Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Ustawienie akwairum  (Przeczytany 5640 razy)
*Rafał
Nowy
*

« : Kwiecień 09, 2007, 09:59:07 »

Witam wszystkich , planuje kupic akwarium juz drugie i mam dylemat bo spotkałem sie z taka tezą ze nie mozna ustawiac akwarium tam gdzie sie spi bo podobno źle to wpływa na organizm ........... Prawda to ? prosze o odp dzieki pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2007, 10:00:45 wysłane przez *Rafał » Zapisane
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 09, 2007, 10:20:40 »

Ja jestem alergikiem, miałem 3 akwaria w pomieszczeniu w którym się spało i wszystko było OK. Dodatkowo robiły za naturalny nawilżacz powietrza Wink
Co masz na myśli mówiąc, że ma to negatywny wpływ na zdrowie Huhpapa

*Rafał
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 09, 2007, 10:26:44 »

Coś podobne jak zyły wodne, boli głowa, źle sie spi itd .... nie wiem czy to prawda, tak slyszalem, a nie mam mozliwosci postawienia akwarium w innym miejscu bo mam mały salon Tongue zostaje tylko mój pokój gdzie spie  Good !
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 09, 2007, 10:30:31 »

Coś podobne jak zyły wodne, boli głowa, źle sie spi itd .... nie wiem czy to prawda
Ej tam ... żyły wodne to zupełnie coś innego ... A nie każdy jest wrażliwy. Ja akurat żyły wodne odczuwam a z akwariami jest luz ... IMHO bzdura. A głowa to mnie boli raczej czasami od wzbogacanej H2Grin

skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 09, 2007, 10:41:37 »

no sebos ma racje, ja też kiedyś miałem akwa w pokoiku gdzie spałem i raczej działało to na mnie uspokajająco Cheesy
Neurochirurg
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 09, 2007, 10:52:14 »

Moje pierwsze akwarium stało w meblach około 30 cm od mojej głowy podczas snu. Nie przypominam sobie złego oddziaływania, wręcz przeciwnie.

Nic na siłę. Weź większy młotek!
MALY05
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 09, 2007, 12:48:20 »

ja też śpię w pokoju gdzie stoją akwaria... i koło mojego brata stoi po prawej i lewej stronie aqwa i na nic nie narzeka  Grin

[45] [15] [4]
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 09, 2007, 13:10:26 »

Ja mam dwa akwa w pokoju i bardzo dobrze śpie chociaż jak woda zbyt głośno ciurka to co 5 minut chce mi się siku Tongue ale to inna sprawa, ale takto to nigdy niczego negatywnego nie odczułem Smiley

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
MALY05
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 09, 2007, 13:24:21 »

Ja mam dwa akwa w pokoju i bardzo dobrze śpie chociaż jak woda zbyt głośno ciurka to co 5 minut chce mi się siku Tongue ale to inna sprawa, ale takto to nigdy niczego negatywnego nie odczułem Smiley
to nie od tego ci sie chce tylko poprostu za dużo piwa pijesz  Grin

[45] [15] [4]
CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 09, 2007, 13:24:40 »

Akwarium obok łóżka to wspaniały pomysł. Też tak mam i rano o 7.00 budzi mnie do szkoły swoim jasnym światłem Smiley

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 09, 2007, 13:26:31 »

to nie od tego ci sie chce tylko poprostu za dużo piwa pijesz  Grin

A to swoją drogą, ale na ogół jednak akwa też ma w tym swój udział, no i jeszcze cierpie przez nieudany dobór napowietrzacza, bo chodzi jak kombajn Tongue

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Patryk.ruda
Stały użytkownik

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 09, 2007, 13:26:56 »

ja mam akwa obok łózka i dobrze mi sie spi a najlepiej jak w nocy mi swieci oswietlenie nocne wtedy obserwuje zachowania ryb.

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 09, 2007, 13:28:46 »

A jakie masz oświetlenie nocne, bo zastanawiałem się nad tym, ale nie wiem czy to np. rybom nie szkodzi, albo czy to im daje spać  Cheesy Cheesy Wink Wink

Patryk.ruda
Stały użytkownik

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 09, 2007, 13:30:54 »

mam zastosowane didy niebieskie 5mm na 12 V. w 240L mam 6 diód, 126L mam 4 diody. na forum była mowa o tym.
a rybcie spią tylko glonojady mi buszuja i bocje
pozdrawiam

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #14 : Kwiecień 09, 2007, 13:32:17 »

O jak była mowa to musze poszukać dzięki pozdrawiam. A co do ustawienia jak widać można w pokoju gdzie się śpi Cheesy

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: