FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!
|
 |
« Odpowiedz #1245 : Kwiecień 08, 2009, 13:51:19 » |
|
samiczke sięwsadza do kotnika jak zacznie rodzic, żeby siędłużej nie męćzyła. Gdy znajdziesz gdzieśnarybek to znak żeby ją przełożyćdo kotnika ( to dla tych co mają na to czas ) - u mnie zadziałało i przeżył cały narybek i rybka łącznie z tymi co urodziły się w akwa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
qspy
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1246 : Kwiecień 08, 2009, 15:33:11 » |
|
samiczke sięwsadza do kotnika jak zacznie rodzic, żeby siędłużej nie męćzyła. Gdy znajdziesz gdzieśnarybek to znak żeby ją przełożyćdo kotnika ( to dla tych co mają na to czas ) - u mnie zadziałało i przeżył cały narybek i rybka łącznie z tymi co urodziły się w akwa. dzieki za pomoc teraz juz bede wiedzial mam jeszcze druga samiczke w ciazy wiec tej nie strace.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ruda_grazyna
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #1247 : Kwiecień 10, 2009, 12:02:21 » |
|
Mam pytanie. Czy majac taki filtr : http://www.allegro.pl/item604394656_filtr_wewnetrzny_do_30l_wody_promocja.html musze go jeszcze czyms zabezpieczac przed wciagnieciem narybku, czy to raczej niemozliwe? Mi sie wydaje sie maluchow tam nic nie wciagnie, w srodku jest taka gabeczka wiec do srodka ich nie zassie, ale czy nie przyciagnie ich do tego filtra?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tymothy
Bywalec

Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)
|
 |
« Odpowiedz #1248 : Kwiecień 10, 2009, 12:10:27 » |
|
Mam ten filtr i nie ciągnie zbyt mocno, więc nie powinno być problemów.
|
|
|
|
|
|
Moje akwaria: 50l Obsada: 1 Samiec Bojownika 1 Anentome Helena 3 Samice Bojownika 3 Krewetki Amano 12 Neonków Innesa 2 Ramirezy
|
|
|
|
andrzej72
|
 |
« Odpowiedz #1249 : Kwiecień 10, 2009, 12:11:56 » |
|
Moim zdaniem nie trzeba go zabezpieczać. Jest to filtr o małej mocy więc nie ma obaw, że narybek zostanie wciągnięty do środka, tym bardziej, że wewnątrz obudowy jest gąbka, która dość szczelnie wypełnia koszyk (mam taki filtr i mam zamiar go niedługo użyć  w małym krewetkarium)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ruda_grazyna
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #1250 : Kwiecień 10, 2009, 12:16:57 » |
|
Dziekuje  To, ze macie takie filtry na pewno sprawia, ze wasza opinia jest rzetelna. W takim razie nie mam juz obaw.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Didżi
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1251 : Kwiecień 10, 2009, 13:18:03 » |
|
ja mam taki tylko wiekszy od30l.-50l. w 25l. i nic z narybku nie wciaga tak samo jak Andzrej chce go uzyc do krewetkarium
|
|
|
|
|
|
.
|
|
|
darcio
Bywalec

Jeden z moich kirysków :)
|
 |
« Odpowiedz #1252 : Kwiecień 15, 2009, 09:04:13 » |
|
proszę o pomoc mam samca i samicę gupika i tak samiczka troszkę przytyła i taki dziwny brzuch jej się zrobił a samiec pływa koło niej i tak do niej podpływa do jej brzucha trochę ją goni nie wiem czy jest w ciąży pomocy z góry dziękuję 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1253 : Kwiecień 15, 2009, 12:23:12 » |
|
ja bym zabezpieczyła bo mój narybek danio został wciągnięty ale na szczęście został uratowany przez moją mame  można zabezpieczyć np.gazą Pozdrawiam dilayla
|
|
|
|
|
|
Jostein Gaard Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
|
|
|
ruda_grazyna
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #1254 : Kwiecień 15, 2009, 15:36:32 » |
|
Mozliwe ze jest w ciazy. musisz obserwowac czy bedzie jej sie brzuch powiekszal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darcio
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #1255 : Kwiecień 15, 2009, 18:15:27 » |
|
dzięki za podpowiedź ona chyba ma tak około 4 dni dopiero a pan który zajmował się rybkami w zoologicznym powiedział że jak samiec tak siie zbliża to znaczy że samiec może chce wyjeść młode i znowu ją zapłodnić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ruda_grazyna
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #1256 : Kwiecień 15, 2009, 18:33:47 » |
|
ale brzuch ma wiekszy od 4 dni tak? bedziesz musial jeszcze poczekac bo ciaza gupikow trwa 4 tygodnie. a co do samca to nawet jesli jej nie zaplodni to od urodzenia za 4 tyg znow moze miec mlode, bo gupiki potrafia przechowywac nasienie w sobie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darcio
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #1257 : Kwiecień 15, 2009, 19:09:52 » |
|
ma większy a jak poznać czy zapłodnił czy nie ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ruda_grazyna
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #1258 : Kwiecień 15, 2009, 19:27:18 » |
|
pod brzuszkiem pojawi sie jej ciemna plamka a wraz z bardziej zaawansowana ciaza bedzie ona coraz wieksza, no i brzuch bedzie sie powiekszal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darcio
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #1259 : Kwiecień 15, 2009, 19:43:06 » |
|
dzięki wielkie bardzo mi pomogliście ale mam jeszcze jeden problem bo mam różne rybki i niewiem jak sie niektóre nazywają jedna jakaś taka biała bardzo szybko urosła taka żółta i też bardzo zgubiała acha one dwie niamają partnerów jakąś taką co po kamieniach żeruje czarna i w niektórych miejscach szara mam też a i taka pomarańczowa ale to nie mieczyk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|