Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: bambus w akwarium  (Przeczytany 5657 razy)
bajt23
Nowy
*

« : Marzec 03, 2004, 22:12:50 »

Cześć!

Mam pytanko. Widziałem gdzieś (na zdjęciu jakimś) tyczki bambusowe w akwarium. Fajnie to wyglądało. Kupiłem sobie pare takich w castoramie w dziale ogrodniczym.
No i nie wiem jak je teraz przygotować.... wygotować jak korzenie? I czy bambus nie zaszkodzi?  Jak to wpłynie na właściwości wody ? Ma ktoś coś takiego?

pozdrawiam
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #1 : Marzec 04, 2004, 19:46:31 »

Ja mam bambus w swoim akwa. Przygotowywałem go tak samo jak korzenie tj. zlałem kilkakrotnie wrzątkiem z solą kuchenną a potem wypłukałem pod bierzącą wodą. Na początku pojawil sie na niem delikatny nalot ale znikł po paru dniach. Z bambusem nic mi sie nie dzieje nawet w miejscu gdzie wystaje troszkę ponad wodę. Wygląda bardzo ładnie(nadrabiam tym małą jeszcze ilość roślin) i dodatkowo daje dobre schronienie rybom, osobiście polecam (tak samo jak korzeń bambus lekko wzbogaca wodę w garbniki) Powodzenia

112,25
bajt23
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 05, 2004, 22:45:09 »

Dzięki wielkie!!!! a już myślałem że nikt mi nie pomoże . Ide gotowac :wink:
rob1979
Stały użytkownik

www.zobaczsiebie.pl

« Odpowiedz #3 : Styczeń 21, 2005, 23:21:03 »

może to głupie pytanie ale jak je mocujecie w akwa?? są bardzo pławne i trudno je utrzymać pionowo przy dnie... pomocy...

profesjonalne sesje zdjęciowe
www.zobaczsiebie.pl
Bogna
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeń 22, 2005, 10:28:11 »

Ja moje wymoczyłam w wodzie 12h, a potem zwiazałam u dołu sznurkiem i wbiłaM DO ŻWIRU.

Akwa25l:7xneon innesa,1xkirysek spizowy,1xz.niebieski,1xkarlik szponiasty,2x zmienniak wielobarwny,2xgupik i 8 młodych
Temp:24sC.
Mike(8)
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Luty 01, 2005, 13:04:45 »

Hej ja swój babbus pociąłem na odpowiednia długość i przykleiłem do linijki sylikonem akwarystycznem klade linijke na dnie przysupuje żwirkiem nic tego nie ruszy Cheesy
michał
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Luty 03, 2005, 17:54:52 »

A ja słyszałem że z bambusami to nie jest taka rewelacja podobno po około pół roku trzeba je wymieniać bo po prostu gniją :roll:

Błądzić to rzecz ludzka!?!
Mike(8)
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Luty 03, 2005, 18:01:09 »

No wiesz roboty na zrobienie tego masz dwie godzinki a poł roku ise cieszysz orginalnym tłem moim zdaniem sie to opłaca Cheesy
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #8 : Luty 03, 2005, 18:21:45 »

Też tak uważam, ja mam swoje już półtora roku - są miękkie ale ciągle się trzymają Smiley

112,25
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: