Kieło
Zainteresowany

|
 |
« : Styczeń 28, 2006, 01:42:41 » |
|
Witam! Chcialbym zasiegnac wszej opini na temat tego oto urządzenia http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com/I/yhst-75495311174416_1881_35303188Czy mozna w czyms takim trzymac bojowniki, czy jest to dla nich zwykla meczarnia? Na internecie kraza rozne opinie. Z gory dzieki za odpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
Akwarium 60 L roślinne, 102 L Malawi
|
|
|
Bonzo
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 28, 2006, 02:46:11 » |
|
oczywiscie ze jest to meczarnia, jest no unoweczosniony rodzaj tradycyjnego małego kubeczka w którym trzyma sie bojowniki w sklepach zoo.
|
|
|
|
|
|
60l- ogólne 220l-in progress
|
|
|
|
Molly_
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 28, 2006, 10:56:03 » |
|
Jak tylko patrze na takie 'cuda', to się we mnie zaczyna 'gotować' ... O zgrozo :? Widziałam to już w niejednym sklepie i jest to tak samo 'świetne' jak plastikowe kubki ...
|
|
|
|
|
|
zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 28, 2006, 13:28:17 » |
|
możesz tam trzymać ślimaki albo glony 
|
|
|
|
|
|
 Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 28, 2006, 13:50:32 » |
|
to może się sprawdzić jak rozmnażasz bojowniki, i masz na pół dorośnięte samce, które mają jeszcze za krótkie płetwy żeby je sprzedać a już się gryzą w jednym akwarium.
|
|
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 28, 2006, 13:58:03 » |
|
nie nie może się sprawdzić lepszy jest już słoik albo kula :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: . Jeszcze troche to je będziecie trzymać w pudełku po zapałkach :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
|
|
|
|
|
|
 Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
|
|
|
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 28, 2006, 14:50:41 » |
|
czego to jeszcze ludzie nie wymysla :? tak to ona sie jeszcze mecza ciagle walczac i walac lebkami o ten plastikowy wynalazek :x odpada :x
|
|
|
|
|
|
8317910  
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 28, 2006, 14:57:41 » |
|
Ze im w tym nie zanikną mięśnie.
POTŁUC KULE, ZPALIĆ PLASTIKOWE KUBKI I INNE TAKIE WYNALAZKI :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 28, 2006, 16:47:22 » |
|
no dobra. rozmnóż bojowniki, no i przeciętnie tak ok 20-30 samców masz. co z nimi robisz?? przecież ja nie muwie że do końca życia mają siedzieć w tych boxach. Tylko przez jakis czas.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 28, 2006, 18:23:58 » |
|
no dobra. rozmnóż bojowniki, no i przeciętnie tak ok 20-30 samców masz. co z nimi robisz?? przecież ja nie muwie że do końca życia mają siedzieć w tych boxach. Tylko przez jakis czas. I co każdemu dasz mini filterek i kawałek moczarki?? To zwyczajna męczarnia. Ludziom się we łbach już miesza i wymyślają coraz to głupsze rzeczy :evil:
|
|
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 28, 2006, 18:59:25 » |
|
nie jestem zwolennikiem trzymania ryb w kulach i innych duperelach. ale sama powiedz, trudno postawić w pokoju 30 akwariuw z filtrami.
może to posłużyć jako tymczasowa powtarzam tylko tymczasowa izolatka czy cos takiego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 28, 2006, 19:02:35 » |
|
Jak ktoś nie ma warunków to niech nie trzyma bojowników tylko jakieś inne rybki w jednym akwarium
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 28, 2006, 21:14:54 » |
|
nie jestem zwolennikiem trzymania ryb w kulach i innych duperelach. ale sama powiedz, trudno postawić w pokoju 30 akwariuw z filtrami. Jest na to sposób - nie masz warunków, nie rozmnażaj. :wink:
|
|
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 28, 2006, 21:34:24 » |
|
niby tak.
a ten Baku to niech tego avatara zmniejszy albo niech wcale nie pisze bo nie da sie czytać przez niego!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kieło
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 29, 2006, 00:48:06 » |
|
Wiecie co, taka forma trzymania bojownikow jest bardzo popularna w stanach. Jest wielu "akwarystow" ktorzy trzymaja w ten sposob nawet po 15 rybek. Wiele zrodel podaje bledne informacje na temat hodowli bojownikow. Ja spotkalem sie np. ze stwierdziem iz bojownika nalezy trzymac w malym zbiorniczku gdyz w wiekszym w wyniku nadmiernego plywania postrzepi sobie pletwy. Najgorsze jest organizowanie walk z udzialem bojownikow. Obecnie jest to troche mniej popularne niz np: 10 lat temu. Wowczas byl (przynajmniej u mnie w miescie) szal na bojowniki. Ja oczywiscie tez mialem, ale w 30 L akwarium razem z dwoma samiczkami i nigdy nawet nie przyszlo mi do glowy dac moja rybke na walke (chociaz miala warunki ze hoho).
|
|
|
|
|
|
Akwarium 60 L roślinne, 102 L Malawi
|
|
|
|