Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Oświetlenie na noc  (Przeczytany 2066 razy)
shrek1818
Zainteresowany
**

« : Luty 24, 2006, 14:08:29 »

Mam mały problem do tej pory oświetlałem w dzień akwarium lampka a w nocy taka mała żarówka podłączona do zasilacza teraz kupiłem pokrywe, 2dni chodziła nonstop ale wczoraj niemogłem zasnąć i ją zgasiłem 2 godziny puźniej zapaliłem żęby zobaczyć jak sie rybki mają i zauważyłem że neonki każdy jest osobno były bez koloru całe szare, gupiki lezały na zwirku tetra color też i skalary też velonowi niezrobiło to różnicy co o tym sądzicie prosze o rade. dzis jest wszystko wporządku.
Kubaxx89
Nowy
*

I love this game

« Odpowiedz #1 : Luty 24, 2006, 14:20:54 »

jak dla mnie to one "spały" :roll:

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Luty 24, 2006, 14:23:04 »

Cytat: shrek1818
zauważyłem że neonki każdy jest osobno były bez koloru całe szare

No właśnie u mnie tak samo - po zgaszeniu światła wybarwiają się a rano po zapaleniu w ciągu 15 min znowu są kolorowe. Czy to normalne :?:
....
A co do reszty to wydaje mi się, że rybcie poszły spać Smiley

szef1992
Gość
« Odpowiedz #3 : Luty 24, 2006, 17:09:18 »

Tak, to normalne. U mnie jest tak samo ale doczytałem kiedyś że one przy zgaszonym świetle "wyłączają" kolory. A jak światlo już się pali powoli je włączają Smiley Czyli wszystkie rybki spały.
shrek1818
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Luty 24, 2006, 18:55:19 »

czyli jak będe wyłączał światło to nic im niebędzie i może sie wyśpią bo ostatnio zauważyłem że takjaby ziewały Smiley
Pawlikus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Luty 24, 2006, 22:20:58 »

Możesz wyłączać spokojnie i bez żadnych obaw. Ja tak robię zawsze :wink:
MAK
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Luty 25, 2006, 01:23:04 »

w końcu żadna z ryb akwariowych nie żyje w strefie wiecznego dnia.  :roll:

-=   Małopolski Tuning Klub - www.mtk-klub.pl   =-
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Luty 25, 2006, 15:50:17 »

Dla mnie to beznadzieja, najlepsza droga do wykończenia rybak zarówno fizycznego jak i psychicznego. :evil:  :evil:  :evil:  :evil:
Zanim ktoś tak zrobi rybką to niech sobie zapali światło na noc w pokoju ale niech zasłoni akwarium żeby ryb nie budzić Smiley i zobaczymy czy nie straci koloru po kilku dniach.

Ps. moje neony tracą kolor tylko gdy są mocno przestraszone a twoje są poprostu wykończone. Często dużym stresem dla rybek jest transport.

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
mila
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Luty 25, 2006, 17:17:50 »

Kazik ma rację. A po za tym przecież ryby też muszą się wyspać, tak samo jak ty. Więc wyłącz zawwze światło na noc rybkom śpijcie głęboko :lol:

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: