Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Krewetki a Filtrus Floran ?  (Przeczytany 2146 razy)
jamnik_sst
Bądź jak woda przyjacielu...
Zainteresowany
**

For You

« : Październik 12, 2009, 14:16:54 »

Proste pytanko czy w krewetkarium można zastosować podłoże Filtrus Floran Huh  Ponieważ mam tego troszkę zapasie Smiley

Jeśli się uda to prosił bym o szybką odpowiedź ponieważ chce się brać za zakładanie akwa Smiley

Tak wiele chciał bym jeszcze osiągnąć... Słodkowodny tropikalny świat to najpiękniejszy sen, z najbarwniejszej bajki.
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 12, 2009, 14:40:52 »

Mam Filtus na wierzch i jakos nie wydaje mi sie zeby krewetkom przeszkadzało. Zreszta nie wiem jak wyglada krewetka, ktora nie lubi podloza, ale chyba jest ok.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #2 : Październik 12, 2009, 14:54:52 »

Myślę że śmiało możesz zastosować Floran w krewetkarium. Pamiętaj o sporej ilości mchu Smiley
Krewetki są chyba mało wymagające odnośnie podłoża. Choć najładniej prezentują się na podłożach ciemnych (F.Floran jest raczej takie "beżowe" o ile pamiętam).

Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Październik 12, 2009, 15:04:16 »

Filtus to roznokolorowa mieszanka (keramzytu?). Z tego powodu nie widac jak jest pelno kup. Good !

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
rumaki
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Październik 12, 2009, 15:08:45 »

Struktura i kolorystyka florana kojarzy mi się bardziej ze zmielonymi cegłami i pustakami.  Grin Wyglada IMO wstrętnie. A Fire Red na tym podłożu stają się niewidoczne. Blee....  nie polecam.
Osobiście to kupiłam i użyłam tego przy restarcie 25-tki. Potem czym prędzej wymieniłam na czarny Aquasubstrat II+.

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #5 : Październik 12, 2009, 16:08:41 »

Zawsze można dać grubszą warstwę Florana i przykryć 2cm ciemnego żwiru Smiley

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: