Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Molinezja złota???  (Przeczytany 10546 razy)
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Sierpień 10, 2006, 10:51:30 »

Na razie masz bardzo duże szanse na to, że jak będziesz miał tą molinezję to i tak będzie karłowata z uwagi na ilość dość sporych ryb w małym zbiorniku. Taka już ich natura - jak jest ich za dużo w 32 l to karleją i będą miały nie więcej jak 5-6 cm a jakbyś miał tylko 2 molinezje w 100 l to Ci urosną do 15 cm. Tylko po co rybki tak męczyć?

A w sklepie pan za ladą się zapyta jakie masz akwarium. Ty odpowiesz, że małe a pan za ladą powie: no oczywiście, że małe rosną (hehe) ! Niestety myśmy sie też nabrali na początku na zapewnienia sprzedawców. Oni czasem sami platki od mieczyka nie odróżniają a co tu mówić o tym czy złota molinezja jest hybrydą  czy nie. Może lepiej na razie daj sobie spokój z tą molinezją aż dorobisz sie w przyszłości większego akwarium, hm? Ja też czasem chciałabym mieć wszystkie rybki ze sklepu (dlatego już mamy 3 akwaria w domu) ale to nie jest rozwiązanie. Ciesz się tymi które masz a molki złote zostaw sobie na przyszłość wszak akwarystyka jest dla cierpliwych Wink

Pozdrawiam,
Emi

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Paul
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Sierpień 10, 2006, 10:59:34 »

właśnie wróciłem ze sklepu.Sory za pomyłkę ale ta ryba sie nazywa molinezja słoneczna.dorasta do 5 cm .sklepowa pokazała dorosłe osobniki były one białe .czy były one farbowane przez ludzi tak jak przeźroczki w sklepach???
Paul
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Sierpień 10, 2006, 11:01:27 »

niewiem chyba odpuszcze sobie .dorosłe są takie brzydkie że mi się odechciało Sad
Paul
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Sierpień 10, 2006, 11:04:47 »

piszcie jak można przekonać rodzinkę do więkrzego aqua
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Sierpień 10, 2006, 11:20:19 »

Mydłem ich ... mydłem ...  Grin Grin Grin
A tak na poważnie to już musisz sam pokombinowac. U mnie ten problem nie istenieje, bo jedyna rodzinka która ma coś do powiedzenie to Emi a jej nie trzeba było przekonywać długo Smiley

P.S. Używaj opcji zmień, a nie pisz nowych postów

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: