Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada 320l  (Przeczytany 2696 razy)
calas
Nowy
*

« : Wrzesień 30, 2006, 14:50:52 »

Potrzebuje pomocy chce stworzyc akwarium srodowiskowe malawi ale nie wiem za bardzo jakie gatunki ryb i roslin kupic.
Akawarium jest narozne jesli to pomoze w czyms
Prosze o pomoc
pozdrawiam
calas
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Październik 01, 2006, 08:08:52 »

Mam akwarium filtr zewnetrzny, grzałke nie wiem jakie swietlowki zastosowac podloze czy zmieniac wklady w filtrach jakie rosliny i ryby
Pozdrawiam
KrystekGdynia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Październik 01, 2006, 08:32:40 »

Tu jest dobra strona o Malawi: http://malawi.pl/index1p.html
Poczytaj pooglądaj, bo jest, co i sam musisz się zdecydować na jakiś gatunek.
Każdemu się podoba coś innego.
Jeśli chodzi o świetlówki to zależy, jakie rośliny wybierzesz i ryby.
Powodzenia!

P.S. Nikt na tacy Ci nie poda odpowiedzi na tego typu pytania! Zadałeś pytania z zakresu wiedzy właściwie z całej akwarystyki!
Szukać, szukać i jeszcze raz szukać!!!
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2006, 08:38:12 wysłane przez KrystekGdynia » Zapisane

sacred
Nowy
*

Żyj i pozwól żyć innym...

« Odpowiedz #3 : Październik 01, 2006, 10:43:09 »

wybieraj gatunki łatwe i przyjemne. ja bym polecał soulosi i gdybyś mogl dostać afry albo zebroidesy (zawsze 1samiec +3,4 samice). Nie bierz yellowek (są ładne jak młode, ale później niekoniecznie), ani red-redów. Mnoża się jak głupie, a potem nie ma co robić z małymi. Ponadto często są dość agresywne. Wybieraj rybki droższe, ale takie w przypadku których rozmnożenie zrekompensuje Ci koszta utrzymania. Ja tak robię i jestem zadowolony. Zrobisz jak uważasz, ale to moje sugestie.

Co nas nie zabija - wzmacnia
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: