Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Aquaszut Senior Bio!!!!!!!!!!!  (Przeczytany 2566 razy)
siakal
Nowy
*

« : Luty 08, 2004, 12:02:55 »

Czy ktos z was używa tego filtra, a jak tak to w jakiej konfiguracji?HuhHuh Czy uzywacie ostatniego stopnia bez plastikowej osłony?Huh Mam go od wczoraj, jeszcze nie wiem jak filtruje, dlatego z przyjemnością przyjme wszystkie wskazówki i spostrzeżenia dotyczące jego eksploatacji;)
Za wszystkie info dzięki;)

Aqwa to niezłe klimaty, nigdy nie wiadomo co sie wychoduje...Wink
darq
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 12, 2004, 22:30:51 »

Siakal ja mam od miesiąca juniora Bio, więc zasada ta sama. Pokrywy nie sciągam, gdyz nieżle radzi sobie z nią. W porównaniu do akwaela ta gąbka jest dużo lepszej jakości, ma stosunkowo duze pory i szybko zbiera nieczystości. Szpary którymi dostaję się do filtra woda są wystarczające, aby zapewnić należytą filtrację. Pozatym w plastiku wygląda lepiej, tym bardziej że do odsłonięcia bardziej pasują zbite wkłady gabkowe, a aquaszut ma nieco wieksze pory.
Zrób jak chcesz, na początku możesz zostawić w plastiku, a później zobaczysz i gdy nie będzie Cię zadowalał zdejmiesz go i coś wymyślisz. A poza tym nie zdziw się jak po pewnym czasie zrobi się dwa razy głośniejszy. Nie wiem dlaczego, ale mój na początku pracował bezszelestnie , a teraz juz jest wyraźnie słyszalny, mimo prawidłowej eksploatacji.(mimo to chyba i tak nieco cichszy od starego Fan1, a na pewno lepszy).
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2004, 23:43:37 »

W jednym (90l) akwa mam jako mech.-biol a drugim (385 l) jako mechaniczny.Ogólnie jestem zadowolony, chodzą cichutko jak pszczółki, uważaj tylko przy ściąganiu pojemników - lubią sobie pęknąć

385 l - dyskowce
siakal
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 13, 2004, 10:56:08 »

Dzieki za info chłopaki;)))))))))))) Narazie chodzi swietnie, woda kryształek;))))))))))) Później zobaczymy;) Co do hałasu jest cichszy niż fany, ale rzeczywiscie coraz głosniej chodzi, ale akurat to ma dla mnie marginalne znaczenie, wazna żeby woda była czysta i rybki zdrowe;)))
Trzymak;)

Aqwa to niezłe klimaty, nigdy nie wiadomo co sie wychoduje...Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: