Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: przeprowadzka do większego akwa  (Przeczytany 2716 razy)
Gośka
Nowy
*

« : Luty 08, 2004, 12:13:38 »

Mam kilka pyt dot akwarium ok 100l. Do tej pory miałam dwa razy mniejesze akwa i teraz dokonuję przeprowadzki. Odlałam część wody z tego małego akwarium i zamierzam ją umieścić w 100l. Mam jej ok 25 l. Jezeli ją wleję to ile takie akwarium powinno dojrzewać??
Drugie pyt dotyczy szafki. Na czym stawiacie swoje akwaria??
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Luty 08, 2004, 23:46:24 »

moje stoi na zwykłej szafce. Pod spód (pod baniak) mam włożoną płyte styropianową.

mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP

« Odpowiedz #2 : Luty 13, 2004, 19:06:30 »

Moje akwaryjka stoją też na szafkach. 112 l na samodzielnie robionej(nie, nie, nie przeze mnie Tongue ), 75 l na zwykłej, umocnionej od spodu grubymi hm..."deskami". Mniejsze akwaria już na zwykłej "półeczce" :wink:

" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Luty 13, 2004, 19:37:07 »

moje 200L jest an 2piętrowym stojaku wykonanym z kątownika chromoniklowego made by my father Smiley, pierwsze pięterko czeka na kolejne akwarium Wink. Taki katownik można tez kupić w metalowym sklepie i pujsc z nim do spawacza, jest bardzo wytzymałe ale na 100L to zbyteczne. Aha, pod samym akwa jest deska - drzwi ze starej szafy, wewnątrz kątownika.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
HaliBut
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Luty 13, 2004, 21:13:05 »

Moje 45 stoi na zwykłej komodzie. Jest to wygodne bo mam wszystkie akcesoria w szufladach. A co do twojego pytania to lepiej przenieś wkład ze starego filtra do nowego akwa wtedy napewno "zasiejesz" bakterie.

Carpe diem Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: