Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: micropoecilia bifurca  (Przeczytany 9377 razy)
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 14, 2009, 10:00:47 »

Jak sobie przeliczyłem, to dał wody 1000 x masa ryb, a tlenu 2000x masa ryb. Niezły przelicznik  Cheesy
Oszacowałem masę rybek na 0,2 g razem.

Zastanawia mnie jeszcze ta rzęsa...
margin
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 14, 2009, 10:08:13 »

może mu się złapało rzęsy przypadkowo razem z rybkami, a może po to żeby się lepiej czuły w całkowitej ciemności Huh

margin
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 19, 2009, 09:35:00 »

Muszę się wam pochwalić, nie minęły nawet dwa tygodnie od dostawy rybek, a ja od 3. dni mam 5 szt. narybku Cheesy, są nawet dość duże i jedzą wszystko, pływają razem z dorosłymi, a te nic im nie robią, mam nadzieję, że uda się je wychować. Dawno nie miałam żyworódek i strasznie mnie cieszy ten nieoczekiwany przychówek, nawet nie wiem która samiczka je urodziła, ale są prześliczne. Z tego co widzę to chyba będą trzy samiczki (większe i prawie przeźroczyste) i dwa samczyki (prawie czerwone i z dużymi czarnymi oczkami). Co do dojrzałych rybek, to zauważyłam, że samiczki do światła są niebieskawe i błyszczące, a samczyki w momencie podniecenia robią się ciemniejsze i ich kropeczki zlewają się w czarną kreskę). Ponadto samczyki mają różne kształty ogonków, nie wszystkie są zaokrąglone, występują również proporczyki z kolorowymi plameczkami Wink.
nadal usilnie próbuję zrobić zdjęcie, ale nic nie widać Sad.

może coś będzie widać, są bardzo ruchliwe:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8783dbe91ce28871.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a20b4512c4cd9d5a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/11f91390617b7203.html
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2009, 18:05:56 wysłane przez margin » Zapisane

margin
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 23, 2009, 18:40:31 »

przepraszam Embarrassed za post pod postem (bardzo przepraszam), ale dodałam zdjęcia i bardzo chciałam, aby je ktoś obejrzał (w poprzednim poście) - proszę o łagodny wymiar kary Wink

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 24, 2009, 20:59:37 »

Nie przepraszaj tyle Wink

Rybki są śliczne, na pierwszy rzut wyglądają jak gupiki (ale chyba sa z nimi spokrewnione?), na żywo pewnie inaczej wyglądają Smiley Jeszcze z nimi się nie spotkałem, ale kiedyś pewnie i spróbuje z nimi Smiley Tylko ciekawi mnie czy z gupikami mogą się krzyżować?

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
margin
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 25, 2009, 11:38:49 »

nie wiem, mam je dopiero 2. tygodnie, pewnie mogą się krzyżować, bo są spokrewnione i mają podobne zachowanie  Wink (mam już 5. sztuk narybku)
o konkrety najlepiej pytać hodowcę : www.water-art.pl

PS: one nie zjadają swoich młodych, można spokojnie trzymać je razem Cheesy

mczbyslaw
Zainteresowany
**

LABIRYNTOWATE

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 28, 2009, 13:24:36 »

jest to ryba terytorialna wiec mozesz pozwolic sobie na jedna sztuke na ok 50 l wody. oczywiscie to nie jest zasada, bo jesli trzymasz rodzine (tj młode w raz z rodzicami) mozesz trzymac je na mniejszej przestrzeni

NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA ZADAWANE NA PW!
margin
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Czerwiec 28, 2009, 14:07:45 »

jest to ryba terytorialna wiec mozesz pozwolic sobie na jedna sztuke na ok 50 l wody. oczywiscie to nie jest zasada, bo jesli trzymasz rodzine (tj młode w raz z rodzicami) mozesz trzymac je na mniejszej przestrzeni
czytałeś ten wątek Huh, czy ty wiesz o czym piszesz Huh

Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #23 : Czerwiec 28, 2009, 19:34:50 »

mczbyslaw składam hołd twojej wiedzy którą trudno ogarnąć.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: