Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: ZWYCZAJE AMPULARII  (Przeczytany 20985 razy)
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 24, 2006, 18:58:46 »

A moja apurie czasem obsiadaja otoski:) Wiadomo w jakim celu to maly przyklad symbiozy
Tim
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Maj 20, 2006, 20:58:39 »

Witam

Mam pytanie. Kiedyś obiło mi sie o uszy że ampularia wyciąga swój rpzewód oddechowy tylko wtedy gdy jest syfna woda czy to prada?? Dzisiaj dopiero zauważyłem jak wyciągneła cały wcześneij tego nei robiła.

pozdrawiam

akwa 72l
Obsada:
-2 skalary
-Bojek(on jest Chuckiem Norrisem w moim akwa)
-2 Ampularie
(w planach kolejny gloniec i jakieś inne ryby które mi doradzicie do mojej obsady)
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #17 : Maj 21, 2006, 10:33:01 »

tak to prawda !!! pobiera przez to tlen ktorego brakuje w akwa !!! ampularia to dobry wskaznik poziomu tlenu w akwa Good ! musisz troche je napowietrzyc skoro wychodzi ona na powierzchnie !!!

8317910

Tim
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Maj 21, 2006, 10:42:20 »

Ok biore sie za to ostatnio nawet znalazłem taki pic na wode co sie nazywa oksydator. Jak znajde u siebie w mieście to będzie bosko.
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2006, 16:27:25 wysłane przez Tim » Zapisane

akwa 72l
Obsada:
-2 skalary
-2 Ampularie
(w planach kolejny gloniec i jakieś inne ryby które mi doradzicie do mojej obsady)
kafarski
Gość
« Odpowiedz #19 : Maj 21, 2006, 17:45:08 »

oksydator to fajna rzecz ,jak czasem nie ma prądu. kosztuje on trochę i jest niebezpieczny bo wlewa si do niego chemię która może niechcący wypłynąć do akwarium. po za tym trzeba do niego kupować co jaki czas (bo przecież nie działa sam non-stop) butelki z tą chemią.
ogólnie po za pierwszym wyjątkiem -odradzam. lepiej zainwestować w dobry cichy brzęczyk.
Tim
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Maj 21, 2006, 18:06:38 »

Proponuje przenieść temat do innego działu ale skor już pisze to wyczytałem że on pochłania tylko wode utlenioną i nic więcej. A tak wogóle to w jakch cenat sie wacha taki na 70l??

akwa 72l
Obsada:
-2 skalary
-2 Ampularie
Allex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Maj 23, 2006, 20:31:05 »

Wody utlenionej raczej nie pobiera, bo by padła. Tylko wodę dobrze natlenioną. Wink Z tym syfonem to jest taka sprawa, że wcale nie świadczy to o złej jakości wody, a tym bardziej nie jest wskaźnikiem zawartości tlenu Roll Eyes. Ampułki mają i skrzela i płucko. Z tego względu używają ich na przemian. Jeżeli woda jest tragicznej jakości (czytaj zielone/brązowe bagno) wtedy pobierają powietrze syfonem co parę minut. Jeżeli jednak woda jest w miarę czysta (czyli taka jaka jest w akwarium) mogą tego nie robić nawet przez wiele godzin.
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2006, 20:32:38 wysłane przez Allex » Zapisane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: