Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Prosił bym o pomoc w oswietleniu bo ja juz sam nie wiem!!!!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Prosił bym o pomoc w oswietleniu bo ja juz sam nie wiem!!!!  (Przeczytany 1781 razy)
Zajec20
Zainteresowany
**

« : Marzec 02, 2004, 01:48:32 »

Mam akwarium 100 40 50 o  pojemnosci 200l  i co pwiecie na kombinacje philipsa aquarelle z tylu a z przody  hagena flora glo i o jakiej mocy powinny byc te swietlówki zeby bylo wszystko pieknie ładnie tzn roslinki sie pieły do  góry i rybki ładnie wybarwione  bo ja juz sie pogubilem w tych przelicznikach? Sorka ze kolejny taki temat ale z poprzednich nie moglem dojsc do tego o co sie tu pytam.
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 02, 2004, 07:11:03 »

Myślę że to dobra kombinacja, jezeli jednak bardzo zależy Ci na roślinkach to powinieneś zamontować jeszcze 3 świetlówkę, może być Hagen power glo. Przy tych dwóch roślinki nie powinny Ci obumierać gdyż są to świetlówki o dobrym widmie, chyba że będziesz miał roślinki mocno swiatłolubne. Sprawdź jak będą rosły z tymi dwiema a potem zdecydujesz czy chcesz kolejną świetlówkę.
Co do mocy to do akwarium o długości 100cm powinny być oczywiscie swietlówki o mocy 30W (90cm długości).

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: