Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kotnik  (Przeczytany 2567 razy)
Przem
Stały użytkownik

« : Marzec 06, 2004, 22:26:06 »

Cześć! Jestem na tym forum zupełnie nowy i jak na razie nie znalazłem tu informacji na temat kotników. W przyszłości mam zamiar rozmnożyć rybki (najprawdopodobneij skalary) i chciałem dowiedzieć się czegoś więcej na temat wyposarzenia kotników. Czy ma być tam filtr, napowietrzacz?  :roll:
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #1 : Marzec 07, 2004, 00:05:43 »

Oczywiście Smiley napowietrzacz jest wręcz niezbędny bez niego małe masz szanse na wychowanie ryb składających ikrę... Filtr też jest przydatny ale taki który nie zagrozi narybkowi najlepiej prosty filtr gąbkowy podłączony do "brzęczka" no i grzałka z regulatorem temperatury była by wskazana ...Reszta wyposażenia zależy od ryb jakie zamierzasz rozmnożyć Smiley jeśli chodzi o skalary to by było na tyle (przydatny będzie środek do odkażenia wody przed wylęgiem młodych co by ikra nie pleśniała)

112,25
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 07, 2004, 12:45:03 »

Dzięki! A co to jest ten brzęczyk? (jestem na prawdę laikiem) Czy mogę wsadzić do kotnika filtr "Aquael FAN-mikro PL"? Nie wciągnie on narybku?
pbern
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Marzec 07, 2004, 13:13:19 »

Przeczyk to mini kompresor Smiley tloczy powietrze np do kamienia  napowietrzajacego
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 07, 2004, 13:31:10 »

I wszystko jasne!  Cheesy
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Marzec 24, 2004, 20:15:30 »

Czyli brzęczyk=napowietrzacz??
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #6 : Marzec 24, 2004, 20:52:43 »

Jak najbardziej Smiley  to samo. Urządzenie dosyć niedrogie, do kotnika wystarczy z jednym wyjściem (jedna rurka) + rozdzielacz jeden dla kamienia a drugi dla prostego filtra gąbkowego . Pozdr.

112,25
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Marzec 25, 2004, 17:40:22 »

Teraz to już naprawdę wszystko jest jasne!! Dzięki!!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: