Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Grzałka i termostat /grzałka z termostatem
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Grzałka i termostat /grzałka z termostatem  (Przeczytany 3502 razy)
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« : Luty 10, 2004, 21:04:00 »

Zastanawiam sie jakie rozwiązanie jest lepsze... Czy lepiej kupić grzałkę z termostatem wewnętrznym  czy za podobne pieniądze (czasem nawet taniej) osobno termostat i osobno zwykłą tanią grzałkę... Obecnie korzystam z drugiego rozwiązania gdyż jest dla mnie poręczniejsze : mam łatwy dostęp do ustawienia wymaganej temp. w akwa, a jeśli popsuje się grzałka to kupię sobie nową za 6 zł. a jeśli termostat to sobie go naprawię... Ciekawe co o tym myślicie

112,25
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 10, 2004, 21:26:48 »

Wszystkie rozwiazania sa dobre, ale IMHO najlepsze bedzie grzalka z termostatem plus dodatkowo termostat.

pozdrawiam
asmi
HaliBut
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Luty 24, 2004, 14:32:18 »

A jak to wtedu działa?? przecież te dwa termostaty mogą działać inaczej.

Carpe diem Smiley
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Luty 24, 2004, 14:54:48 »

Hmmmm termostat mierzy temp. wody mysle ze jeden i drugi robi to tak samo , jak jest za niska temp to sie oba włączą i podgrzeją wodę potem się oba wyłączą . W razie awarii jednego działa tylko drugi Smiley bezpieczne rozwiązanie ale cenowo u mnie np. odpada Smiley

112,25
Sebastoss
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 24, 2004, 17:20:22 »

Ja osobiście polecam zintegrowaną grzałkę z termostatem
poieważ:
-nie plątają ci się kable (czujnik temp., kabel do grzałki)
-termostat musi gdzieś stać ( w takim miejscu by nikt nawet przypadkiem nie trącił pokrętła regulacyjnego) osobiście tak miałem pod moją nieobecność moja młodsza kuzynka ugotowała mi rybcie :cry:
- czujnik temp. ma gorszą czułość ( bynajmniej ja tak miałem po ok 1,5 roku użytkowania termostatu)
Sławek
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Luty 25, 2004, 11:49:49 »

A po kiego grzałkę z termostatem podłaczać do drugiego termostatu czy termoregulatora.To tak jak pewien mój znajomy dla pewności nosił pasek i szelki.A jak przyszło co do czego to nie zdążył poodpinać i wiecie co się stało ?
meXi
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 15, 2004, 17:29:29 »

http://skalar.2-k.pl/index.php?catID=1.4 na tej stronie są grzałki z termostatem umieszczonym przy wtyczce do gniazdka (pokrętło też tam jest). Nie wiem niestety nic na temat jakości tych grzałek może ktoś z was wie??
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: