aresik
Stały użytkownik

|
 |
« : Kwiecień 24, 2010, 18:37:21 » |
|
sie ma cie ludziska , obsada jest taka pyszczaki lombardzie do tego ziemiojady brazylijskie akary pomarańczow..... czerwieniaki.... i jeszcze jakie pyszczaki szerszenie? Dobrze komponuje zbiornik? zaznaczam że połowa akwarium bedzie dla pielegnic amerykańskich a połowa malawi z odmienną wodą ale bez przegród. co wy na to , czyż to nie jest petarda???
|
|
|
|
|
|
do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
|
|
|
wkukler
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 24, 2010, 19:08:29 » |
|
a może litraż byś podał... Nie rozumiem jak chcesz sprawić żeby w części akwarium były inne parametry, a w reszcie inne. Wszystkie z wymienionych ryb są agresywne(w różnym stopniu).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radek21Olsztyn
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 24, 2010, 22:13:07 » |
|
Nie wiadomo jaki miałbyś litraż takie połączenie to jedno wielkie nieporozumienie . Pomieszane trzy biotopy . Zdecyduj się na konkretny biotop ale załóż akwarium towarzyskie z innymi spokojnymi rybkami typu neonki itp .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 24, 2010, 22:43:34 » |
|
No, moim zdaniem też mieszasz. Nie ma możliwości bez fizycznego oddzielenia akwarium, stworzenie 2 różych paremetrów wody. Bo zakładam, że wiesz, że pielęgnice z Afryki i pielęgnice z SA to odmienne parametry wody pod względem TWO, TWW, PH?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 24, 2010, 23:57:50 » |
|
sie ma cie ludziska , obsada jest taka pyszczaki lombardzie do tego ziemiojady brazylijskie akary pomarańczow..... czerwieniaki.... i jeszcze jakie pyszczaki szerszenie? Dobrze komponuje zbiornik? zaznaczam że połowa akwarium bedzie dla pielegnic amerykańskich a połowa malawi z odmienną wodą ale bez przegród. co wy na to , czyż to nie jest petarda???
to chyba żart miał być ale jakoś mało śmieszny zaczynasz aresik zachowywać się jak 10 latek kiedy zaczynałeś pisać wydawało mi się że stać cię na więcej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 25, 2010, 09:31:41 » |
|
wiec nie komentujcie tematu ktory sam w sobie jest absurdalny
|
|
|
|
|
|
w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
|
|
|
aresik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 25, 2010, 10:35:57 » |
|
no temat jest poważny dla mnie , mam te gatunki razem ale jakoś dają sobie wszystkie rybcie jakoś radę , pyszczaki wogóle się nie interesują akarami ani ziemiojady pyszczakami można by było napisać że tak jakby ziemiojad który jest dominujący w tym zbiorniku pływa razem z samcem pyszczaka lombardzkiego, Ziemiojad jest już duży i ma prawie 15 cm pyszczak jakieś 8 i gdy przekopuje podłoże pyszczak pyływa obok niego i zjada resztki. Jedynie green terror uwzioł się na samice ziemiojada i nie daje jej spokoju. a czerwieniaki mają tarło i siedzą sobie w kokosie i objeły rewir jakiś 30 cm dalej nie szaleją. szukałem jakiś agresywnych gatunków ale ziemiojady i akary to terytorialne ryby które jak myślę nie zniosły by jeszcze jakiś dużych gatunków ryb , postawiłem na agresywniejsze małe pyszczaki które nie dadzą się zponiewierać, Akwarium 300l
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2010, 10:39:28 wysłane przez aresik »
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 25, 2010, 11:30:14 » |
|
No i gdzie jest Grajewiak...
|
|
|
|
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
bebikk
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 25, 2010, 11:56:08 » |
|
No i gdzie jest Grajewiak...
jest weekend, przyjdzie oceni i podziala wg oceny ;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hubikopter
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 25, 2010, 12:13:57 » |
|
Choćby tam nie było filtra, ani grzałki (ciepło powoduje ruch wody) to nie wiem jak byś zrobił, żeby ryby nie przemieszały wody, mało tego choćby tam nie było nawet ryb, to cząsteczki znajdują się w ciągłym ruchu i woda sama wkrótce się przemiesza, więc nie wiem co Ty chcesz zrobić, możesz podać genialny sposób na utworzenie odmiennych warunków w tym zbiorniku?? Nawet jak by tam było 10000l.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2010, 16:51:20 wysłane przez Hubikopter »
|
|
|
|
|
bebikk
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 25, 2010, 15:42:47 » |
|
technicznie to nie wyobrazam sobie tego domowymi sposobami wykonac, nawet jesli akwen by byl pokaznych rozmiarow wiecej niz 1000l np jak sie lacza doplywy rzek np do morza czy jeziora, przy laczeniu wystepuja inne parametry wody i one sa stale, ale jak by mial wykonac ten zabieg w akwarium to nie wyobrazam sobie tego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 25, 2010, 18:54:03 » |
|
nie wyobrazam sobie tego
Nie wyobrażasz sobie Tego bo nie ma takiej możliwości. Temat powinien być zakończony.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aresik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 25, 2010, 19:21:31 » |
|
sorrki pomyliłem się to mój błąd za który załuje. chodziło mi o to że pół zbiornika malawi a pół dla pielegnic. Bardziej chodzi mi o obsadę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 25, 2010, 19:33:24 » |
|
Aresik, nie zdajesz sobie sprawy, że to co piszesz to absurd?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bebikk
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 25, 2010, 19:43:06 » |
|
fajny temat bo poniekad daje do myslenia a takze jest swego rodzaju jak kabaret 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|