Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Prosze wszystkich o błyskawiczną odpowiedź !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Prosze wszystkich o błyskawiczną odpowiedź !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  (Przeczytany 4467 razy)
żałobniczka
Stały użytkownik

« : Listopad 18, 2006, 12:54:03 »

Zrobiłam sama kotnik :p mam jeden ale zajmuje go narybek gupika. Niedawno samica gupika uodziła ale doszło do samo zapłodnienia więc znów jest w ciąży. Pływa blisko filtra tak jak wcześniej dopiro później rodziła. Kotnik zaweira taśme zwykłą białą i o to pytanie ; CZY TAŚMA NIEZASZKODZI RYBĄ ?małe przeniose odrazu do kotnika zakupionego wcześniej po porodzie . I jak przyśpieszyć poród Błagam o bardzo szybką odpowiedź gdyż poród może nastąpić w każdej chwili
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2006, 12:56:25 wysłane przez żałobniczka » Zapisane

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Listopad 18, 2006, 13:08:30 »

nie wiem co to za taśma, jeśli z papieru to się po prostu rozpuści. jeśli klej będzie się rozpuszczał z innego powodu to sama przekonasz się doświadczalnie czy nadaje się czy nie.
nie przesadzałbym z gupikami jeśli chodzi o ich rozmnażanie bo możesz mieć niedługo sto gupików które ci będą zasłaniać rośliny i psuć wodę.
dobre są dla małych gupików rośliny  takie jak walisneria, kabomba pływająca po tafli oraz inne podobne które by zapewniły schronienie i selekcje naturalną- przeżywa najsilniejszy.
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Listopad 18, 2006, 13:25:20 »

Niejest z papieru z plastiku a taśma normalna ze sklepu. Ja gupiki dla kasy choduje nieźle zchodzą raczej stu niebęde miałabo samice mam 2 lata i do tej pory małe rodzą sie regularnie co 3 mięciące i je sprzedaje i jest miejsce w kotniku. Teraz tak jakoś dziwnie wyszło. A niechce małych straciś bo zapłodnił ją przepiękny samczyk naprawde jast cudowny Cheesy

Aro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Listopad 18, 2006, 15:04:25 »

A ja mam pytanie. Huh Jak masz 2 lata gupiki to jak sobie wcześniej radziłaś Huh Wink
kafarski
Gość
« Odpowiedz #4 : Listopad 18, 2006, 16:09:18 »

dobrze że masz co robić z gupikami, tylko gupiki rodzą co miesiąc więc z twojego punktu widzenia straciłaś 66 procent w paszczach rodziców Wink. taki żarcik.
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Listopad 18, 2006, 17:00:42 »

A ja mam pytanie. Huh Jak masz 2 lata gupiki to jak sobie wcześniej radziłaś Huh Wink

Aro, nierozumiem zbytnio pytania Tongue może wyjde na głupka ale naprawde nieczaje  Cheesy KAfarski, to nie żart tyle razy nieudało  mi się odłowić ani jednego mam mech jawajski ale i to niepomoże prętniki się pewnie do nich dostały. Tak samo było z mieczykiem.

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #6 : Listopad 22, 2006, 18:51:40 »

To że teraz zapłodnił ją ładny samiec to nei znaczy że bedziesz mieć ładne młode. Maluchy mogą być koloru samca który zapłodnił samice 3 miesiące temu. Żeby wyselekcjować takie gupiki jak chcesz to trzeba duuuuuuuużo czasu a troche więcej baniaków.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Listopad 23, 2006, 15:08:28 »

O to chodzi że miałam dwa samce a został mi ten piękny a tamten zrobił kaput dawno, dawno temu Smiley mam nadzieje że śmircią naturalną ale maluszki już się robią niebieskie jak tatuś to chociaż troszke będą go przypominać mam też niebieska  Grin

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #8 : Listopad 23, 2006, 17:54:38 »

No to świetnie. Teraz tylko czekać i obserwować.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Listopad 23, 2006, 18:58:31 »

Troche się o niom martwei bo miała jusz, jusz rodzić a tu nic Tongue i teraz niema żadnych objawów.

żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Listopad 24, 2006, 13:27:36 »

URODZIŁA !! JUPI JEJ  Grin WCZORAJ W NOCY SIORKA KAZAŁA MI WŁOŻYĆ JĄ DO TEGO KOTNIKA CO ZROBIŁAM !! ale szok ! urodziła ,,syjamskie bliźnięta'' i to 3 ale zrobiły kaput ? były połączone woreczkiem żółciowym ;p

Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Listopad 26, 2006, 12:48:17 »

Szczere gratulacje jeszcze nigdy nie słyszałem o syjamskich blizniętach extra  Shocked Shocked Shocked
Extra Huh?? A co w tym jest takiego fajnego  Wściekły Wściekły Wściekły To tylko i wyłącznie świadczy o tym do czego doprowadza chów wsobny.
Andrij, zastanów sie 3 razy zanim następnym razem napiszesz cos równie kretyńskiego !!!!!!!!!
chodziło mi tylko o to że takie coś jest nie powtarzalne
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2006, 15:58:56 wysłane przez Andrij » Zapisane

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Listopad 26, 2006, 13:56:18 »

Extra Huh?? A co w tym jest takiego fajnego  Wściekły Wściekły Wściekły To tylko i wyłącznie świadczy o tym do czego doprowadza chów wsobny.
Andrij, zastanów sie 3 razy zanim następnym razem napiszesz cos równie kretyńskiego !!!!!!!!!
Aro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #13 : Grudzień 17, 2006, 11:04:04 »

Mam taki sam przypadek są bliźnięta syjamskie, ale nie u gupika tylko u mieczyka.
To tylko i wyłącznie świadczy o tym do czego doprowadza chów wsobny.
Właśnie mam 2 Mieczyki, ale to na 100% nie było rodzeństwo. Samica mam już 2 lata i samiczka jego zdechła 2 miesiące temu. Dokupiłem następną samiczkę siedmio centymetrową.
-Dlaczego tak się stało jak to nie jest rodzeństwo?
-Co teraz mam zrobić z bliźniakami?
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #14 : Grudzień 17, 2006, 11:39:24 »

Dlaczego tak się stało jak to nie jest rodzeństwo
Mogła być już zapłodniona wcześniej ...

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: