Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: żwir + piach kwarcowy  (Przeczytany 2116 razy)
marrny
Nowy
*

« : Marzec 26, 2007, 13:04:07 »

Bardzo spodobało mi się połączenie czarny żwi i biały piach.
Tylko jak będzie wyglądało czyszczenie dna? Obawiam się że mój odmulacz będzie zasysał razem z syfem piach.
Może ktoś ma dno piaskowe i jakoś ten problem rozwiazuje?
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 26, 2007, 13:23:30 »

Z doświadczenia wiem, że żwir jeśli będzie grubszy to pójdzie do góry a piach będzie na dole.  Piasek czyści się tak samo jak żwirek tylko odmulacz trzymasz wyżej. Najlepszy do czyszczenia piasku jest odmulacz podłączany do pompki, ma delikatniejszy ciąg niż rurka do ściągania wody, którą też się wykorzystuje jako odmulacz.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
ŁUKASZ-OLZA
GG 1872108
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 26, 2007, 17:02:53 »

hej ja kiedys mialem sam piach kwarcowy na dnie i nie bylo problwmu z odmulaniem cos tam zawsze wpalo tego piachu ale to sa znikome ilosci

240L ROSLINNE
akwa209
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Marzec 27, 2007, 18:16:57 »

Tez na poczatku myslalam o takim polaczeniu kolorow. Ale u kumpla zobaczylam ze po jakims czasie ten czarny kolor wcale nie jest czarny tylko taki matowy i szary. A co do bialego zwiru to bywa tak ze rybom nie pasuje takie jasne podloze. Ja w koncu zdecydowalam sie na taki normalny fajny zwirek w kolorze ,,kremowym'' ,no w kazdym razie cos takiego Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: