Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pletwy piersiowe  (Przeczytany 1337 razy)
Rafael
Zainteresowany
**

lol

« : Kwiecień 10, 2007, 19:33:49 »

czesc od kilku dni mialem ospe ale ja wyleczylem teraz zauwarzylem na pletwach piersiowych jakis dziwny nalot cos jagby taka mgielka na pletwie oczywiscie nie na calej tylko takie skupisko w jednym miejscu.Na innych pletwych tego nie ma.
ryby ktore to posiadaja to gurami bojownik pretniak karlowaty na innych rybach tego nie zauwarzylem,co to moze byc

mam 112l
ph-7
gh-19dGH
kh-10dKH
No2-n-0,1mg
No2-0,3mg

niedawno leczylem rybki na ospe a teraz znowu cos nowego sie przyczepilo ile jeszcze mam lac tej chemi do tej wody to robi sie nieprzyjemne prosze o zdiagnozowanie tej przypadlosci.
didi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 11, 2007, 09:04:32 »

wiesz, ja miałam podobnie, ospa a zaraz zmatowienie płetw i taki mgiełkowy nalot... skończyło się tak, że choroba częściowo wyżarła moim neonkom płetwy grzbietowe i ogonowe... ale na szczęście teraz płetwy już są błyszczące i powoli odrastają... z tym  że u mnie wystąpiło to razem z kropkami, więc załapało się na leczenie ospy...
wiedzmin22
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 11, 2007, 09:16:47 »

najlepiej jak dasz zdjęcie

126 litrów (tarliskowe dla zbrojników niebieskich i neonów)

zbrojniki:
- samiec 10 cm
- 2x samica 8 cm i 7 cm
- neon czerwony 20 sztuk

200 litrów (w trakcie dodawania roslinności):

- 40 małych zbrojników 3 cm długości
- 60 neonów (narybek)
Rafael
Zainteresowany
**

lol

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 11, 2007, 16:29:36 »

wiesz co zauwarzylem ze to tez u moich rybek pozostawia dziurki w pletwych . obawiam sie ze na zdjeciu tego nie bedzie widac
didi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 11, 2007, 20:13:23 »

no u mnie po prostu straciły część płetw...  Sad ale na szczęście odrastają im  Cheesy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: