Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Zastanawiające pytanie trochę z innej beczki..........czy RYBKI.......?????????
Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: Zastanawiające pytanie trochę z innej beczki..........czy RYBKI.......?????????  (Przeczytany 11229 razy)
Okrass
Zainteresowany
**

FotograF / StarY WilK MorskI =)

« Odpowiedz #15 : Maj 14, 2007, 19:36:40 »

puszczaja baka  Grin  Good !

AQWA 51l
7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi)
Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus)
2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis)
2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher)
3 x Krewetki Amano
Krewetka Filtrująca
Świderki
=)
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #16 : Maj 14, 2007, 20:14:51 »

Nie możecie poludzku napisac, że mają gazy i to nie jest zbyt wulgarnie, a każdy zrozumie o co chodzi Cheesy Cheesy Grin Grin

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
paupuk2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Maj 14, 2007, 21:23:45 »

Nie pierdzą  Wściekły Wściekły Wściekły One wypuszczają zbędne gazy  Grin Grin Grin
No to zes powiedzial  Grin a czlowiek co robi nie wypuszcz zbadnych gazow?  Grin Grin Grin Grin
TomajX
Stały użytkownik

Poznań

« Odpowiedz #18 : Maj 14, 2007, 21:34:09 »

Po co trzymać bąka w dupie niech se lata po chałupie Grin

Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #19 : Maj 14, 2007, 21:43:06 »

Po co trzymać gazy w przewodzie niech się rozpuszczą w wodzie Grin (przecież rybki nie mają chałup   Good ! )

(a propos kiepskich  Marzyciel )

Pozdrawiam, Magda.
TomajX
Stały użytkownik

Poznań

« Odpowiedz #20 : Maj 14, 2007, 23:56:25 »

całe  akwarium to ich chałupa

DORCIA
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Maj 15, 2007, 15:36:22 »

moim zdaniem rybki nie pierdzą tylko wydalają zbędną ilość tlenu pobranego podczas jedzenia z powierzchni wody(z tąd te bąbelki wydobywające sie z nich) Wink
Czy właśnie to połkiniete powietrze nie jest pierdnięciem gdy wydostaje się drugą stroną???(u nas jest podobnie-część oodajemy tyłem a część przodem w postaci beknięcia) I odrazu nasuwa sią kolejne pytanie?Czy rybki potrafią sobie beknąć po dobrym jedzonku? Skoro doszliśmy do wniosku że jednak RYBKI PIERDZĄ to może i BEKAJĄ???  Cheesy
Swoją drogą ciekawe czy ktoś aż tak obserwuje swoje rybcie? Wink
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Maj 15, 2007, 15:58:50 »

Skoro doszliśmy do wniosku że jednak RYBKI PIERDZĄ to może i BEKAJĄ???  Cheesy
Swoją drogą ciekawe czy ktoś aż tak obserwuje swoje rybcie?
Jeśli wypuszczenie powietrza nabranego z powierzchni przez pokrywy skrzelowe można nazwać beknięciem .. to tak .. Rybki BEKAJĄ.

P.S.
DORCIA - noramlnie pomysły genialne  Grin Grin

Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #23 : Maj 15, 2007, 16:04:32 »

mam troche inne pytanie:

z moich roslinek czasem wylatuja takie babeki powietrza... no i nasuwa mi sie pytanie:
czy roslinki pierdza?

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #24 : Maj 15, 2007, 16:16:42 »

z moich roslinek czasem wylatuja takie babeki powietrza... no i nasuwa mi sie pytanie:
czy roslinki pierdza?

Oczywiście ... wypuszczają nadmiar gazów  Grin

DORCIA
Nowy
*

« Odpowiedz #25 : Maj 15, 2007, 18:52:31 »

Skoro doszliśmy do wniosku że jednak RYBKI PIERDZĄ to może i BEKAJĄ???  Cheesy
Swoją drogą ciekawe czy ktoś aż tak obserwuje swoje rybcie?
Jeśli wypuszczenie powietrza nabranego z powierzchni przez pokrywy skrzelowe można nazwać beknięciem .. to tak .. Rybki BEKAJĄ.

Bardzo trafne spostrzeżenie że bekają przez pokrywy skrzelowe bo je mają ,to coś w rodzaju beknięcia uszami(ponoc rodzaj ludzki to potrafi) Grin
I tak dzieki wspólnym przemysleniom i analizom dowiadujemy się ze jestesmy bardziej podobni do ryb niż nam się zdawało a może to ryby są do nas podobne???
Odrazu nasuwa mi się kolejne pytanie.Wszak wiadomo wszyskim że dzieci i ryby glosu nie maja to........czy napewno ryby go nie mają???Jeśli jednak nie to w jaki sposób komunikują się ze sobą (bo chyba się komunikują np. na małe bara bara???)   Cheesy Co Wy na to?Huh
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #26 : Maj 15, 2007, 20:43:31 »

Sądze, że nie komunikują się między sobą, bo niby po co

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #27 : Maj 16, 2007, 08:36:27 »

jednak nie to w jaki sposób komunikują się ze sobą
Sądze, że nie komunikują się między sobą, bo niby po co
Oj komunikują sie ze sobą i to jeszcze jak. Po co Huh Po to żeby wyrazić swój nastrój, zaznaczyć swoje terytorium.
Choćby wystarczy popatrzyć na zaloty samca gupika do samiczki. Wygina ciało i faluje swoją płetwą ogonową. Przecież taniec godowy bojowników, barwniaków, pielęgniczek ... to nic innego jak komunikacja. Nawet moje kiryski i gloncie ze sobą "rozmawiają".
Świetnym przykładem jest komunikacja pielęgniczek. Komunikują się ze sobą barawami jak i całym ciałem. Np dwa samce (np ramirezki, boliwijskie) - jeden z nich dominujący drugi uległy. Podływają naprzeciw siebie, ustawiają się do siebie pod pewnym kątem (głową w dół), stawiają płetwy grzbietowe, zmieniają barwy ... Po chwili uległy opuszcza płetwy, prawie tyli je do siebie i zmyka. Ustawienie ciała względem drugiej rybci tez ma znaczenie. Każdy gatunek ma swój język. Dlatego np nie powinno się łączyć np pielęgniczek z różnych biotopów (pomijam parametry wody), gdyż w jednym gatunku zachowanie A oznacza pokojowe nastawienie, B - wrogie, a przy drugim gatunku jest np na odwrót. Więc rybki jedne wysyłając znak A irytują drugie gdyż dla nich jest to znak B. Efektem jest ciągłe zestresowanie rybek.

P.S.
Oj chyba mało patrzycie w te swoje akwaria  Afro
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2007, 08:38:08 wysłane przez Seboos » Zapisane

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #28 : Maj 16, 2007, 12:24:33 »

Ja właśnie chce kupić ramirezki i mam problem

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,10213.msg81610.html#msg81610

ale wracająć do komunikacji myślałam, że nie ukazują swojego nastroju, rozumiem, że też wyznaczają swoje terytorium, ale myślałam, że pokazują gdzie ono się znajduję tylko jak je przegania.

DORCIA
Nowy
*

« Odpowiedz #29 : Maj 16, 2007, 17:38:47 »

Ja właśnie chce kupić ramirezki i mam problem

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,10213.msg81610.html#msg81610

ale wracająć do komunikacji myślałam, że nie ukazują swojego nastroju, rozumiem, że też wyznaczają swoje terytorium, ale myślałam, że pokazują gdzie ono się znajduję tylko jak je przegania.

Oj okazują swój nastrój ,okazują....mój gurami jak jest zły to zmienia kolor z jasnoniebieskiego na prawie granatowy tylko jeszcze nie doszłam czy złosci się na mnie czy na kumpli z akwa? Cheesy
Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  

Skocz do: