Tzn. tak.. wodę mam chyba nie za ciekawą , bo jest dosyć mocno chlorowana, ph ok 6, niestety twardości nie znam. Akwarium posiadam juz od kilku lat takze jakieś tam doświadczenie mam , ale niestety małe

Zazwyczaj nie rosły mi dobrze rośliny, a jak juz rosły to bardzo powoli. Posiadałem w akwarium Amazonki , trawę wodną, hmm nie pamiętam dalszych nazw, ale ogólnie same takie podstawowe, które mozna bez problemu kupić w sklepie. Teraz zamierzam założyć sobie akwarium ok 300L moze nawet troche większe. Wysokość akwarium bedzie wynoslia ok 50cm. Chciałbym w nim chodować ryby noo jezeli mozna tak powiedzieć na pokaz. Czyli takie akwarium ozdobne. Chciałem zeby znajdowały się w nim: Neonki, Bystrzyki, Prystelki, Danio pręgowane i plamiste, Gupiki, Mieczyki , Molinezje, i tym podobne.. Dokładnie jeszcze muszę się zastanowić jakie. Chciałem zeby akwarium było dosyć mocno obsadzone roślinami , jednak boję się porażki. Słyszałęm ze na dno się kładzie jakąś glinkę , żwir ok 7 cm gróbości tzn (warstwa), noo i jakieś nawozy. Jednak nie mam o tym zbytnio pojęcia

Jezeli mozecie poradzcię jak byście to wszystko widzieli.. Chciałem zeby podłoże było czarne, to chyba w niczym nie przeszkadza prawda?? Jezeli chodzi o rośliny.. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i porady . Pozdraawiam z Bydgoszczy