male gupiki
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #720 : Październik 08, 2008, 14:07:46 » |
|
czy jak samice przed porodem włożyłem do małego akwa i wsypałem do niego kulki szklane srednica okolo 1cm male schowaja sie w nich przed matką?? z góry dzięki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
male gupiki
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #721 : Październik 08, 2008, 14:30:05 » |
|
moja samica gupika pływa z góry na dol ogonem do góry co to oznacza??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #722 : Październik 08, 2008, 18:31:27 » |
|
raczej powinieneś zainwestować w rośliny pływające bo między kamyki wpada ikra ale małe rybki nie będą tam siedzieć przez cały czas 
|
|
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
male gupiki
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #723 : Październik 10, 2008, 10:41:40 » |
|
dzięki xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dolly
Stały użytkownik

Szczecin-Ystad
|
 |
« Odpowiedz #724 : Październik 10, 2008, 11:26:02 » |
|
czy jak samice przed porodem włożyłem do małego akwa i wsypałem do niego kulki szklane srednica okolo 1cm male schowaja sie w nich przed matką?? z góry dzięki
Ja napisze co u mnie doskonale zdaje egzamin - żwir,konstrukcja z małych łupek,sporo mchu jawajskiego,rogatek,moczarka i jakaś pływająca roślinka wyglądająca jak gąbka (prawidłowa nazwa nie znana).Przy tym wszystkim lęgnie się tyle młodych że muszę zawiesić odławianie samiczek bo mam zbyt tłoczno : )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
misuino
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #725 : Październik 10, 2008, 21:58:51 » |
|
PROSZE WAS O POMOC MAM AKWARIUM 60 L SKŁAD RYBEK : 2x MOLINEZJA 2x SUMIK 2x SKALAR 3x MIECZYK 1x GLONOJAD 1X DANIOS 3x GURAMI 4x NEONEK 2x GUPIK
JESTEM BARDZO POCZĄTKUJĄCY, AKWARIUM MAM OD 2 MIECHÓW . CHCIAŁEM SIE DOWIEDZIEC CZY NIE MAM ZA DUZO RYBEK... ORAZ ZAUWAZYŁEM JAKIS CZAS TEMU ZE MOJA SAMICA JEST GRUBA I MA CZARNĄ PLAMKE Z TYŁU... POTEM WRÓCIŁA DO NORMALNE GRUBOSCI I ZDAJE MI SIE ZE ONA URODZILA ALE INNE RYBKI WYJADLY NARYBEK TERAZ ZE 2 TYGODNIE TEMU ZNOWU ZAUWAZYLEM ZE ZNOWY ROBI SIE GRUBA DZISIAJ WLOZYLEM JĄ DO SLOJIKA ABY MIEC CHODZ JENEGO POTOMKA ,,, TERAZ MOJE PYTANIE CZY DOBRZE ZROBILEM...? ILE URODZI NARYBKU I CZY WOGÓLE W TAKICH WARUNKACH URODZI ? BARDZO PROSZE O POMOC
MICHAŁ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #726 : Październik 10, 2008, 22:05:06 » |
|
CHCIAŁEM SIE DOWIEDZIEC CZY NIE MAM ZA DUZO RYBEK...
Masz!!! TERAZ MOJE PYTANIE CZY DOBRZE ZROBILEM...?
Zle bo i tak juz masz za duzo ryb! Ps. Nie pisz z capslockiem.
|
|
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15  160l na ziemi!
|
|
|
misuino
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #727 : Październik 10, 2008, 22:33:44 » |
|
Ok A wię cche miec jeszcze jedna ładną pare głupików w tym akwarium... prosze pomóż mi które rybki powinienemy wydac a które zostawc...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #728 : Październik 10, 2008, 22:54:28 » |
|
Wszystko poza gupikami i neonami. Wpisz w google nazwe kazdej z posiadancyh przez Ciebie ryb...
|
|
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15  160l na ziemi!
|
|
|
misuino
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #729 : Październik 11, 2008, 07:45:44 » |
|
Dobrze a więc ile neonków i ile pwaich oczek bym mogł chodowa w tym akwarium? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #730 : Październik 11, 2008, 08:11:33 » |
|
To zalezy czy poza tym rybami bys mial jeszcze jakies inne gatunki. Ps. Zaloz odzielkny temat w poddziale obsady a dziale ryby akwariowe. Tam popiszemy na temat obsady zeby nie zasmiecac tego watku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dolly
Stały użytkownik

Szczecin-Ystad
|
 |
« Odpowiedz #731 : Październik 11, 2008, 08:16:04 » |
|
Słoik to nie miejsce na poród !!! Chcesz zadusić biedną rybkę ???Kup akwarium 10-15 litrów (około 20-30zł)grzałkę i mini filtr.Jeśli nie możesz spełnić tak podstawowych warunków to lepiej niech małe zostaną karmą,by się nie męczyły.Musisz brać pod uwagę fakt że przy takiej obsadzie dopiero po 2-3 miesiącach możesz wpuścić podrostki do ogólnego akwarium,nie przeżyją tyle czasy bez w miarę dobrych warunków. Zgadzam się z innymi że powinieneś zostawić jedynie gupiki i neonki inne rybki wyrosną zbyt wielkie na takie akwarium.
Zostaw te 4 neonki a gupików proponuje 3 samiczki i 2 samce,jeśli masz sporo roślin to małe powinny przetrwać wtedy w tym akwarium i sam dochowasz się kolejnych Pozdrawiam : )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
misuino
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #732 : Październik 11, 2008, 08:44:27 » |
|
Dziekuje za rade samice wpuściłem do ogolengo akwarium (żeby si enie męczyłą) Kupiłem małe akwarium 12 L I poczekam do następnego poodu wtedy ja odstawie I wychoduje młode.... Dzieki za podpowiedz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
male gupiki
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #733 : Październik 11, 2008, 17:21:42 » |
|
co mam zrobić mam akwa 12l i 1.5l mam parę małych skalarów i małego glonojada i 1 parę gopików samica jest przed porodem a duże akwa będę miał dopiero w przyszłym miechu co mogę zrobić z ta samica żebym miał jak najwięcej narybku ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
male gupiki
Nowy

|