Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Moja obsada - 65 litrów  (Przeczytany 1903 razy)
Daffidof
Zainteresowany
**

« : Maj 03, 2006, 09:30:10 »

Witam wszystkich, akwarium mam juz pare lat, ale dopiero teraz trafiłem na to forum.

Akwarium 65 litrów, a w nim:
10 x neon
7  x hokejówka
5 x razobra klinowa
parka zbrojników niebieskich

Co uważacie o takiej obsadzie? Rybki z tego co widze to maja się dobrze, tylko, że pływają przewaznie w dolnej połowie akwarium.

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #1 : Maj 03, 2006, 09:46:05 »

obsada calkiem fajnie dobrana Cheesy neony bardziej przy dnie, razbory powinny w srodkowej czesci a hokejowki wybitnie przy powierzchni !!! tak wiec nie wiem czemu masz je w jednej strefie wody Undecided moze masz za malo roslin i czuja sie niepewnie Huh napisz cos o wystroju akwa Wink

8317910

Daffidof
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Maj 03, 2006, 10:10:17 »

Razborki właściwie zajmują środkową część, hokejówki zamiast u góry to bliżej dna lub środka, a neony rozlazły się po całej dolnej częsci akwarium, co do roślin to mam kilka kabomb, dwie trawki, jakąś duża żabienice i jeszcze jedną dosyć wysoką i rozłożysta, której nazwy nie zanam, jeszcze dwa korzenie, kokos i klika kamieni, na dnie drobny żwirek, temperatura 24-25 stopni
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #3 : Maj 03, 2006, 13:44:34 »

no to u hokejowek niezbyt normalne Undecided nie czuja sie zapewne pewnie w tym akwa... jakies rosliny klada ci sie na powierzchni Huh bo takie polozenie na pewno by pomoglo !!!

8317910

Ziomal Kamil
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Maj 06, 2006, 21:41:39 »

Ja bym dodał otoski lub Krewetki Amano, tak dla upiększenia i ubezpieczenia na glony  Wink

126L
neonki czerwone
kiryski
kiryśnik
zbrojniki
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #5 : Maj 06, 2006, 22:06:58 »

, tylko, że pływają przewaznie w dolnej połowie akwarium.

Może to jest spowodowane za silnym ruchem wody tzn. filtr jest ustawiony na max. Możeto jest przyczyną . . .  Roll Eyes Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: