Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 9 10 [11]
  Drukuj  
Autor Wątek: Akwarium dla bojownika.  (Przeczytany 39471 razy)
kingolek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #150 : Styczeń 05, 2009, 15:28:25 »

Ale te gurami są jeszcze malutkie!!!! One dopiero rosną!:)
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #151 : Styczeń 05, 2009, 15:46:48 »

Kingolek, one w tych warunkach nie urosną do prawidłowych rozmiarów, tylko skarłowacieją.

Mogę zrozumieć, że w pewnych sprawach musisz się podporządkować decyzjom taty, ale jakoś podejrzanie tych decyzji bronisz.
Rozumiem, że nie możesz nic na to poradzić, ale nie próbuj wmawiać sobie i nam, że tak jest dobrze. Nie jest.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #152 : Styczeń 06, 2009, 11:21:01 »

Czytam tak ten wątek od początku i stwierdzam że to jedna wielka ściema Smiley Internet daje iluzję anonimowości więc ludzie z tego korzystają.
Kingolek.. tja Smiley

To jakaś masakra jest by być tak... $%#$^&%^... By mieć takie klapki na oczach. Przecież jest forum, które można CZYTAĆ. Można przeznaczyć jeden wieczór na przeczytanie sporej jego części i po tym można sobie darować takie głupie pytania i zachowania.

Taka sama ściema z tymi dodatkowymi rybami w akwa (podobno) od ojca i wujka jak i bojkiem od koleżanki. Kingolek należy do grupy ludzi, którzy po prostu potrzebują potwierdzenia dla własnej głupoty i nieracjonalnego postępowania a ew. krytyki chce uniknąć wsadzajac w kontekst osoby trzecie (rodzinka, koleżanka).

Miejmy tylko nadzieję że ta cała menażeria pływa w akwa 25L a nie 8L. Co prawda pewnie by się nie zmieściły. Choć.. dla chcącego..
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2009, 11:24:57 wysłane przez Agnus » Zapisane

kingolek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #153 : Styczeń 06, 2009, 19:12:43 »

No raczej nie;/ chcesz to moge wstawic fote akwarium;] i to nie 25 a 27, jest różnica tych 2 litrów.
Bojownik od koleżanki tak przyznałam sie, sama go kupiłam!
I zrobiłam głupio.
Ale nie była bym w stanie kupic tylu ryb.
Miałam w planach mieć jednego bojka i dla niego to akwa.
Kupiłam, włozyłam bojka i przez ileś tam dni było okej. Ale później tata jak wpuścił te rybki co on kupił to powiedział. No jak kupiałaś takie duże akwa to teraz masz wiecje rybek:)A jak urosną i KASIA(moja siostra) sie wyporwadzi to kupimy jedno duże akwarium i wsadzimy tam rybki jak urosna. A teraz niech sobie tu zyją. I byłam na niego bardzo zla jak kupil te rybki.
No ale ja z nim nie moge ingerować.
To on (jak zawsze mówi) "ŻĄDZI"   w domu i ja nie mam nic do gadania;/
No i prosze Cie, nie mów tak że ja kłamie!
Bo tak nie jest.
Sama oddałam PRętnika Karłowatego którego tato również kupił NA SAMYM POCZĄTKU bo widziałam że on był WIELKI no i powiedziałam tacie  ze sie zaczynał w Witka. No i oddałam prętnika.
Więc, dlaczego miała bym kłamać że to nie ja kupiłłam rybki? Gdybym to JA kupiła prętnika to bym go chyba nie oddała ZA DARMO no nie?;|
Spójrz na to z innej perspektywy.
Mam 13 lat i nie wiele mogę żadzic w domu. I dlatego tak jest a nie inaczej.
Nie chcesz, nie wierz. Oczywiście wolna wola i Twój wybór.
Ale taka jest prawda.
 Undecided
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #154 : Styczeń 06, 2009, 19:53:31 »

"Spójrz na to z innej perspektywy."

No, mocne słowa jak na 13 latkę Wink Roll Eyes
Ok, ja sie nie wypowiadam na takie dictum. Polecam Twoją duszę bardziej cierpliwym i wiaro-dajnym forumowiczom. Tak czy siak proponuję Ci tylko abyś więcej czytała(czytał) forum. To skarbnica wiedzy i może uchronić nas przed wieloma głupimi błędami.

kingolek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #155 : Styczeń 06, 2009, 20:41:25 »

"Spójrz na to z innej perspektywy."

No, mocne słowa jak na 13 latkę Wink Roll Eyes

Mam 13 lat ale to nie znaczy ze jestem glupia jak but i pusta jak pudło;/
A tak wogole to mam pytanie
Tata przed chwilka do mnie przyszedł i pow. ze on może oddac bojka do sklepu zooologicznego bo ma kumpla ktory by przyjął i wymienić na dwa gupiki. Ciezko by mi bylo oddać witka. Ale jeśli to by coś zmieniło w moim przerybieniu, i jeśli dla witka bedzie lepiej. To była bym  skłonna to zrobić... Czy mozecie powiedzieć, warto??
Shifty
Stały użytkownik

« Odpowiedz #156 : Styczeń 06, 2009, 21:00:37 »

To już zależy od twojej decyzji Smiley ,ale posłuchaj ! ty kupiłaś to akwarium i ty nim zarządzasz ! to ty masz decydować jakie ryby mają tam pływać.Ja mam 11 lat i mam wiele do powiedzenia a wapniaki siedzą i słuchają bo wiedzą ,że ja je kupiłem za własne pieniądze Cheesy no to na tyle xD.

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #157 : Styczeń 06, 2009, 21:00:54 »

No jak kupiałaś takie duże akwa

duże akwa? 25 litrów to jest akwarium po prostu malutkie.

PS. ja mam 14 lat i moi rodzice nie mają nic do gadania w moim akwarium
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2009, 21:03:42 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
kingolek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #158 : Styczeń 06, 2009, 21:57:00 »

No ale niestety mój tato sie zbyt interesuje:D:D
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #159 : Styczeń 07, 2009, 21:38:41 »

Robi się coraz ciekawiej Wink
niedługo całe forum przestanie być anonimowe Roll Eyes
moim zdaniem jak oddasz resztę ryb to bojkowi będzie lepiej niż 2 gupikom w tym akwa Wink
zaproponuj inną rybkę Wink

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #160 : Styczeń 07, 2009, 21:55:19 »

ja mam 14 lat i moi rodzice nie mają nic do gadania w moim akwarium
zazdroszczę... ogólniak - 45l prawie sama ceramika( sztuczne ozdoby itd.){patrz jaka ta fajna ( pokazuje na sztuczny zamek) ale te piękne( pokazuje na molinezje)} i teraz mam zupkę ze sztucznym wyglądem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb351719fa741fb2.html Tupnąłem nogą i powiedziałem że chcę mieć własne akwarium najpierw mnie wyśmiali, ale po tygodniu się zgodzili. teraz stoi na biurku 25l z bojkiem, a potem będą crystal redy i ślimaczki... tylko i wyłącznie moje.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c0f2942887f77d17.html Kingolek - radzę ci zrobićto samo. Uzbieraj trochę kasy kup własne choćby 15 litrowe daj tam np. bojka, filtr grzałkę pokrywę itd. i powiedz tacie że sama na to wdałaś kasę i żeby się nie ingerował.

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #161 : Styczeń 09, 2009, 10:32:04 »

A może niech sobie tata własne akwa postawi i część rybek od Ciebie przejmie?

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: 1 ... 9 10 [11]
  Drukuj  

Skocz do: