Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « akwariowa krówka - Corydoras weitzmani
Strony: 1 2 3 [4] 5
  Drukuj  
Autor Wątek: akwariowa krówka - Corydoras weitzmani  (Przeczytany 20398 razy)
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #45 : Styczeń 23, 2008, 20:16:11 »

W zeszłym tygodniu do domu przyniosłem 13szt Corydoras Habrosus, nieco mniejsze 'krówki kiryskowe' Smiley Dorastają max do 3.5cm. Niestety 2 z nich padły, były wychudzone. Reszta ma się dobrze, sporo jedzą i fajnie odpoczywają w grupce Smiley Moje są z odłowu.

http://www.h4.dion.ne.jp/~tamao/sakana%20kori-habaro.jpg

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #46 : Styczeń 25, 2008, 18:48:24 »

Ale cudne!
Trzymam kciuki za udaną aklimatyzację.
Raffy, pisz, jak im się wiedzie....

Ania

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #47 : Styczeń 26, 2008, 11:22:04 »

Moje kiryski są w róznych rozmiarach (jak to odłów), jeden ma 4cm! To jest gigant wsród habrosusków Smiley To samiczka. Na początku była strasznie wychudzona, ale doszła do siebie już. Wszystkie się zaaklimatyzowały, pływają z karłowatymi (Corydoras Pygmaeus), a ostatnio coś u nich obserwuję s tylu tarłą (ganiają się grupką i mniejsze kiryski (samce?) 'drzą' się przed większymi. Ona najchętniej by jadły cały czas, jedzą jakiś tam granulat z Tropicala dla dennych ryb i shrimp sticks dla krewetek i tabletki z sery dla dennych, dotatkowo od czasu do czasu mrożonki Smiley

Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
zyga07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #48 : Styczeń 26, 2008, 12:09:47 »

ile dałej za sztuke ?

akwa 68
wielogatunkowe
akwa 200l
malawi
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #49 : Styczeń 26, 2008, 13:46:15 »

he he.. po znajomości, 3.50 Wink i 3 dostałem gratis Wink

zyga07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #50 : Styczeń 26, 2008, 21:28:03 »

wiesz podobaja mi sie ... .a to z kad brałes te ryby....? po znajomosci jakos czy jak?
bo akurat mieszkam w twojej okolicy i moze bym sobie takie sprawil....

akwa 68
wielogatunkowe
akwa 200l
malawi
wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #51 : Styczeń 26, 2008, 21:32:02 »

Raffy a ja mam pytanie.  Masz napisane "tylko Azja" ale trzymasz kiryski Huh jak to jest Huh Sorki za OT

adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #52 : Styczeń 26, 2008, 21:32:26 »

ja tez je mialem. fajne rybki Smiley. jungla w azji nie rózni sie zbytnio od ameryki, jezeli ryby maja podobne wymagania zyciowe zawsze mozna trzymac je razem. zreszta prawie kazdy z nas ma mixa
najwaznmiejsze to nie mieszac malawi i tangi z ameryką lub azją Smiley
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2008, 23:13:37 wysłane przez adriano210 » Zapisane

wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #53 : Styczeń 26, 2008, 21:40:02 »

O tym to ja doskonale wiem ale myślałem że raffy trzyma się tylko i wyłącznie Azji. Swoją drogą to jak tu nie chodować tak pięknych rybek jak kiryski Huh Grin

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #54 : Styczeń 26, 2008, 23:07:55 »

Raffy a ja mam pytanie.  Masz napisane "tylko Azja" ale trzymasz kiryski Huh jak to jest Huh Sorki za OT

No cóz, kiryski i zbrojniki niebieskie oraz nieliczne kąsacze w roslinnym 50L są dodatkiem i mam do nich sentyment Wink Ale nic więcej, staram się juz nie brać ryb z SA. Na tych kiryskach już skonczyłem Smiley

I jeszcze kiryski są dodatkiem do małych akwarii, przeciez dennych rybek azjatyckich [bocje, piskorze itd.] nie wcisnę do 20-50L Smiley

Kiryski były te sprowadzone na zamówienie w Okazie, więcej raczej się nie pojawią.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2008, 23:11:01 wysłane przez Raffy » Zapisane

eryk@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #55 : Kwiecień 05, 2009, 08:24:53 »

Potrzebuje informacji o Corydoras elegans , bo zdięcia znalazłem w google a info. o tej rybce były po włosku ,a ja tego języka nieznam
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #56 : Kwiecień 05, 2009, 09:13:13 »

Tez jestem zdania ze kiryski sa w pierwszej dziesiatce z najbardziej zabawnych rybek w baniaku i jestem ich fanka - mam ich juz  5 szt panda i 13 szt spizowych
Raffy czy znalazles juz i masz w swoim akwarium ta sliczna krowke ? (jesli tak to moze sie pochwal)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2009, 09:19:38 wysłane przez gina2006 » Zapisane

eryk@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #57 : Kwiecień 05, 2009, 09:24:22 »

Tak kiryski to wspaniałe rybki obecnie w akwarium z kirysków mam:
2xkirsek spiżowy
4xkirysek elegant
Niestety kupiłem go nic onim nie wiedząc, bo  przez internet chciałem dokupić spiżowych patrze w woreczku jest inny, gdy pużniej żadawoniłem dopana ktury się naprawdę zna na rybach akwariowych ze Szczecina to on powiedział że jest to napewno corydoras elegans, a że on nić o tej rybce niewiedział bo tylko jąwidział a jej nie chodował to ja zostałem bez informacji z tą rybką.

Nadal poluję na ciekawe gatunki kiryśkowatych.
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #58 : Kwiecień 05, 2009, 09:33:59 »

Tak kiryski to wspaniałe rybki obecnie w akwarium z kirysków mam:
2xkirsek spiżowy
4xkirysek elegant
Niestety kupiłem go nic onim nie wiedząc, bo  przez internet chciałem dokupić spiżowych patrze w woreczku jest inny, gdy pużniej żadawoniłem dopana ktury się naprawdę zna na rybach akwariowych ze Szczecina to on powiedział że jest to napewno corydoras elegans, a że on nić o tej rybce niewiedział bo tylko jąwidział a jej nie chodował to ja zostałem bez informacji z tą rybką.

Nadal poluję na ciekawe gatunki kiryśkowatych.
Czlowieku czy wiesz ze istnieje cos takiego jak ortografia ? ? ?
to co napisales to horror !!!!

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #59 : Kwiecień 05, 2009, 09:56:00 »

Niestety kupiłem go nic o nim nie wiedząc, bo  przez internet chciałem dokupić spiżowych patrzę w woreczku jest inny, gdy później zadzwoniłem do pana który się naprawdę zna na rybach akwariowych ze Szczecina to on powiedział że jest to na pewno corydoras elegans, a że on nic o tej rybce nie wiedział bo tylko ją widział a jej nie hodował to ja zostałem bez informacji z tą rybką.

Nadal poluję na ciekawe gatunki kiryskowatych.
Nie jest tak źle, są gorsi na tym forum z dużą liczbą gwiazdek.  Grin
Jest jeszcze tyle samo błędów w interpunkcji, nie zaznaczałem ich, żebyś mnie nie znienawidził.  Wink
Strony: 1 2 3 [4] 5
  Drukuj  

Skocz do: