Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 154
  Drukuj  
Autor Wątek: ciąża u gupika  (Przeczytany 894868 razy)
PiotrasJ
Zainteresowany
**

ładna rybcia:)

« Odpowiedz #540 : Marzec 30, 2008, 19:03:10 »

No i to prawdopodobnie będzie przyczyna.... ponieważ nie mam grzałki no i temperatura u mnie nie jest stabilna... planuje kupić ale puki nie będe miał to trzymam tam same gupiki(po kupnie chyba też tak zostanie)

Akwa 25l   

5x gupik

moczarka kanadyjska

filtr elite

oświetlenie: lampa nad akwa:) (11W)
kamyk
Zainteresowany
**

doświadczeni akwaryści górą.

« Odpowiedz #541 : Marzec 30, 2008, 19:35:38 »

hehe , moje gupiki urodziły sie 2 tygodnie temu . narazie mają bardzo wyczeszczone oczka , i patrzą się przez siateczkę na inne dorosłe rybki . Dostają pozywny pokarm . Jesli chcecie wiedzieć to narazie daje im zmielony Ovo-vit i Ichtio-vit . Wcinają az miło patrzeć . Mam ich tylko 5 bo urodziły sie w nocy w ogolnym akwa i inne rybki je pozjadaly , pare tez było w filtrze . Jedną udało mi sie rano wyciągnąc z filtra zywą . I zyje do dziś . NaraZIE MAJĄ 5mm . Chciałem sie zapytać czy gupik moze sie skrzyzować ze zwinnikiem ?  Mój samiec gupika lata za samicą zwinnika cały dzień i noc ( spodobała mu sie  Grin ) . Samica gupika  ma bardzo czarną plamkę przy pupie , chyba niedlugo poród .

___________________________________________________________ ____________________________________________

obsada :

duzo rybek  Grin

akwaria:
250l:

2x mieczyki
2x miedziki
2x kirysy spiżowe
2x kirysy pstre
5xgupik p.w
2x zbrojnik niebieski
kosiarka
2xmolinezja black molly
150l:
2xkardynałki
40l:
puste. Wink
PiotrasJ
Zainteresowany
**

ładna rybcia:)

« Odpowiedz #542 : Marzec 30, 2008, 21:00:36 »

No to życzę powodzenia a co do krzyżowania to nie za bardzo.... to zależy ile masz samic gupika i ile samców bo powinno być 1 samiec na 3 samice żeby nie zamęczył 1... jak mu nie wystarcza jedna albo 2 to może się uganiać za innymi... ja po obserwacji zauważyłem że jest bardzo zaczepliwy ten mój samiec.... Cheesy

Akwa 25l   

5x gupik

moczarka kanadyjska

filtr elite

oświetlenie: lampa nad akwa:) (11W)
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #543 : Marzec 30, 2008, 21:03:57 »

nie krzyżują się ................................

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
parad0x
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #544 : Marzec 31, 2008, 11:52:21 »

Misquamacus  myslisz ze to od roznicy temperatur ? no ale nie zdechal odrazu tylko nanastepny dzien?
michal114d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #545 : Marzec 31, 2008, 17:46:36 »

wczoraj dostałem od kumpla samice gupika, a dzis przychodze po szkole ogldam małe akwa i widze ok. 20 malutkich gupików. Akwarium oczywiście mam w szafie i nie docierało do niego światło, dlatego małe żyją. Jeżeli by były na świetle dziennym to już po nich. pozdrawiam michal114d Cheesy
arturix
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #546 : Kwiecień 01, 2008, 18:40:40 »

wstydzisz sie swoich rybek?? Cheesy Huh
michal114d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #547 : Kwiecień 01, 2008, 19:11:27 »

nie nie wstydze sie swoich rybek ale tam nie dochodzi światło, dlatego ryba nie widzi swoich młodych i dlatego ich nie zjada, a jeżeli mnie nie ma większośc dnia w domu to nie miałbym większej szansy uratowania czegoś, a tak przynajmniej mam ryby. P.S w szafie trzymam małe akwa 25l duże normalnie stoi w pokoju jeżeli o to ci chodziło
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2008, 19:14:10 wysłane przez michal114d » Zapisane
Kashii
Nowy
*

Moje gupiki: Bohater, Aqua, Łuska, Herbatka ;)))))

« Odpowiedz #548 : Kwiecień 02, 2008, 16:03:13 »

Cześć! Swoją przygodę z akwarystyką rozpoczęłam jakieś dwa miesiące temu. Zaczęłam oczywiście od gupików. Na początku miałam dwóch samców. Jeden niestety wśliznął się pod kamień i zdechł, a drugi żyje do tej pory z trzema samicami które kupiłam dopiero dzisiaj. Wydaje mi się, że dwie z nich są w ciąży ale nie jestem pewna. Nie są gruba, ale lekko przezroczyste i tu gdzie samiec ma ciemne to tak jak by coś tam było. Nie jestem pewna, ale możecie mi pomóc?

4x gupik (3x samica, 1x samiec)
2x glonojad
2x ślimak
[/i]
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #549 : Kwiecień 02, 2008, 16:10:12 »

jeżeli np. w sklepie przebywały z samcami to raczej napewno są zaciążone, nawet jak nie pływały z samcami to twój juz pewnie zrobił swoje  Afro

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Kashii
Nowy
*

« Odpowiedz #550 : Kwiecień 02, 2008, 16:52:37 »

Właśnie mój chyba nie, bo cały czas był odtrącany ogonem którejś z samic...

2x glonojad
2x ślimak
[/i]
arturix
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #551 : Kwiecień 03, 2008, 08:40:03 »

nawet jeśli twój samiec zapłodniłby je to jeszcze nie zobaczysz efektu, mogły zostać zapłodnione w zoo:)
Kashii
Nowy
*

« Odpowiedz #552 : Kwiecień 03, 2008, 16:29:06 »

U jednej z mojej rybek zauważyłam wyraźnie większy brzuszek niż mają inne rybki, a co do tej drugiej to nie jestem na 100% pewna. Aha! I jeszcze jedno pytanie. Czy można rozpoznać w którym dniu ciąży jest rybka???

2x glonojad
2x ślimak
[/i]
pawelek-131
Stały użytkownik

;)

« Odpowiedz #553 : Kwiecień 03, 2008, 16:34:46 »

Powiedzcie dlaczego moja samiczka nierodzi bo już jest w ciąży 2 miechy a ona niierodzi juz 1 miech jest gruga i to bardzo co jest?
Kashii
Nowy
*

« Odpowiedz #554 : Kwiecień 03, 2008, 17:55:37 »

można bardziej po polsku Huh
Jej chodzi o to że jej rybka podobno jest w ciąży a nie rodzi już 2 miesiące, a 1 miesiąc ma bardzo gruby brzuch.
A może ona wcale nie jest w ciąży tylko za dużo jeść jej dałaś? ;>

2x glonojad
2x ślimak
[/i]
Strony: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 154
  Drukuj  

Skocz do: