*Rafał
Nowy

|
 |
« : Kwiecień 09, 2007, 09:59:07 » |
|
Witam wszystkich , planuje kupic akwarium juz drugie i mam dylemat bo spotkałem sie z taka tezą ze nie mozna ustawiac akwarium tam gdzie sie spi bo podobno źle to wpływa na organizm ........... Prawda to ? prosze o odp dzieki pozdrawiam
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2007, 10:00:45 wysłane przez *Rafał »
|
|
|
|
|
|
|
*Rafał
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 09, 2007, 10:26:44 » |
|
Coś podobne jak zyły wodne, boli głowa, źle sie spi itd .... nie wiem czy to prawda, tak slyszalem, a nie mam mozliwosci postawienia akwarium w innym miejscu bo mam mały salon  zostaje tylko mój pokój gdzie spie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 09, 2007, 10:30:31 » |
|
Coś podobne jak zyły wodne, boli głowa, źle sie spi itd .... nie wiem czy to prawda Ej tam ... żyły wodne to zupełnie coś innego ... A nie każdy jest wrażliwy. Ja akurat żyły wodne odczuwam a z akwariami jest luz ... IMHO bzdura. A głowa to mnie boli raczej czasami od wzbogacanej H 2O 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
skalar76
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 09, 2007, 10:41:37 » |
|
no sebos ma racje, ja też kiedyś miałem akwa w pokoiku gdzie spałem i raczej działało to na mnie uspokajająco
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neurochirurg
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 09, 2007, 10:52:14 » |
|
Moje pierwsze akwarium stało w meblach około 30 cm od mojej głowy podczas snu. Nie przypominam sobie złego oddziaływania, wręcz przeciwnie.
|
|
|
|
|
|
Nic na siłę. Weź większy młotek!
|
|
|
|
MALY05
|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 09, 2007, 12:48:20 » |
|
ja też śpię w pokoju gdzie stoją akwaria... i koło mojego brata stoi po prawej i lewej stronie aqwa i na nic nie narzeka
|
|
|
|
|
|
[45] [15] [4]
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 09, 2007, 13:10:26 » |
|
Ja mam dwa akwa w pokoju i bardzo dobrze śpie chociaż jak woda zbyt głośno ciurka to co 5 minut chce mi się siku  ale to inna sprawa, ale takto to nigdy niczego negatywnego nie odczułem 
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
|
MALY05
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 09, 2007, 13:24:21 » |
|
Ja mam dwa akwa w pokoju i bardzo dobrze śpie chociaż jak woda zbyt głośno ciurka to co 5 minut chce mi się siku  ale to inna sprawa, ale takto to nigdy niczego negatywnego nie odczułem  to nie od tego ci sie chce tylko poprostu za dużo piwa pijesz 
|
|
|
|
|
|
[45] [15] [4]
|
|
|
|
CyFer
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 09, 2007, 13:24:40 » |
|
Akwarium obok łóżka to wspaniały pomysł. Też tak mam i rano o 7.00 budzi mnie do szkoły swoim jasnym światłem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 09, 2007, 13:26:31 » |
|
Ja mam dwa akwa w pokoju i bardzo dobrze śpie chociaż jak woda zbyt głośno ciurka to co 5 minut chce mi się siku  ale to inna sprawa, ale takto to nigdy niczego negatywnego nie odczułem  to nie od tego ci sie chce tylko poprostu za dużo piwa pijesz  A to swoją drogą, ale na ogół jednak akwa też ma w tym swój udział, no i jeszcze cierpie przez nieudany dobór napowietrzacza, bo chodzi jak kombajn 
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
Patryk.ruda
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 09, 2007, 13:26:56 » |
|
ja mam akwa obok łózka i dobrze mi sie spi a najlepiej jak w nocy mi swieci oswietlenie nocne wtedy obserwuje zachowania ryb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 09, 2007, 13:28:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Patryk.ruda
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 09, 2007, 13:30:54 » |
|
mam zastosowane didy niebieskie 5mm na 12 V. w 240L mam 6 diód, 126L mam 4 diody. na forum była mowa o tym. a rybcie spią tylko glonojady mi buszuja i bocje pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 09, 2007, 13:32:17 » |
|
O jak była mowa to musze poszukać dzięki pozdrawiam. A co do ustawienia jak widać można w pokoju gdzie się śpi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|