Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Neonki chowają się w "chaszczach"
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Neonki chowają się w "chaszczach"  (Przeczytany 4055 razy)
victor11
Nowy
*

« : Maj 17, 2006, 17:59:14 »

Witam!
Zakupilem ostatnio 20 szt neona. Przez kilka dni pieknie plywaly p calym akwarium. Ostatnio jednak zaobserwowalem, iz cala gromada prawie caly czas przebywa z prawej strony baniaka, tam gdzie duzo wysoich traw i roslin. Koczuja tam i ciezko je z tamtad wygonic, co sie dzieje?? Oprocz tego w baniaku sa 2 kirysy, 2 krewetki amano, 4 glonojady syjamskie.
Pozdrawiam victor11

JUWEL 120l 80x35x55 Holender
mila
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Maj 18, 2006, 16:21:07 »

może boją się czegoś? albo chcą odpocząć od , no właśnie, zgiełku? mają dosyć oglądania, chca być w samotności? Marzyciel

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
Wojtas126
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 31, 2006, 13:46:49 »

Victor11 czesc ja terz mam neeonki kupiłem jakies 5 dni tem ale wogule nie jedzą czy ty terz miałes z tym problem jakim pokarmem ich karmisz. moje neonki terz siedzą schowane w roslinach nie wiem czego???
jojcia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Sierpień 21, 2006, 22:23:56 »

moize przeszkadza im za mocne swiatło maj złe towazystwo albo caly czas ktos siedzi i stuka w  szybe...  moze byc wiele powodów moze jest ich za mało i czuja si niepewnie neonki sa stadne i zeby byla ławica musibyc kilkan sztuk, kilkanascie kilkadziesiat i tak dalej...
im ich wiecej tym pewniej sieczuja wpływaja ławica na inne duze ryby i nie boja sie zadnego obszaru akwarium
jojcia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Sierpień 21, 2006, 22:25:40 »

soryy nie pomyliło mi sie jesli masz ich 20? moze cos jest w tych krzakach i sobei to podjadaja sprwadz? i przyobserwuj czy ich nie gonia inne ryby? albo jkais inny zwierz kota albo pies...
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #5 : Sierpień 22, 2006, 17:37:58 »

A mi sie wydaje że powodem ucieczki nieonków w zarośla mogą być glonojady syjamskie. To dość ageresywne rybki zwłąszcza starsze sztuki. Sprawdź czy nie zaczepiają neonków. JEśli tak to z czegoś tzreba będzie zrezygnować.
Pozdr.

112,25
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: