Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « Co z tą wodą????????????????
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co z tą wodą????????????????  (Przeczytany 3459 razy)
Joasia
Nowy
*

« : Luty 06, 2004, 15:47:38 »

:shock: Już nic nie rozumiem.... Gdy 4 miesiące temu zakładałam akwarium, zmierzyłam twardość i ph. Wyszło TWW 10, TWO 19, PH 7,0 Dzisiaj znowu postanowiłam zmierzyć i...... TWW 6, TWO 8, PH 7,7  :shock: Zmierzyłam kranówę - TWW6, TWO 8, PH 7,0 Co jest? Albo mam taką wodę w kranie i akurat przy napełnianiu akwa trafiłam na jakąś awarię i leciała twarda, albo źle zmierzyłam (zgubiłam instrukcję), albo mi się wskaźniki zepsuły??? Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć to dziwne zjawisko?

85 litrow -> bojownik i jego dzieciaki Smiley
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Luty 07, 2004, 02:38:21 »

zapewniem cię ze w kranie leci ci cały czas ta sama woda

Joasia
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 07, 2004, 09:09:43 »

To skąd w takim razie taka rozbieżność? To są testy zoolek i jak mi się wydaje na 5 ml 1 kropla to jeden stopień? A może to miało być na 10 ml?

vian
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 11, 2004, 11:58:04 »

Zależy też co stanowi dekorację w twoim akwarium; torf, wapienie i inne zmieniają ph wody.. pozdrawiam
Joasia
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 11, 2004, 13:08:32 »

Rosliny i korzen, ale w kranie leci identyczna jak w akwa. Nie no, zmierze jakas inna wode - mineralna na przyklad i jak mi wyjda inne wartosci, to chyba znaczy, ze wskazniki mam dobre. Pamietam, ze wtedy jak zalewalam akwa, to kranowa taka zolta leciala, moze przez to inaczej wyszlo?

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: