Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: PYSZCZAKI I inne ryby  (Przeczytany 31143 razy)
kruskovac
Nowy
*

« : Styczeń 17, 2007, 20:42:44 »

czesc jestem nowy na  tym forum  wiec witam wszystkich serdecznie  papa MAm pewnien problem otoz w mojej pracy  okocily sie pyszczaki  zolte  gdy mialy jakos  miesiac czasu zabralem je do siebie bo mialem zupelnie puste akwarium  po jakis  3 miesiacach  dokupilem sobie inne rybki  4 gubiki 3 molinezje 3 neonki  i raczka   Grin   i zastanawiam sie czy nie bede mial kloptu z tymi rybkami . w gruncie rzeczy pyszczaki maja dopiero 1.5cm  i powolutku dostaja prawdziwych farb ale co bedzie dalej !!!!?Huh   prosze o pomoc  !!!! pozdrawiam
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 17, 2007, 20:47:28 »

Poczytaj o biotopie malawi:
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/board,14.0.html

385 l - dyskowce
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #2 : Styczeń 17, 2007, 23:29:13 »

połączenie pyszczaków z gupikami i neonkami oznacza katastrofę. pysie jak tylko będą w stanie to zjedzą współmieszkańców, albo zabiją ich przy wyznaczaniu terytoriów.
o "raczku" sugeruję poczytać w dziale Nierybiaste.

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 18, 2007, 15:20:44 »

Ciekawe jeszcze w jakim akwarium są te pysie...
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #4 : Styczeń 18, 2007, 15:30:25 »

a ja z innej beczki Grin ja w swoim akwa ogolnym mialem samca yellowa (9cm) dostalem od kumpla na przechowanie, no i tak sobie zyl w tym akwa chyba miesiac, ryb nie ruszal, roslin nie ruszal, a jedyne co robil to podkopywal mi korzenie (no i co za tym idzie wykopywal rosliny ktore rosly w poblizu korzenia) tak wiec polemizowal bym na temat tej "katastrofy" w akwa Smiley oczywiscie nie ulega watpliwosci ze pysie tak maja ze zabija wszystkie drobne rybki ale mozna trafic na taki okaz ktory mimo swej agresywnosci jako gatunku moze byc potulny jak przyslowiowy baranek Grin ale to jest wlasnie urok awarystyki Grin nigdy nie wiadomo na jaka indywidualnosc sie trafi Good !

8317910

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Styczeń 18, 2007, 16:24:49 »

Wiesz, ja miałem swego czasu taką oswojoną zebrę. A co do pysi. Mój znajomy trzymał ich kilka w 120 litrach z innymi rybami i wszystko było ok... Do czasu... Już wcześniej mu mówiłem, że tak nie można, ale ten wiedział lepiej. Oczywiście wyszło, że ja miałem rację.
::Martyna::
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Styczeń 19, 2007, 13:44:19 »

Po 1: Niewiem nic o gatunku gubik, więc nie doradzę. Po 2: Po co dokupowałeś te inne rybki i raczka? Po 3: Mogłeś sobie zrobić Malawi, wiesz jak to fajnie wyglada? Po 4: Ile litrów ma Twoje akwa? Po 5: Nic już chyba.

Poczytaj o Malawi w dziale na forum lub na www.malawi.pl

x))
kruskovac
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Styczeń 19, 2007, 19:14:03 »

akwarium mam  70 l okolo ,  a dokupilem sobie te rybki  bo myslalem ze bedzie  fajnie to  wygladalo , bo jak wspominale te pyszczaki sa male  jeszcze  i za bardzo nie mialo uroku te moje akwarium  Grin  a o co jest nie tak z moim raczkiem Huh  wspomne jeszcze ze moj raczek jest inwalida bo ma tylko jednego sczypca !?  ( niedlugo bede sie ubiegal o rente dla niego ) pozdrawiam
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Styczeń 19, 2007, 22:19:02 »

Szczypce odrosną przy kolejnych wylinkach, więc z renta uważaj bo ZUS Ci wejdzie na głowę i US na konto Wink
olowek93
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Luty 09, 2007, 19:08:54 »

pyszczaki z innymi rybkami wątpie. Bo pyszczaki są drapieżnymi rybam

papa papa

Akwarium 80L
10 neonek
4 neon czarny
8 gupik park
2 Gurami mozaikowe
2 Bojowniki
2 otoski
2 kosiarka
2 ramirezki
2 kiriśniki
2 kiriski pstre
2 zbrojnik niebieski
2 platka
1 krewetka filtrujaca
1 kotnik dla narybku
1  Kokos
60 L
Krewetkar
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Luty 10, 2007, 11:53:52 »

pyszczaki z innymi rybkami wątpie. Bo pyszczaki są drapieżnymi rybam

papa papa

Jakimi znowu drapieżnymi rybami ?

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Luty 10, 2007, 12:35:41 »

Przecież pyszczaki można trzymać normalnie z innymi rybam to tak sam jak razbory. Tylko dobre by było żeby pyszcaki miały towarzystwo w rybkach ze swojego biotopu - cudownie wtedy wyglądają  Wink Wink Wink

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

olowek93
Nowy
*

« Odpowiedz #12 : Luty 11, 2007, 16:37:01 »

Raffy  Grin(Małpa) Grin czy tam jak ja sie troche znam na akwariach pyszczaki są rybami drapieżnymy obojetnie do jakie go sklepu akwarystycznego pójdziesz to ci powiedza wpuść welona neonka do pyszczaka to neonka nie bedzie a zaloze sie ze welonowy po odgryzaja ogon

papa papa papa papa PoZdRo papa papa papa papa  move]

Akwarium 80L
10 neonek
4 neon czarny
8 gupik park
2 Gurami mozaikowe
2 Bojowniki
2 otoski
2 kosiarka
2 ramirezki
2 kiriśniki
2 kiriski pstre