qspy
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1125 : Marzec 14, 2009, 19:03:13 » |
|
sa male bardzo male sa chude
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sanderka25
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1126 : Marzec 14, 2009, 20:20:30 » |
|
Moim zdaniem mozesz przerzucic je do ogolnego:-)
Czy ktos moze odpowiedziec na moje pytanie:Jedna z moich rybek ktora ma 2 tygodnie i 4 dni moglaby sie juz wybarwiac poniewaz ma ona na ogonku czarna plamke.Czy to mozliwe ze to samiec?
|
|
|
|
|
|
Moje akwa 112l: -gupiki 1 sztuka -neonki 7 sztuk -gurami mozajkowy 4 sztuki -razbora klinowa 2 sztuki -zmienniak 2 sztuki(parka) -kiryski pstre 3 sztuki -glonojady 2 sztuki
|
|
|
qspy
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1127 : Marzec 15, 2009, 06:40:16 » |
|
wszystko jest mozliwe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
qspy
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1128 : Marzec 16, 2009, 19:48:58 » |
|
Witam
mam pytanie mam 2 kotne gupiczki i nie wiem czy moge wlozyc je obydwie do kotnika bo rodza gdzies tak w tym samym czasie co ma zrobic?
jesli bylo juz takie pytanie prosze podac link
prosze o szybka odpowiedz
PS. Ryby rodza za okolo tydzien
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Didżi
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1129 : Marzec 16, 2009, 20:51:22 » |
|
.w kotniku sie beda meczyć było juz o tym duzo na forum nno ale coz do kotnika je wloz zaraz przed porodem  objawy porodu: rybka sie chowa `siedzi` na zwirku filtrze jest niespokojna.......
|
|
|
|
|
|
.
|
|
|
qspy
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1130 : Marzec 16, 2009, 21:22:52 » |
|
dobra teraz juz bede wiedzial dzieki za pomoc i pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomasz_tbg
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1131 : Marzec 16, 2009, 22:14:17 » |
|
co do zachowania o nie zgadzam się w zupełności, moja przed pierwszym porodem pływała w miejscu w lewym górnym rogu, była spokojna, czasami pocierała o rośliny, następnego dnia był normalna i się pojawiały młode, które rodziły się całą dobę, 12 sztuk teraz odchowuje z pierwszego porodu, pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
qspy
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1132 : Marzec 17, 2009, 13:56:50 » |
|
co do zachowania o nie zgadzam się w zupełności, moja przed pierwszym porodem pływała w miejscu w lewym górnym rogu, była spokojna, czasami pocierała o rośliny, następnego dnia był normalna i się pojawiały młode, które rodziły się całą dobę, 12 sztuk teraz odchowuje z pierwszego porodu, pozdro
a wlozyles do kotnika przed porodem czy sie kocila w akwarium ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
młodyakwarysta
Bywalec

ryby denne
|
 |
« Odpowiedz #1134 : Marzec 21, 2009, 18:16:30 » |
|
odpiszcie prosze
|
|
|
|
|
|
moje awkaria 54l i 27l i 30l i25 Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
|
|
|
sanderka25
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1135 : Marzec 21, 2009, 18:23:42 » |
|
Jeszcze jakies 2 lub 3 dni chyba 
|
|
|
|
|
|
Moje akwa 112l: -gupiki 1 sztuka -neonki 7 sztuk -gurami mozajkowy 4 sztuki -razbora klinowa 2 sztuki -zmienniak 2 sztuki(parka) -kiryski pstre 3 sztuki -glonojady 2 sztuki
|
|
|
Aluna3434
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #1136 : Marzec 21, 2009, 18:54:38 » |
|
Jestem szczęśiwą posiadaczką akwarium, od około 1 miesiąca, w akwarium mam rybki: -naonki, -danio, -gupiki, -glonojady, -kiryski, -otoski.(Jesli pomyliłam się w pisaniu nazw to przepraszam,jak już napisałam akwarium posiadam od niedawna.) Ostatnio zauważyłam,że samiczka gupika ma czarną plamkę ciążową,następnego dnia zniknęła, a 15 minut później znowu była.Czy to możliwe że moja rybka ma urojoną ciążę??Prosze pomóżcie mi. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomasz_tbg
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1137 : Marzec 21, 2009, 19:35:51 » |
|
zauważyłem że plama ciążowa nie koniecznie oznacza, że samica jest w ciąży  miałem samice z plamą jakies 9 tyg. i nic ani małego  nawet samca nie miała, kupilem jej boja i od raz ;Du, 4 tyg i młode  a co do znikania plamki to albo źle dopatrzyłaś albo masz jakąś mutacje  , taka moja opinia, jak coś, to niech ktos mnie poprawi  pozdrawiam  P.S. co do zdjęc samicy gupika z wielkim brzuchem większym niż ona sama i gadanie że jest w ciąży, to w moim twierdzeniu głupota, przekarmiłem samice larwami komara, które jadła jak głupia (suchego pokarmu tak nie je dużo) nadymała się jak balon, a była 3 dni po porodzie.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2009, 19:38:56 wysłane przez tomasz_tbg »
|
|
|
|
|
tomasz_tbg
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1138 : Marzec 21, 2009, 19:41:09 » |
|
a wlozyles do kotnika przed porodem czy sie kocila w akwarium ? kociła się w akwarium
|
|
|
|
|
|
|
|
|
qspy
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1139 : Marzec 22, 2009, 07:27:01 » |
|
a wlozyles do kotnika przed porodem czy sie kocila w akwarium ? kociła się w akwarium a wszystkie przezyly ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|