 01, 2007, 11:48:51 » |
|
Świetne są kiryski ,a czy ma ktoś może Corydoras duplicareus albo wie gdzie jest sprzedawany ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny

gg 13198444
|
 |
« Odpowiedz #27 : Grudzień 01, 2007, 22:24:36 » |
|
No, coraz poważniej zastanawiam się nad sprowadzaniem kirysków z Niemiec. Nie jest tak daleko, jeżdżę do Niemiec raz na kwartał, może zorientuję się w tamtejszych sklepach, czy mogliby na konkretny dzień sprowadzać określony gatunek. Tak tylko dla prywatnych osób. Jak będę teraz w Niemczech to i tak będę odwiedzać sklepy zoo to pogadam, czy jest taka możliwość. Sorry za OT'a ale ilość gatunków kirysków mnie powaliła 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wisnia_gc
|
 |
« Odpowiedz #28 : Grudzień 02, 2007, 10:56:21 » |
|
Jak tylko Aniu się czegoś dowiesz to napisz. Myśle, że dużo osób będzie tym zainteresowana. Czekamy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #29 : Grudzień 04, 2007, 21:34:17 » |
|
Dziś podjąłem decyzjię że 70L też przerobię na zbiornik dla kirysków  Sebos - dziś widziałem adolfoi w sklepie ale nie były aż takie ładne jak ten z twojego zdjęcia. Mieli też baaardzo duże Brochis splendens - jeszcze takich kolosów nie widziałem - dobre 6-7cm foto z www.aquascape.co.uk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|