Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Filtry!!!!!!!!!!!!!!  (Przeczytany 2830 razy)
siakal
Nowy
*

« : Luty 07, 2004, 15:00:10 »

Mam pytanie odnośnie filtrów, w seryjnych filtrach zawsze jest obudowa na gąbce, jednak wiem że uzywa sie również bez obudowy z gabką na wierzchu, czy ma to jakies znaczenie, czy lepiej jest bez obudowy z gabką na wierzchu?HuhHuhHuh Z góry dzięki za odpowiedx;)

Aqwa to niezłe klimaty, nigdy nie wiadomo co sie wychoduje...Wink
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Luty 07, 2004, 23:41:50 »

Osobiście uważam że filtr w którym w obudowie jest sama gąbka to shit. Ale nie przejmuj się , sam mam taki filtr . Tylko całą tą obudowę i ta gąbkę wywaliłem i zastąpiłem ją dużą gąbką (taką jak do zwykłych brzęczyków). W ten sposób otrzymałem większczą powierzchnię filtracji. Mam małe akwarium (60l), ale taki filtr w połączeniu z cotygodniowym odmulaniem dna sparawdza się w zupełności.

siakal
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 08, 2004, 11:59:55 »

Też używałęm tak filtra, ale jak wyciągałem do czyszczenio to połowa syfu wypadała, wczoraj kupuiłem aquaszuta seniora bio, i zastanawiam się czy nie zastapic ostatniego stopnia samą gąbką, gąbka świetnie krystalizuje wode............................Wink Ale ta seryjne naprawde wygląda świetnie, filtracja jest niezła;) No i ma wkład bio;)

Aqwa to niezłe klimaty, nigdy nie wiadomo co sie wychoduje...Wink
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #3 : Luty 08, 2004, 13:45:03 »

mam takie filtry w obu baniakach Smiley . filtracja mechaniczna jest b. skuteczna. wyjmowac gąbkę do czyszczenia trzeba się nauczyć, a wtedy nic nie wpada do wody. polecam

gg:1384140
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: