Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaka ślampa do akwarium 65l ja mam..  (Przeczytany 1734 razy)
hasler
Nowy
*

« : Marzec 07, 2006, 11:53:39 »

Mam lampe "Power-Glo" 15 wat nie za mała?? ja mam wrażenie że nie jest tak bardzo jasno w akwa. Proszę o pomoc.

kulturystyka, Akwarystyka. !!!
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 07, 2006, 14:13:03 »

Dołóż jeszcze jedną świetlówkę 15 W i będzie ok.
hasler
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 07, 2006, 16:13:56 »

właśnie ja mam troche lipe bo mam pokrywe a w niej jest miejce na jedna swietlowe:( sprwdzalem czy da sie to przerobic ale nie bardzo

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 07, 2006, 16:17:49 »

Podaj wymiary akwarium, to ktoś Ci szybko doradzi.
hasler
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 07, 2006, 16:50:18 »

dlugosc 70 cm,szerokosc 27

TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #5 : Marzec 12, 2006, 11:33:36 »

Masz za malo swiatla i to znacznie a do power glo doloz flore glo Niestety bedziesz musial przerobic obudowe zadna skolikowana operacja co bedzie Ci potzrebne
2x oprawka bryzgoszcelna na przykrecanie statecznik elektroniczny 2 x15 wat lub elektronika z zarowki energo oszcednej 2x20 wat minimum troche kabla i slikon
-----------------------------------------------------

----------------(1lampa flora glo)----------------
                   w srodu eletronika
-----------------(2lampa power  )----------------

-----------------------------------------------------
teraz jak to przerobic
odklej gorna czesc pokrywy  wyciagnij caly srodek czyli starter ewentualnie elektronike i kabel zasilajacy
srodkowy kuferek przetnij na pol i do odcietej czesci przykrec dwie oprawki wyprowadz kable
nastpenie przycieta czesc wciskasz maxymalnie do czesci ktora zostala w akwarium i laczysz srubkami po bokach i w dolnej czesci  calosc uszczelniasz slikonem najlepiej akwarystyccznym  wkladasz elektronike do srodka laczysz wszykie kable  zaklejasz pokrywe uszcelniasz przykrycie od srodka  metalowe wystajace czesci zaklej slikonem aby nie rdzewialy po 12 godzinach masz duzo swiatla i radosci
Powodzenia
Nie boj sie ze cos mozna zepsuc wyglada to moze strasznie ale zajmnie ci to okolo 15 minut a obudowa pozostanie estetyczna
wszytkie czesci kupisz http://www.aqva-light.pl/
hasler
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Marzec 12, 2006, 20:22:34 »

dzieki wielkie:)

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: