Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Sprzedaż rybek  (Przeczytany 6263 razy)
Destroyer
Nowy
*

« : Marzec 14, 2004, 21:30:58 »

Ostatnio urodziły mi sie molinezje aż 25sztuk naszczeście miałem małe okrągłe akwariumi te małe rybki dałem do tego akwarium. Niestety sześć rybek zdechło rybbki sie mieszczą w akwarium na całę szczeście.
Boje sie że inna molinezja może urodzić albo inna rybka.
Dlatego napisałem ten temat czy wie ktos gdzie można sprzedać rybki bo jak ide do sklepu zoologicznego to muwią mi że nieprzyjmią gdzie mam je sprzedać ? Mieszkam w Zabrzu (Śląsk). Niewiem czy w hipermarketach mi przyjmną bo tam też są sklepy zoologiczne, jak sądzicie przyjmną mi w jakimś hipermarkecie ?
Z góry dzięki za pomoc.
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 14, 2004, 21:59:18 »

Wątpie żeby ktoś chciał narybek do sprzedaży, jeśli byś je odchował  to ktoś by pawnie wział.

385 l - dyskowce
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #2 : Marzec 14, 2004, 23:21:09 »

Nic tylko pytać i pytać w wielu sklepach. Nestety łatwiej będzie Ci się pozbyć dorosłych (odchowanych) rybek  narybek w sklepach jest przyjmowany chetnie tylko jako pokarm dla większych ryb. Sprzedawcy w 3miescie np. najczęsciej mówią zapytani o skup od amatorów - "Można sie dogadać" najczęściej chodzi o jakąś wymiane tj ryba za rybe ryba za pokarm niechętnie mówia o pieniądzach. Łatwiej sprzedać innym hodowcom. Powodzenia

112,25
Destroyer
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 15, 2004, 06:22:36 »

A jest taka możliwość np.rybka za rośline (lub pokarm albo witaminy) ?
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Marzec 15, 2004, 07:58:04 »

Cytat: Destroyer
A jest taka możliwość np.rybka za rośline (lub pokarm albo witaminy) ?

Jest taka możliwość.
Popytaj się też na forum swojego miasta, moze daj ogłoszenie na www, zainteresować moze sie nim ktośkto szuka pokarmu dal swoich ryb lub żółwi lub jakiś jaszczurek Wink.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
bypietras
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Lipiec 02, 2005, 15:28:36 »

W hipermarketach przyjmą jakieś troche wieksze w zamian za inne rybki...

Przepraszam Sad((((
@rti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Lipiec 06, 2005, 02:39:00 »

Bypietras!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dlaczego swoimi postami karzesz mi przeglądać temat z przed 1,5 roku? :evil:  :evil:  :evil:
Koleś wyluzuj!! Najpierw patrz na datę!!!!
A jeśli zależy Ci tylko na ilości postów to proszę zmień forum :evil:

www.tsa.org.pl - Strona Trójmiejskiego Stowarzyszenia Akwarystów

http://radio-rotmanka.freehost.pl - zapraszam do słuchania Smiley
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Lipiec 15, 2005, 15:45:07 »

Ja trzy dni temu sprzedałem w zoologii trzy pielęgnice meeki i 4 bocje mysie, gdyż nie miałem co z nimi zrobić. Gościu skupił je nieco ponizej ceny sklepowej i wzamian dał kase z czego jestem zadowolony. Mówil takze zebym sie pytał bo czasem potrzebuje on gupiki, które w osobnym akwarium rozmnazam. Mówił ze skupi mi je on jak beda potzrebne po połowie ceny sklepowej Wink To jest nowa zoologia, tak  więc bardzo mi sie z tego powodu spodobała bo w pozostałych dwóch w tym miescie nie chcieli skupować. Więc pytaj sie po sklepach , a juz moze sie trafi i w którym skupią i dadzą ci pieniądze lub cos w zamian Wink

O kurde sorka, nie popatrzyłem na date tematu .  Ale mimo to moze ktos ma jeszcze podobne problemy z narybkiem i skorzystają z rady. Sorka za pisanie na przeterminowanym temacie !

Ostatnio zmieniony przez Sebastian dnia Pią Lip 15, 2005  5:32 pm

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
Gość
« Odpowiedz #8 : Lipiec 16, 2005, 16:38:32 »

Oggy! Poto jest to forum by pisać ,pisać i pisać... Na starszych tematach powinno się pisać posty ,bo morzna coś napisać mądrego...
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Lipiec 16, 2005, 21:01:38 »

Cytat: pl92
Oggy! Poto jest to forum by pisać ,pisać i pisać... Na starszych tematach powinno się pisać posty ,bo morzna coś napisać mądrego...

Żeby napisać coś mądrego, należałoby choć trochę umieć pisać po polsku  :?

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
Emule
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Lipiec 16, 2005, 23:41:55 »

Witam popros sprzedawce czy mozesz zostawic kartke na szybie od wjescia ze oddasz molinezje  podasz swoj numer czy jak chcesz i napewno ktos sie zgłosi  

POZDRO

Ryby:
3 Molinezje Czarne
3 Kardynałki
4 Kirysy pstre
2 Zbrojniki Niebieskie
1 Dianema Urosita

Moja Stronka :]

http://www.akwaemulee.republika.pl
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: