Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Termoregulator THERMOSTAB TS-500  (Przeczytany 6511 razy)
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #15 : Marzec 15, 2007, 20:51:29 »

może nie tyle kontakty ile tam pracuje i narazie regulowanej histerezy nie będzie ale będzie thermostab z wyłącznikiem casowym (tzn bedzie włączać i wyłączać oświetlenie) ale trzeba jeszcze troszke poczekać

ale to nie jest dobry patent dla "profesjonalistow" - wielu ludzi wlacza wiele lamp stopniowo i robi przerwy w oswietlaniu. Aquael napewno tego nie wezmie pod uwage,

PS: jak tam pracujesz to powiedz im, ze w tlumaczeniu ich instrukcji na niemiecki jest KUPA bledow.  To juz Chinczycy lepiej tlumacza.  Cheesy
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2007, 21:47:04 wysłane przez Oswald » Zapisane

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Marzec 16, 2007, 15:02:45 »

w temacie opakowań cały czas coś sie zmienia, a instrukcje tłumaczą ludzie z zewnątrz bo lepiej zapłacić za usługe niż zatrudniać człowieka, a co chodzi o temat thermostabu to będzie tylko najprostsza opcja sterowania czasem a produktu i tak nikt nie kupi bo bedzie strasznie drogi sam thermostab to wydatek około 160 pln w sklepie. ja używam dual który ma możliwość sterowania chłodzeniem, chociażby wiatrakami w pokrywie ale nie moge sie zabrać żeby je tam zamontować więc narazie steruje tylko grzałką
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Marzec 19, 2007, 21:09:28 »

Mam pytanko odnośnie modelu "dual", na stronie Aquaela w opisie produktu nic nie piszą o możliwości chłodzenia, jedyna różnica to w dualu 2 x 500W.
To jak to w końcu jest, ma mozliwość chłodzenia czy tylko zwiększoną moc ?

385 l - dyskowce
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #18 : Marzec 19, 2007, 21:49:19 »

... i mozna ten dual juz kupic czy nie?

ach pytanko:
czy ktos z was ma doswiadczenie z tym polskim termoleguratorem z ok 30,- PLN - nazwa sie mi ulotnila cos z "2" i "2A" chyba TR-2 i TR-2A

skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Marzec 19, 2007, 22:34:06 »

niewiem co wam powiedzieć ja dostałem dual( tak mi powiedziano) posiada on dwa wyjścia na jednym jest grzanie a drugie to chłodzenie. jak ustawie temperature grzania na 25 stopni to waha sie ona od 24,8 (zaczyna grzanie) do 25,1(koniec grzania wyłącza grzałke) a drugie wyjście jest do obsługi chłodzenia np.wiatraków w pokrywie albo lodówki (używane przy morskich akwariach) temperaturę od której ma sie zacząć chłodzenie też można ustawić. np jeżeli masz ustawione 25.5 stopnia i po przekroczeniu tej temperatury zapala się zielona dioda pracy i pojawia się napięcie na drugim gniazdku. jeżeli temperatura w akwarium będzie wyższa od temperatury chłodzenia o 2 stopnie (np jeżeli masz nastawione chłodzenie od 25,5 a w akwa jest 27.5) rozlega się alarm dźwiękowy, czy można to kupić to niewiem wiem że była zrobiona partia tego sprzętu i napewno poszło to już do ludzi tzn zostało sprzedane narazie nic więcej nie potrzfie powiedzieć
robisto
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Marzec 20, 2007, 01:20:39 »

Witam
U mnie THERMOSTAB TS-500 pracuje od roku z najtańszą grzałką 100 W.
W akwa (400 l , przykryte, temp. 29,0 stopni) jest jeszcze Jager 125 W więc ta 100 W tylko utrzymuje temperaturę, wachania 0,1 stopnia.
W/g mnie doskonałe rozwiązanie, temperatura stabilna jak na żadnej innej grzałce z termostatem, w dodatku regulacja na zewnątrz i czytelny wyświetlacz.
Nawet Jager, mimo że dość dokładny, ma znacznie większy rozrzut włącz/wyłącz no i trzeba ręce moczyć przy przestawianiu.

400 litrów, 12 paletek, gibbiceps, plecostomus i 2 x L-190
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #21 : Marzec 20, 2007, 09:26:03 »

wlasnie...
jedno jest troche zastanawiajace, ze aquael oferuje termostab, a nie ma w ofercie grzalek bez regulacji (poza tymi plastikowymi mini) i chyba kable do terrarium

edit:
nie sorry, maja i grzalki bez regulacji ale mozna tylko znalesc jak sie uzyje opcji "szukaj"
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2007, 09:41:06 wysłane przez Oswald » Zapisane

robisto
Nowy
*

« Odpowiedz #22 : Marzec 20, 2007, 12:01:06 »

Używałem ich plastikowej grzałki 100 W ( mała, łatwo schować i duże ryby nie rozbiją - do niedawna miałem pawiookie ), niestety po paru miesiącach dostała przebicia i woda w akwa zaczęła "pieścić" po palcach, więc zmieniłem na szklaną za 10 pln i jest OK.

400 litrów, 12 paletek, gibbiceps, plecostomus i 2 x L-190
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: