Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: biala woda  (Przeczytany 2471 razy)
broneek
Nowy
*

« : Luty 02, 2006, 22:34:30 »

mam problem!!!!mam akwa juz jakies pol roku.180litrow,oswietlenie dobre troche glonow,piekne skalary,itd.!jak do tej pory nic takieg mi sie nie dzialo.Wczoraj wieczorem podmienilem troche wody,jak co tydzien!wzsystko bylo OK.ryby jak zwykle dostaly papu i do wyrka.pokarmu troche-jakby co!a kiedy dzis wrocilem na chate-SZOK!!!!w akwa bylo MLEKO!!!w ciagu jednej nocy cos takiego!co to?od czego?co zrobic?POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Luty 02, 2006, 22:51:36 »

co mi przychodzi do głowy:
coś zdechło-ampularia, rybka?
coś było w wodzie do podmiany, może dolali czegoś w wodociągach?
filtr szlag trafił?
ciężko coś poradzić jeśli winna mogła być woda - podmianę na taka samą?
wlej uzdatniacz jeśli masz , filtr na maksa i napowietrzanie.
broneek
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 03, 2006, 00:07:57 »

nic nie zdechlo.pompa cigle jest na max,a do tego brzeczek!pompa FLUVAL 203!!!!!wszystko bylo ok!nie wiem moze zwir mam do bani!pod spodem jast pelno zielonego,momentami sa babelki jakies!gr.ok3mm!nie wiem!niemam terz pojecia co do tej kranowy ale ja ja pije normalnie i zyje!czytalem ze to moze pierwotniaki!moze?HuhHuhHuhHuh?czy jednak????z glonami to tak:na tylnej szybie ciemne klaczki,i sa tez na roslinach!moze to one?POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pytanie kolejne!!!!!!!WLOZYC DO POMPY WEGIEL AKTYWOWANY?HuhHuh?a co do chemii to dzis sprobowalem:SERA-AQARIUA CLEAR!!!!!
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Luty 03, 2006, 09:25:54 »

pierwotniaki w półrocznym akwarium tez musza coś zjeść. nie masz czego krzyczeć jeśli chcesz czyjejś rady Smiley
jeśli masz jakieś ślimaki to powinny się zająć glonami na dnie -świderki są super na załogi w dnie. zrób podmianę 25% co dzień przez weekend ,zobaczymy co będzie .czemu uparli się wszyscy na chemię w akwarium? myślisz że to najlepszy sposób?
masz tylko skalary w tym akwarium?
broneek
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 03, 2006, 14:55:34 »

jesli chodzi o slimaki to kiedys byly,ale kupilem 2 bocje wspaniale i nie ma sladu po slimakach!oprocz skalarow i bocji mam mieczyki,parke pawich oczek,zmienniki,kiryski,7glonojadow w tym 1albinos.a i do tego dochodza 2 krewetki.wczoraj podmienilem troche wody,do pompy zapodalem torf,i wlalem troche tej chemi z"SERA".wlasnie wrocilem do domu i woda wyglada lepiej!HURA!!!ale jeszcze jedno podmieniac wode przez tydzien to jasne,ale czy wegiel mi cos da?pomoze?oczywiscie jak torf wyjme!
kafarski
Gość
« Odpowiedz #5 : Luty 03, 2006, 15:10:47 »

węgiel na pewno pomoże ,w końcu coś gnije i trzeba oczyścić wodę, masz sporo rybek w akwarium więc nastaw filtr na maksa.
broneek
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Luty 03, 2006, 15:34:02 »

sporo rybek?akwarium 180 l!pytanie moje:co moze gnic,przeszukalem wszystko i nic tam nie ma!filtr ciagle jest na maxa,dodatkowo brzeczek,tez na maxa!czy te pechezyki w zwirze moga byc przyczyna?czy grubosc zwiru jest bez znaczenia czy moze mi ktos cos poleci?dzieki z gory!
Dawid Zarzycki
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Luty 05, 2006, 21:52:02 »

Ja bym spróbował tropical crystal. Jeśli to pierwotniaki, to pomoże-usunie a jeśli nie, to nic sie nie stanie.

kawałek mojego 300l:) (niedługo spróbuję foto zmienić)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: