PiotrasJ
Zainteresowany

ładna rybcia:)
|
 |
« Odpowiedz #540 : Marzec 30, 2008, 19:03:10 » |
|
No i to prawdopodobnie będzie przyczyna.... ponieważ nie mam grzałki no i temperatura u mnie nie jest stabilna... planuje kupić ale puki nie będe miał to trzymam tam same gupiki(po kupnie chyba też tak zostanie)
|
|
|
|
|
|
Akwa 25l
5x gupik
moczarka kanadyjska
filtr elite oświetlenie: lampa nad akwa:) (11W)
|
|
|
kamyk
Zainteresowany

doświadczeni akwaryści górą.
|
 |
« Odpowiedz #541 : Marzec 30, 2008, 19:35:38 » |
|
hehe , moje gupiki urodziły sie 2 tygodnie temu . narazie mają bardzo wyczeszczone oczka , i patrzą się przez siateczkę na inne dorosłe rybki . Dostają pozywny pokarm . Jesli chcecie wiedzieć to narazie daje im zmielony Ovo-vit i Ichtio-vit . Wcinają az miło patrzeć . Mam ich tylko 5 bo urodziły sie w nocy w ogolnym akwa i inne rybki je pozjadaly , pare tez było w filtrze . Jedną udało mi sie rano wyciągnąc z filtra zywą . I zyje do dziś . NaraZIE MAJĄ 5mm . Chciałem sie zapytać czy gupik moze sie skrzyzować ze zwinnikiem ? Mój samiec gupika lata za samicą zwinnika cały dzień i noc ( spodobała mu sie  ) . Samica gupika ma bardzo czarną plamkę przy pupie , chyba niedlugo poród . ___________________________________________________________ ____________________________________________ obsada : duzo rybek
|
|
|
|
|
|
akwaria: 250l: 2x mieczyki 2x miedziki 2x kirysy spiżowe 2x kirysy pstre 5xgupik p.w 2x zbrojnik niebieski kosiarka 2xmolinezja black molly 150l: 2xkardynałki 40l: puste. 
|
|
|
PiotrasJ
Zainteresowany

ładna rybcia:)
|
 |
« Odpowiedz #542 : Marzec 30, 2008, 21:00:36 » |
|
No to życzę powodzenia a co do krzyżowania to nie za bardzo.... to zależy ile masz samic gupika i ile samców bo powinno być 1 samiec na 3 samice żeby nie zamęczył 1... jak mu nie wystarcza jedna albo 2 to może się uganiać za innymi... ja po obserwacji zauważyłem że jest bardzo zaczepliwy ten mój samiec.... 
|
|
|
|
|
|
Akwa 25l
5x gupik
moczarka kanadyjska
filtr elite oświetlenie: lampa nad akwa:) (11W)
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #543 : Marzec 30, 2008, 21:03:57 » |
|
nie krzyżują się ................................
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
parad0x
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #544 : Marzec 31, 2008, 11:52:21 » |
|
Misquamacus myslisz ze to od roznicy temperatur ? no ale nie zdechal odrazu tylko nanastepny dzien?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michal114d
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #545 : Marzec 31, 2008, 17:46:36 » |
|
wczoraj dostałem od kumpla samice gupika, a dzis przychodze po szkole ogldam małe akwa i widze ok. 20 malutkich gupików. Akwarium oczywiście mam w szafie i nie docierało do niego światło, dlatego małe żyją. Jeżeli by były na świetle dziennym to już po nich. pozdrawiam michal114d 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arturix
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #546 : Kwiecień 01, 2008, 18:40:40 » |
|
wstydzisz sie swoich rybek?? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michal114d
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #547 : Kwiecień 01, 2008, 19:11:27 » |
|
nie nie wstydze sie swoich rybek ale tam nie dochodzi światło, dlatego ryba nie widzi swoich młodych i dlatego ich nie zjada, a jeżeli mnie nie ma większośc dnia w domu to nie miałbym większej szansy uratowania czegoś, a tak przynajmniej mam ryby. P.S w szafie trzymam małe akwa 25l duże normalnie stoi w pokoju jeżeli o to ci chodziło
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2008, 19:14:10 wysłane przez michal114d »
|
|
|
|
|
Kashii
Nowy

Moje gupiki: Bohater, Aqua, Łuska, Herbatka ;)))))
|
 |
« Odpowiedz #548 : Kwiecień 02, 2008, 16:03:13 » |
|
Cześć! Swoją przygodę z akwarystyką rozpoczęłam jakieś dwa miesiące temu. Zaczęłam oczywiście od gupików. Na początku miałam dwóch samców. Jeden niestety wśliznął się pod kamień i zdechł, a drugi żyje do tej pory z trzema samicami które kupiłam dopiero dzisiaj. Wydaje mi się, że dwie z nich są w ciąży ale nie jestem pewna. Nie są gruba, ale lekko przezroczyste i tu gdzie samiec ma ciemne to tak jak by coś tam było. Nie jestem pewna, ale możecie mi pomóc?
|
|
|
|
|
|
4x gupik (3x samica, 1x samiec) 2x glonojad 2x ślimak[/i]
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #549 : Kwiecień 02, 2008, 16:10:12 » |
|
jeżeli np. w sklepie przebywały z samcami to raczej napewno są zaciążone, nawet jak nie pływały z samcami to twój juz pewnie zrobił swoje 
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
Kashii
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #550 : Kwiecień 02, 2008, 16:52:37 » |
|
Właśnie mój chyba nie, bo cały czas był odtrącany ogonem którejś z samic...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arturix
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #551 : Kwiecień 03, 2008, 08:40:03 » |
|
nawet jeśli twój samiec zapłodniłby je to jeszcze nie zobaczysz efektu, mogły zostać zapłodnione w zoo:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kashii
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #552 : Kwiecień 03, 2008, 16:29:06 » |
|
U jednej z mojej rybek zauważyłam wyraźnie większy brzuszek niż mają inne rybki, a co do tej drugiej to nie jestem na 100% pewna. Aha! I jeszcze jedno pytanie. Czy można rozpoznać w którym dniu ciąży jest rybka???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pawelek-131
Stały użytkownik

;)
|
 |
« Odpowiedz #553 : Kwiecień 03, 2008, 16:34:46 » |
|
Powiedzcie dlaczego moja samiczka nierodzi bo już jest w ciąży 2 miechy a ona niierodzi juz 1 miech jest gruga i to bardzo co jest?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kashii
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #554 : Kwiecień 03, 2008, 17:55:37 » |
|
można bardziej po polsku  Jej chodzi o to że jej rybka podobno jest w ciąży a nie rodzi już 2 miesiące, a 1 miesiąc ma bardzo gruby brzuch. A może ona wcale nie jest w ciąży tylko za dużo jeść jej dałaś? ;>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|