Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Malawi wiki « Malawi dla początkujących?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Malawi dla początkujących?  (Przeczytany 5398 razy)
Martyna,Marty
Gość
« : Grudzień 15, 2006, 16:23:52 »

Witajcie Smiley))))) Nie mam jeszcze akwarium, ale już mam plany: akwa 50 l. maxymalnie 60l. Towarzyszy mi dylemat:
Malawi - pięknie urządzone akwarium, ale czy dla początkujących? Myślę, że sam wystrój raczej nie decyduje o tym, czy dla początkującego, czy zaawansowanego. Chodzi mi o rybki, czyli np. pyszczaki. Te rybki zaimponowały mi tym, że noszą w pyszczku ikrę! Chciałabym zobaczyć to na własne oczy. Czy pyszczaki nadają się do ryb dla początkujących? Jeśli tak , to które gatunki? Jeśli podacie mi gatunek, to prosiłabym Was od razu o podanie informacji: Ile rybek z owego gatunku mogę trzymać w akwa 50 l . ?
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #1 : Grudzień 15, 2006, 17:49:26 »

nie jestem specem od malawi, ale od paru dni sam sie tym interesuje i szukam tu informacji. Mysle ze 50-60 L. to zbyt male akwa na malawi (nawet na 1 pare)
ale poczytaj np. tu to sie troche dowiesz:

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8418.msg63700.html#msg63700

tu na forum jest duzo watkow o malawi i trzeba troche poszperac. ale ogolnie malawi to cos dla troche bardziej zaawansowanych akwarystow z wiekszymi zbiornikami. pozdro

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
Aro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Grudzień 15, 2006, 17:51:09 »

Na malawi to niestety raczej min. 100l  Sad
piski77
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 15, 2006, 20:32:58 »

100l to jest minimum minimorum inaczej to się rybki męczą tylko!!!Odradzam,to jest męczarnia dla rybek!!!
Martyna,Marty
Gość
« Odpowiedz #4 : Grudzień 16, 2006, 11:58:44 »

100l to jest minimum minimorum inaczej to się rybki męczą tylko!!!Odradzam,to jest męczarnia dla rybek!!!

Więc dobrze, być może w przyszłości będę miała większe akwarium to pomyślę o Malawi. Dziękuję za odpowiedzi.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Grudzień 16, 2006, 12:36:55 »

Wydaje mi się ze 50l mogłoby wystarczyć na muszlowce ...

Aro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Grudzień 16, 2006, 21:22:04 »

Wydaje mi się ze 50l mogłoby wystarczyć na muszlowce ...
Ale to tanganika Wink Ale na muszlowce w sam raz.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: