Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Jak rozmnożyć rybki « Mam zamiar zacząć rozmnażać rybki. Ale nie wiem jakie na początek. Pomocy.
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mam zamiar zacząć rozmnażać rybki. Ale nie wiem jakie na początek. Pomocy.  (Przeczytany 2342 razy)
Pykacz
Nowy
*

« : Marzec 31, 2007, 16:16:12 »

Witam wszystkich.
Akwarystyką zajmuję sie już kilka dobrych lat, ale do tej pory traktowałem to tylko jako hobby. Teraz mam zamiar to zmienić. Po przeczytaniu wielu waszych wypowiedzi w rozmnażaniu rybek też chciałbym coś powiedzieć na ten temat, tylko mam problem i mam nadzieje że mi pomorzecie. Jakie rybki zacząć rozmnażać na sam początek? Które są łatwe w rozmnażaniu i nie wymagają szczególnych warunków?

Moje akwa 26L
2xGupik
1xSum (zwykły)
1xSum Afrykański
2xGlonojad (zwykły)
6xPielęgnica Zebrowata
poppo
Ramirezki to najpiękniejsze rybki na świecie!
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Marzec 31, 2007, 16:31:07 »

Najłatwiejsze w rozmnożeniu są oczywiście żyworódki czyli między innymi Gupiki, Mieczyki, Molinezje i Platynki. Gupiki rozmnażają się samoczynnie bez konieczności zapewnienia im specjalnych warunków. Czyli jeśli kupisz parkę to najpóźniej za 3 tygodnie będziesz miał młode Cheesy

112l
4 Skalary
2 Zbrojniki niebieskie
2 Opaczki
2 Pielęgnice ramireza
40l
2 Neonki Innesa
2 Kiryski
2 Platynki
Dużo Gupików
KnightRider
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 31, 2007, 16:35:46 »

Ja polecam pare mieczyków, ale takich nietuzinkowych Smiley No i molinezje księżycowe dla kontrastu. Zobacz jak w sklepach rozmnażaja sie w baniakach z roślinami na sprzedaż Good !
wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Marzec 31, 2007, 17:06:19 »

Hej Pykacz. Napisz jakie masz rybki to powiemy Ci które z nich na początek spróbować rozmnażać...

Pykacz
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 01, 2007, 00:00:10 »

Witam.
No narazie mam 3 Glonojady, 6 Pielęgnic Zebrowatych i 1 parkę Gupików. A dlatego tak mało bo miałem chwilową przerwe w akwarystyce. Piszcie wszelkie wasze propozycje.

Moje akwa 26L
2xGupik
1xSum (zwykły)
1xSum Afrykański
2xGlonojad (zwykły)
6xPielęgnica Zebrowata
angela
Stały użytkownik

A to moje akwa:)

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 01, 2007, 00:04:10 »

No skoro masz parke gupikow, to napewno niedlugo zostaniesz dziadkiem  Cheesy

P.s. O ile pielegnice ich od razu nie wszamia? / Na pielegnicach niestety sie nie znam! Czy to nie sa przypadkiem drapiezniki???/
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2007, 00:06:10 wysłane przez angela » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: